Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Monday, September 26, 2005

Ahbeng Certified

Lamai yang bertanya bagaimana ciri-ciri seolang ahbeng. Di atas permintaan lamai, hali ini, wa tulih tips-tips untuk menjadik ahbeng yang berjaya dalam kehilupan:

1. Lambut mesti ada kaler blond sikit.

2. pakai baju itu singkat2 punya..selupa superstar hongkong..

3. kalau lu ada amoi aa, lu suluh dia pakai kasut itu tapak tinggggi punya..kalau mau jalan2 itu banjir senang..

4. bawak keleta malam2 aaa, mesti pasang lu punya musik kuat2. Kalau tidak, olang lamai tidak boleh dengar lagu itu.. Lu pasang lagi kuat lagi baguih, sebab ekjoz lu pun bunyi kuat jugak...kalau pasang radio talak kuat, apa macam mau dengar, butol ka? wa gelenti semua olang pun pandang lu kasik respek.. itu amoi2 lagi syiok sama lu untung jugak.

5. Bawak keleta selupa itu Michael Shoe-maker.. Mesti tunjuk skill ini penting..balu olang tau lu ahbeng keleta manyiak paawerr..

6. Lu nampak keleta-keleta pawerful maciam itu evo ka, honda vtec ka, skyline ka, lu cucuk sama dia kasik ajak racing. Ini wa jamin lu gelenti kalah punya, tapi tidak apa. Yang lebih penting lu ada semangat mau main sama diolang.

7. Lu punya keleta, itu 2 bijik tempat pancut air, mesti ganti sama itu blink2 lampu bilu ada kerlip-kerlip. Kalau ia kerlip2 warna bilu campur melah campur berjenis warna, adalah yang lebih baik.. Lagi meriah selupa hali laya maaa!

8. kasik tampal sticker "Type-R" besar-besar di cermin hadapan.

9. Tampal lagi sticker2 yg lebih menarik .. Sekalang sticker mulah2 boleh dapat, itu ada tune by razo, amway, power of dreaming, nismo, rallyart, maciam maciam ada.. apa sticker pun boley...Cuba tanya kedai eksesori keleta macam itu kedai Brothers.. Mereka ada pilihan sticker yang manyiak. Itu ada sticker polumpuan terbang, ada sticker gambar kala jengking, cyber, olang pegang pedang..

10. lu tak payah lugi wang angkat evo oliginal..manyak mahal..Lu punya ploton wila, kasik taruk skirting kili-kanan keleta lu.. itu ada tulis EVOLUTION..ini maciam aa, lebih kulang aje sama dengan evo maahh.. enjin standard pun tidak apa, sebab sini mau lari pun susah sikit ada manyiak jem dan traffik light..

11. spoiler belakang mesti ikut itu GT-wing punya...selupa itu subalu ka, skyline ka.. Lagi besar dan tinggi, adalah yang lebih baik... bagus untuk kasik potong angin...lagi aa, lepas cuci kain boleh sangkut situ spoiler kasik kering..

12. Itu cermin kili dan kanan, lu kasik install tirai langsir. Lagi penjimatan wang berbanding tinted cermin.

13. Kalau lu mau keleta lagi laju, jangan pembazir wang beli performance part Jepun yang mahal2. Tiada gunanya. Beli yang made in china atau made in kepong atau sungai buluh barang selupa sama jugak...malaysia pun boleh bikin..Malaysia Boleh maaa!

Ok sekian sahaja tips untuk hali ini. Ada manyiak lagi tips tapi ta talak ingat laa.. Kalau lu lasa lu tau dan mau tambah lagi amatlah dipersilakan di luangan komen.

20 comments:

Sports Freak said...

Ah Beng ah? Itu muzik main kuat2 mesti lagu "feng tau" ka? R&B, Rap atau Rock boleh ka kalau mau jadi certified ahbeng?

Wong Ah Beng said...

Ini ahbeng lagu semestinya bass manyiak kuatt.. sahingga tidak boleh dengar itu lirik..Kalau dali luar aa, boleh dengar itu bass dum dam dum dam dum dam sahaja..

Lagu2 selupa itu L&B,Lap atau Lock adalah tidak digalakkan sama sekali. Ala paham ka?

Angel Eyes said...

ah beng woohooo!!!

Aiyaaa.. talak takut kaa kalau tiba tiba lu jadik pekak eh? muzik manyak kuat, wa pun talak buleh cakap sama lu.. silupa mau jelit lagi!

bABeLiCiOuS dArLiNg said...

hi ah beng!

fade0 said...

ahbeng aa .. jgn lupa ooo .. mau kasi itu pelempuan sparuh bogel kasi luluk itu co-driver seat makan itu pill ecstasy kasi hantuk itu kepala lelang itu musik tony f**** lueng..

Wong Ah Beng said...

angel eyes..
muzik talak kuat pun, itu ekjoz lagi kuatt...sama sajaa..

babylicious...
u smell like IAMS....grrrr..

fade0.. ahbeng talak telan pill estasy maah. Mahai sangat bikin lugi duit saja.. Lu telan panadol sama Coke pun boleh high jugaa.

Desparil said...

ahbeng,

ada olang bagitau gua.. kalau letak itu 'tune by razo' punya sticker.. boleh kasi up lu punya hp 10hp wor... ada betul ka?

Wong Ah Beng said...

desparil... lu jangan jadik dunggu laa kawann..itu sticker mana boleh kasik upp hospawerr punyaa..sandili boley pikir maaa! itu stickerrr, kasik tampal, nanti olang tengok lu punya keleta itu jam, meleka jadik takutt, talak berani mau lawan...selupa eksyen2 saja..

madnessinvain said...

Apek,kalau itu ah beng trak tunda ka, repo punya olang ka, mesti mau aaale pasang itu olang lalam. Itu kawan-kawan taiko-taiko horr. Kable mau kuat hoorr. Lagi satu aaa, kasi tgk apa ala lalam boot lia. mungkin ada baseball bat dan apa-apa lagi horr, sebagai perlindungan dili.

Apa-apa celita kila settle kawan, minum minum hoo.

Wong Ah Beng said...

madnessinvain...
Haijyoo! lu apa celita bahasa wa talak paham laa..cakap kasik jelas boley ka?..sekolah ada ajar pendidikan bahasa malayu lu fail ka? Lu mau bunga2 punya bahasa sendili blog cukup laa..ini maciam olang masuk baca wa punya blog talak paham apa celita?

9 said...

mr. wong, lu ada lupa satu lagi 'lequirement' mau jadi ah beng. lu mesti duduk itu jinjang atau kepong atau puchong. hali minggu keluar itu bandar puchong kasi test power u punya keleta..

haiya.. manyak mising woo

Desparil said...

wongahbeng,

itu macam ka? mau kasi takut saja ah? tapi bila gua tengok itu sticker semua ah.. gua tatak takut pun.. rasa mau gelak lagi ada la... apa macam ah?

Leen Ash Burn said...

Unker Ah Beng ah,

satut lagi lu sula lupa, kalau lu ah beng ah, lu hali wiken lu ala bili itu keletas kicik ala nombo-nombo itu. big big small small onee. satu hali buley kaya buley bikin itu ekjos lagi busat! manyak ongggg.

Unker ah,

Wor Ah Ma kata ah, lu mau keluar ah ma wa kata bagitau sama dia. Dia mao itu pinjam keleta lu. Mau sidai itu towel belakang munya. Sikit jam jalan sulah buley kiling!

kepala_angin said...

how about those ppl that installed those lampu kalimantang underneath the car's carriage? i think that's the ultimate ah bengness. well, at least if u lepak under those car, u tak mati kena langgar kan apaek.

Desparil said...

KA,

itu 2Fast 2Furious tu..

Wong Ah Beng said...

9..Itu tidak semestinya.. Kebayakan ahbeng memang tinggal di situ, tapi tidak semua..Lu kalau tinggal di sri hartamas pun boleh jadik ahbeng kalau lu ikut wa punya nasihat kasik bikin keleta lu.

desparil.. itu tengok olang laa..ahbeng talak kisah punya olang mau gelak dia punya suka..sama jugak lu muka talak hensem pun ada polumpuan suka jugak kan? butol ka?

leen.. itu nombor ekor tak payah ahbeng laa kawann.. india malayu cina, semua bangsa juga ada beli.. ini gua celita mau jadik ahbeng punya keleta..Ini Wor Ah Ma sapa?
dia miskin talak tempat mau sidai kain meh?

Kepala angin..yaa butol!..butol!..kalau lu bawak keleta biasa sajaa, talok lampu bawah sana, lu jadik king ahbeng woo.. Tapi kalau lu bawak keleta evo ka skyline ka subalu impleza ka, atau keleta supercar aa, lu talok lampu apa pun tak boleh jadik ahbeng.. Itu sulah kategory lain. Selupa itu Too Fast Too Fulious punya movie.. Lu kena paham ini konsep.

stone said...

gua suda tengok bermachiam jenis sticker haaa...kenapa itu sticker 'kelantan' gua tak penah tengok ah beng letak? suma jinjang mari ka?

A Babe Of Very Little Brain said...

nama aje ah beng, wor ah ma pun tarak tau.

wor ah ma - saya punya mak laaa ...

nampak sgt ah beng celop/wannabe.

adekmanis said...

Aku terel la ah beng. hehe.. ko tak rasa aku terel ke? semoga impian aku untuk membackhand ko bak sepam dua akan menjadi realiti hehe

Wong Ah Beng said...

stone..Sticker-sticker seumpama itu tidak mempunyai nilai-nilai ke-ahbeng-an. Sebab itu aa, ahbeng2 tidak tampal sticker kelantan ka, selangor ka, salawak ka, apa negeli pun tiada.

babe... lu jangan hipokrit laa..wa ahbeng tidak semustinya olang bangsa cina maa... Apa bangsa pun boleh jadik ahbeng sekilanya meleka ada cili-cili seperti yang saya bincangkan..

chi...Now now girl...Be nice. Behave!


Kiss my asss!!