Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Tuesday, January 16, 2007

Your new version of Blogger is ready!

The new version of Blogger now has all the original features you're used to, plus new post labels, drag-and-drop template editing, and privacy controls. And, it's a lot more reliable.

After you switch you'll need to sign in with your Google Account, but your blogs will stay the same. Their content and layout will not change.

Switch to the new version »


Ok..
Wa adalah dalam keadaan konfius sekalang ini.
Patut kah wa menge-switch ke vesion baru? ataupun wa patut kekalkan sahaja blog wa sedia ada ini? Wa adalah olskool dan talak suka belaja benda2 balu. Wa juga buta IT. Wa lisau sekilanya wa switch ke version balu, perkala2 yang idak elok akan terjadi(contohnya blog tak jalan, kesian sama lu tikus2 keji talak bleh eksess wa punya wongahbeng blogspot).

Itu mesej di atas hanyalah nampak sahaja mudah, tapi wa yakin talak semudah itu punya. Mesti manyiak keje mau bikin balik sekilanya switch to new vesyen.

Sesiapa boleh kasik pemandangan lu olang apakah kelebihan2 sekilanya wa switch ke new version? ataupun adakah version lama sulah cukup bagus?

Sekian telima kasih kelana membaca entry wa yg malas ini.





38 comments:

i am fat said...

Hahaha
aku takde komen nak letak pun.
sukati la ko nak switch ke tak.
aku saje je nak pastikan aku orang pertama yang letak komen.

Akram said...

update je, x de prob rasanya, yang baru tu siap bleh backup template yg lama tu, :) cuba x bleh downgrade ke blogger lama kot

Lizzam said...

aku pakai ok je...tetap hensem, macho dan comel macam dulu...klaau lu ada gmail lagi senang ma...

One Password to rule them all. One Username to find them. One Password to bring
them all. And in the Internet binds them

anisism said...

entry macam sampah okeh.
sampah yang kat surface-surface dalam tong sampah mbsa la tapi.
dan ko tak klaka langsung okeh.

tak klaka.

fanclub ko nih sumer classmet ko ke? looosaahhh~

_apple_ said...

pemalasnya ko ni beng..

kene banjir ker??

p/s: stick to the old one....ai laikk..

Ayaq masak said...

tukaq ja....template still the same...

sekian saja komen malas saya pada hari ini.

Erra said...

haiya ... kualiti kalangan manyiak melosot ... peminat semua sulah lali ke mana tilak tau ... mungkin sulah pigi minat sama kakak P ... saiya cadang sama lu guna taktik koto ... post itu gamba chomel dan adolabel mr tiger ... sekian, telima kase.

xazuru said...

haha.. talak payah ubah la.. itu google mmmmaaaannnyakkkk jahat loo.. loe kekal ajak pakai blogspot nye account.. kalu tidak, nanti google jahat boleh track down suma loe punye search.. tapi kalu loe search pakai yahoo talak masalah punyaaa.. anyway, google memang sudah beli ini blogspot.. itu sebab gua pindah ke blogdrive. pissss

zeedayazid said...

no nid to chenj la beng.. adalah menyusahkan sahaja.

wa ada kucing jugak kalau lu mau tgk. cekidout: http://cokelightonly.blogspot.com/search/label/new%20name%20for%20gypsie%3A%20ms.%20gypsie%20farts-a-lot%20%3DD

wa pasti lu syuer jatuh cinta sama kucing2 wa heeeeee =)

--new cat on the block

blossom said...

switch, tak akan or tak payah ubah template. Just switch userid/password to the google account aje.

so, masa u agree to switch, you'll have to register google account, kalau belum, then confirm the account. then da switch da.

a minor change on the admin screen when u log in to blogger using google account. but rasanya, lebih baik.. cause after that, u can have classifications to ur posts, AND bila orang comment, ur email alert will include the title of the post, that the comment was sent for.

semuga ini dapat menolong anda men-decide untuk menge-change atau tidak.

have a nice week, cat.

Wong Ah Beng said...

u am fat..
Woo tahniahh!! solii talak hadiah ;p

akram..
Aa tuh letih tuh..sekali tak best, nak dongrade balik talak kasik.. :/

lizzam..
Lu LOTR fanclub ke? u geek! :o

anisism..
Haa yer lah.. Blog kau tuh kelakah lah sangat kan?

apple..
lu apple hijau ke apple melah :?

ayaqmasaq..
student yg mungil mana boleh malas2.. homework dah siap ka? :>

erra..
Haaa haha.. Bernas cadangan lu. Nanti wa kasik tampal next ently. Lepas tuh wa mau jadik racist pula selupa itu anisism. Lagi hebat! :}

xazuru..
Apa maciam mau sebut nama lu eh?

zeedayazid..
wa yakin kucing2 lu akan jatuh cinta sama wa kelana wa bukan kucing local. Wa perssian. ngehhh ngeh ;>

bossom..
Kalau tamau gmail, tapi mau pakai hotmail boleh? heh..u have a wannnnderfoolly nice week too. :D

Erra said...

ah beng ah

lu mau lasis sama olang apa? melayu ka? india ka? blitish ka? scottish blue ka? tabby ka? siamese ka?

lu olang cina bukan ke persian?

muna said...

wa adalah suka ada function untuk tag entry wa pada blogger yang baru itu. tp in that sense blogger adalah sangat ketinggalan zaman. blog provider lain sumer slamber sudahla ada function itu. suka ati lu ajerla ah beng, kalo lu rasa tak penting function tag itu, tidak payahla mau menukar2 dan mengupgrade2. tapi wa slamber dengan lajunya upgrade kerana wa adalah suka seiring ngan teknologi (berapi2 lak wa cakap, hahahha :P)

zeedayazid said...

beng, wa punya kucing adalah "exotic shorthair". perssian manyiak common lah nyeh nyehhh ;>

nUr@dDeEn said...

alooo..alamak wa tersesat di sini ma. wa ingat mau pigi bangkok, rupa2nya wa sulah sampai hongkong. silamat petang,wong feng hung..opss manyiak silap lo.. wong ah beng :D peace!!

anisism said...

at least aku tak sangap okehhhhhhh. hikhikhik.

blossom said...

yup cat. tak payah gmail.. any other email account pun boleh.

nadya said...

beb,
takyah upgred..sbb ko kena register google account ke hapen bende tah.

ko tunggu aku nak jada blog.bluehyppo.com coming soon to you.. dtg reside blog site baru la beb for 2007

regards, mop the cat

Freak & Geek said...

*yawn*

takde topic lain ker?

banjarconverto said...

wongah benq,

aku penah try convert blog aku pada template baru nih..tak reti sgt la bila nak modified HTML code tu. so, bila aku convert, aku mintak guna balik template lama, so bole access code style lama balik.

memangla yang baru nih bagus..sekiranya mau buka blog baru, aku suggest guna new blogger tu la, senang sgt nak add. unless you can manouvre code baru ni kalau mau buat customisation, go ahead.

aku pun tak berapa faham la semua nih.

anisism said...

NO MODE ON

anisism said...

BITCH MODE ON

anisism said...

AH BENG MENGONG NGENG NGONG

anisism said...

AH BENG NOT READY FOR COMMITMENT

anisism said...

AKU YANG PALING BEST DALAM DUNIA

anisism said...

LEEN DRAMA QUEEN SEKARANG BARU NAK PERASAN DIA DRAMA QUEEN

anisism said...

MAK BUDAK MUDAH ALIH AJAK KITA GI UMAH DIA SEBAB DIA NAK MASAK SEDAP-SEDAP

anisism said...

OK AKU NAK BALIK DAH
SEBAB AKU NAK COMMITTED
SEBAB AKU TETAP PALING BEST DALAM DUNIA
DAN KO TETAP NGENG NGONG
DAN LEEN TETAP DRAMA QUEEN
DAN MAK BUDAK TETAP NAK MASAK
DAN AKU TETAP BITCH MODE ON JUGAK

OK CHAU CHIN CHAU!

ayaq masak said...

FUH.

Ye la ye la aku gi buat keje skola la skarang...

Wong Ah Beng said...

erra..
wa lasis sama tikus2 keji..amcam? buley? ;D

muna..
lu sememangnya seolang blogger yang berjaya.. wa lespek samaluuu

zeedayazid..
uuu exotika..tapi pessyen mahal woo

nur@deen..
Pegi bangkok apa bikin? shopping pompuan ka? ;P

anisism..
ko tak sangap.. ko pungkoq jer ;P

bossom..
company mail buley?

nadya..
beluhippo pun sudah mau bukak blog ke?

fng..
takde.

banjar..
sokesimpulannya..jangan tukarr senang cite..hehe

anisissisisisism..
*flagged as spam*

ayaqmasaq..
lajin adek lajin..lajinlaabelaja. bilabesanantiboleytunjukajaaa..

ayaq masak said...

Ko nak masuk malaysian idol ke beng ni nyanyi2 kat aku nih?

D.N.A.S said...

Beng,
I suggest kalau u nak upgrade to the new version, lagi 3 bulan baru okay kot. I noticed the new one sangat tidak stabil.
I believe the new Blogger is hosted by a new sets of servers yang masih sangat sewel. Suka hati dia bila nak available, bila nak maintenance.
Ada satu message tu dia tulis: 'We're sorry the server is currently unavailable, please try again in 30 seconds.'
Cheeeeh, macamlah Sys Admin dia boleh troubleshoot problem dalam 30 seconds.
My personal opinion, the new infrastructure tu belum boleh menampung load yang berlambak2 ni. So, kepada yang sceptical tu, janganlah upgrade dulu.
** Rasa macam nak pegi mintak keje kat Google la pulak... **

_apple_ said...

ahbeng

i tot dah jawab ur question oledi? im a green apple la...greennn greennnn... er btw im not a leprichaun okey.

Leen Ash Burn said...

bengongnya si anis nih *lempang anis sampai kurus*

eh dia dah kurus.

Kuza (Datin Embun) said...

WAB.
switch teros sume...blogspot cam hanjeng..telah mencuba untuk sign up and taruk so many features..and in the end...cam cipap hasilnye..

i hate blogspottttttttt...

mm..tq..!

anisism said...

baek ko tutup je blog nih.
atau permit pada certain readers je...yang loyal dan committed...hua hua hua...
atau ko letak je gamba baju union bay ko...tapi awas! jangan cemas! jangan menggelupur puyuh sehingga gamba2 ko blur..tapi aku tahu ko terel sebab camera ko mahal walau tak semahal camera akooooo. hua hua hua..

chepat adek chepat. chepat hapdet.

mak budak mudah alih said...

anis, siut je... aku kena masak lak???

alaaaa beng... kau tukar je. bagi loyal readers ko je baca!! kurang lah orang orang yang penuh perasaan perasan meng-stalk kau dalam senyap. (seperti biasa).

p.s
Mode MALAS nak masak ON! :P

Lizzam said...

Bluqube resurrected!

http://lizzam.blogspot.com/


Kiss my asss!!