Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Saturday, May 06, 2006

Champion of the year...

Lu ingin menjadi seolang juara?? Beli lah Proton Juara.
Wa gelenti olang akan panggil lu champion kelana lu memandu ploton juara.
Selain dalipada menjadi seolang juara, ini keleta jua ada mayiak bagus.
Very the practical car..Kerana ini kelete adalah kategory MPV, boleh sumbat manyiak barang. Boleh jua muat 6 olang, olehitu boleh lah lu pergi bersiar2 sama keluarga lu (with your maid on board as well)

Enjin ini kelete adalah 1.1cc, bermakna amat penjimatan minyak. Di samping itu, taukah lu olang bahawa ini keleta adalah rear-wheel drive.. Bermakna lu boleh main drift sama ini keleta...Jangan main2 woo.. Sukan permotoran drift semakin mendapat tempat di sini Malaysia. Tidak perlu angkat itu legend AE86 Trueno kelana itu keleta sulah lama. Juala lebih balu..

Kanak2 jua suka akan ini keleta kelana keleta ini selupa itu thundertank (thundercat's official car). Wa masih ingat sewaktu Proton Juara mula dilancarkan di malaysia, kanak2 memanggil ini keleta sebagai Proton Thundercat..(Lambang proton oso slupa thundercat punya lambang..sila rujuk gambar dibawah)


Ok..ok..Back to my review..
Bentuknya proton juara ini yang seakan2 kotak kasut (with wheels...wow!) pasti akan memikat hati amoi2 yang gemar shopping kasut. Lu pakai ini keleta aa, lu rounding2 situ Bangsar area ka, atau Sri Hartamas ka, wa gelennnti lamai amoi akan pandang sama lu jua.

Ploton Juara....Malaysia Boleyy laaaar!!!

Sekian telima kasey.

44 comments:

Mr & Mrs |mran said...

why not u get one la that washing machine car..then ur prelude kasik sama gua la..amacam deal tk wong? kire setel la ok..

DewA LavaU said...

juara layan drift?hmmm bernas idea ko ah beng.

demuredamsel said...

burukkk !

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

wahh..dah blogging balik....
hmm..suke la lu kutuk juara....tau la kereta lu lekuk sane ..lekuk sini...takda segi segi...tak yakin juara boleh drift...cuba bayangkan dia tergolek-golek...tak sanggup tgk kotak tergolek..ok..peace...chow

Anonymous said...

haiyo sudah blogging balik kaa... sulah lama talak mali, kira lu juara laa sulah lama talak blogging tp bila sulah blogging ada review lu punya blog, mmg lu juara laa ahbeng

Lizzam said...

oh...kucing ni dah balik..

Juara?bukan dah tak kuar lagi ke?aku lagi suka panggil keta tu Town Box (nama sebenar) sebab baru kena dgn tagline nye This Box ain't square

kurekure said...

ni brape banyak la proton bayau ko ek?

nadya said...

welkam bek kucing busuk tak mandi..

okayla, lepas ni kalau aku nampak mamat yg pakai topeng kucing, bawak juara sambil buat drift, aku assume tu kau la yer..

UglyButAdorable said...

beng, baru perasan itu logo same ngan thundercats..aper nie?? lu ingat juala ini boleh masuk dlm 2fast 2furios - tokyo drift nyer kaa??

Anita Tahir said...

suka ah beng sudah kembali memblogging... beng aaa.. berapa Naza bayar lu keji itu Proton? Kekekeke.. aiyooo ah beng, jangan ada maha-bodoh pi amik lu punya cakap buat itu "kereta roti potong" buat main drifting sudah la... tak boleh dibayangkan!!!

Wong Ah Beng said...

mrmrsm imran..
no dankyu...i oready got washing machine.. :D

dewalawau..
he heh..drift king Keiichi Tsuchiya pasti boley drift punya :o

demuredamsel..
lawaa!!!

landomhatsofamila..
golek2? yaa wa boleh terbayangkan lu golek2 :p

anony..
champion maahh.. ;)

lizzam..
wa suka panggil itu box thundertank. hoooo.. :D

kurekure..
FOC...komuniti service.. :)

nadya..
tolong mandikan buley ka? :p

ugly butt odor-able..
Jepunese creative..apa2 pun boleh jadik..hehe :>

vampirina..
jikalau ada olang drift itu juala wa tabik okk...respek maaaaa..respek. :p

auni said...

You're back!!!! Welcome back dear kewl cat!!

I know you'll came up with something! Keep on blogging,cat!

Tenno Miyake said...

bukan ini plotong juala olang panggit piti sujuk begelak ka?

Desparil said...

beng,

ini keleta ah.. manyaaaak suwey wor.. lu panggil itu world of fengshui punya tokey pun belum tentu boleh kasi ok wor..

Wong Ah Beng said...

sez'hu..
Dankyu..But I kenot plomise i'll kontineu blogging. Mayb twice a month or so only. :|

izham cheros..
jikalau itu juala lu on aircond, boleh dipangil itu macam jua. Boleh simpan makanan di dalam..hehe ;D

desparil..
apapasal suwey? Wa tidak lasa ini kelete suwey. Infact, memang ini keleta ada Multi Purpose Vehicle (mpv) kelana mempunya banyiak kegunaan.. :>

A Babe Of Very Little Brain said...

ada kau ni kan, menyemak je kat dunia ni.

*my war with the strays is on-going*

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

bayang tinggal bayang la beng...dream on.....

booGie said...

Ini kereta, amoi takda pandang lu champion... Mereka pandang semacam ada ler... macam cilake.
ehehe

pinky angel said...

wa penah tgk juara buat drift.. sumpah, tak tipu.. tp bkn drift sgt pun, dia bwk reverse laju2 kat jalan. Wa igt dia betul bwk itu kereta. tada beza dpn dgn belakang..

anisism said...

he's back.

he's back, sinful as ever.

outkhai said...

itu hari wa bwk itu juara pegi hartamas, 7 orang leng-lui wa kasi naik.. 7 olang woo.. apa lu mau celita? hamsap

cikmihun said...

wakakakaka ampeh nye entry :p

mobilemom said...

Kau lagi champion beng... MIA sebulan lebih..senyap macam kucing bisu!!

Anonymous said...

du bist sehr lustig..wie ein schwein..lol

Angel Eyes said...

meowwwww...

beng beng is back!

what??? proton juara? perghh... memang manyak suweyyy itu keleta... silupa itu keleta olang mati!

lu mau kaa?

chics said...

olala..i miss youlahh..so glad ur here..
come to mama, lemme kiss your tummy.

ailin...in aalborg said...

ish, macam kenal aje nama Izham Che Ros ni.

trixie said...

wohoo.. kitty cat's back in action!

Wong Ah Beng said...

babe..
aiman tak kisahhh :}

landomhatsofamila..
apa bayang?

boogie..
Itu amoi tiada sifat patriotik..itu pasal jadi itu maciamm :)

kinky angel..
sapa itu driver? lu ek? heh :p

anisism..
so-sinful ok! huh. :>

outkhai..
lu memang champion!! Lespek maa lespek!! :o

cikmihun..
dankyu...aiman tak kisaaaa :)

nubilemom..
Wa hilang untuk menjalani kehilupan sebenar wa woo.. :/

anony..
yuck fou no undrstnd wat u tokking..
:lol :D

angel eyes..
haii moyy apa pasat cakap itu macam selupa kelete olang mati? talak elok maa..kita kena bangga buatan malaysia jua :>

chic-kedis..
halo halo chicss.. long time no see oso.. come come kiss my tummy meooww!

ailin cybok..
Jejak kasey ka? :}

trixie..
Me no kitty cat..
me pussy...cat :)

anisism said...

OH-so-sinful la woi.

kusyi said...

err..err. drift tu apa aa?

dragonlady said...

erm...dah tak lawaks la...

Anonymous said...

kalau ini juara mau compare sama itu volks minivan. mana lagi bagus?

kalau beli itu juara sekarang. ada spesel diskaun ke?

puss_in_toots said...

oh sorry tadi yang tertanya2 seperti anak kera adalah saya. maafkan saye.

hari ini hari isnin.
otak masih penin-penin

outkhai said...

drift tu adalah sejenis makanan.. elehh mcm tau foo far laa.. pe la lu ni, tu pun tatau

banjarconverto said...

makk aii, benda ni yang ko review.

aku penah tgk seat dalam juara ni, macam bantal orang nak akad nikah pun ada, mcm bantal orang training pilates atau yoga pun leh jadik gak, that's my interpretation.

kalau ahbeng drift haram jadah ni waktu ada sorang 2 je kat dalam, resultnye aku takleh bayangkan. so secara moral dan teknikalnye, kalau nak drift, kasi isi sendat2..

kasi review sama itu perodua rusa pulak..

Apple Pie said...

sebut proton pun tak lurus, malaysia boleh hapanya..huahhahahahha

Wong Ah Beng said...

anisism..
don be sinful ok! >:)

kusyi..
http://streetracing.tiora.net/japan/drift/drift1.htm

dragonlady..
Minta maaf. Wa bukan badut bikin lawaks..

anony..
mintak maaf..wa bukan agen menjual keleta..wa hanya menjual vcd.

pussy_in_toots..
Ya..Hali Isnin sememangnya hali pening sedunia. wa benci isnin.

outkhai..
yaa tepat sekali..drift adalah sejenis kuih tradisional olang jepun..

banjarkovento..
haih..wa talak mende lain mau review laa kawan..kepupusan idea :P

applepie..
malaysia boley larr!! :>

A Babe Of Very Little Brain said...

*lastik ah beng*

apasal kau sekarang hensem? sebab dah kurus ke?

Wong Ah Beng said...

babe..
Wa kasik slim body..sulah hensem..
sekian telima kasey :)

Ratu Kuprum said...

Beng-ar, itu juala 1100 cc la, bukan 1.1cc, itu keleta remote control munya kapasiti wor.
Tapi kalo lu degil mau panggil dia 1.1 jugak kasi tambah itu liter la belakang, kasi 1.1 litre.

RWD ka? Haiyaa... gelenti boleh dori dori punya. Mau itu hachiroku tabik spring sama juala worr..

Itu plotong manyak pelik talak buat research tempatan munya..
itu model asal mitsu townbox manyak ok punya..sampai sini rebadge tarak jadi woorr.. kecian itu thundercat....hahahaha

Wong Ah Beng said...

ratu kuprum..
ahah..telima kasih kelana pembetulan tersebut.. Yaa itu hachiroku jua boleh tabik sama ini keleta..muahahah..
Dont drive...Drift!!

leez1312 said...

dahlinkkkkkkk....

u r back! *muahsssssssss*
nanti aaaa bila lu ada masa lu boleh la membawa wa kita shama2
londa2 kuala lumpur dalam itu ploton juala. di samping itu
wa bolehlah menyokong usaha u
men'drift'kan itu juala jadi mutut2
juara! wa sungguh telharu u seperti meng'appreciate' a malaysian beauty such as that juala.... u my hero la dahlink hehehehe

*muaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhsss*

kookabooras said...

soli, gu alambat komen. ini ploton juala ialah kaki robot megatron dlm transformers. bile lobot2 bergabung mau jadi lobot besar, ini keleta juala akan jadi kaki lobot megatlon.


Kiss my asss!!