Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Wednesday, December 13, 2006

Mr.Perfect

Mr. Perfect adalah idaman setiap gadis2 di seluluh malaysia. Kelana itu lah kalang2 kita mendapati masih ada gadis2 yang belom mumpunyai boyfren kelana meleka masih menunggu Mr.Perfect meleka untuk muncul. Wa ingin memberikan pendapats wa mengenai gejala ini issue.

Ok, mula2 kita mesti mengupas erti Mr.Perfect. Ini adalah belmakna seolang jejaka yang sempurna. Wa berasakan sekiranya seolang lelaki itu adalah sempurna, bermakna gadis itu adalah akan menempah kesusahan jua. Di sini adalah hujahan wa mengapa wa belkata demikian:

Mr Perfect is perfect. He has well built body. He veli rich and driving nice cars. Bermakna aaa, dia sulah lengkap segala2 nya. He is perrfekk.. Bermakna jua, dia tidak memerlukan lu. Sekilanya dia memerlukan u, belmakna dia tidak lah perfect sangat pun. If he is perfect why he need u maaa!

Mr.Perfect is handsomest. He good looking and wear best clothes. He always win and he is the man. Lu jua akan susah kelana lu adalah bukan Yasmin Hani, atau Sazzy Falak, atau Erra Fazira. Mr Perfect is suave and can get any girls. So why must he settle for you when he can find prettier girls.

Oleh itu, wa telah merumuskan teori berikut:

Mr.Perfect = Perfect
Jikalau Mr.Perfect mau menjadikan lu pasangannya, bermakna dia sulah talak perfect, kelana jikalau dia perfect dia adalah di dalam keadaan tidak memerlukan lu .
Secala tidak langsung, Mr.Perfect sebenarnya adalah talak wujud.
Ini jua belmakna polumpuan2 yang menunggu mr perfect meleka sebenarnya menunggu mr NOT perfect kelana jikalau meleka mr perfect bermakna meleka tidak memerlukan lu jua.

Yaa kawan2 sekalian. Di atas hanyalah teori wa sahaja berdasarkan lumusan2 formula yg wa reka2. Walaupun wa lasa wa betul, tetapi talak semestinya wa betul. Mungking wa salah jua.

Lu boleh belkongzi pendapatan atau pengalaman lu di situ luangan tikus keji.
Sekian telima kasey.

35 comments:

JalakLenteng said...

sahabat,
aku setuju dengan kau,,,
takda lelaki Perfect dalam dunia nih...

tp percaya lah wahai pompuan2..
banyak lelaki prefect..

MerapuMan said...

aku pun pernah jadi prefect kat sekolah dulu-dulu

MerapuMan said...

aku pun pernah jadi prefect kat sekolah dulu-dulu

Wong Ah Beng said...

Jalak..
Rick Volpe tuh contoh lelaki perfect ke lelaki prefect?

merapuman..
Lu pengawas dulu sure kene pukul secara beramai2 kan? kan? :p

MerapuMan said...

aku punya link underground byk, saper brani pukul

Beng ... lu punya peminat semua mana ... sula lari ka ... senyap je blog hari ni .. or disebabkan blogger buat hal .. susah betul nak tinggalkan komen hari ni ?

tu la .. saper suruh merajuk lama2 ...

Wong Ah Beng said...

merapuman..
Haihh lama talak apdets blog keji2 semua pun sulah lari tempat lainn..
Wa lasa tak lama lagi wa kasik tutup kedai laa.. :B

kimi azhan said...

Beng - you are back! Hmm.. takpe lah Beng, tikus semua bukan lari la, sibuk kejar dead line coz new year is up maaaaaa...! Mana boleh sambut christmas kalau keleja belum siap ooooo.

muna said...

wa rasa semua orang salah definition mr perfect laa ah beng. what a girl want is a guy yang perfect untuk diri dia laa. kira macam perfect fit, dari semua segi laaa. tak semestinya pakwe kaya/ensem jer leh jadik mr perfect. contohnya awek kuat gelak, mr perfect dia adalah pakwe kuat melawak. kalo pakwe suka makan, awek kena rajin masak. kalo awek rajin shopping, pakwe mesti banyak duit, barulah perfect.

wah, pandai2 jer wa berhujah :p

Ayaq masak said...

Betul la kan, mr perfect of course la perfect pehtu bokpa dia nak cari awek lagi. Hohoh.

My guy doesn't need to be perfect, tapi cukup la dia bleh bimbing aku ke jalan yang betul, hensem tu, biorle asal sedap mata aku memandang. Aku rasa kebanyakan pompuan nak lelaki yg macam ni. Hehe.

pinky angel said...

meowww...morning beng beng..

lu blog psl ni sbb lu lasa lu tak perfect dan susah dpt awek ka? jd lu back up golongan lu sendili.. ada betut ka?

Wong Ah Beng said...

kimi..
yes i'm back short while only.. After dis have to dissappear again. On and off lorr... :)

muna..
hebat..hebat..hujahan lu bernas jua.
Itu adalah bukan mr perfect tapi mr match. :p

ayaq..
Sedap mata memandang tuh macam mana eh? :P

pinky..
Haa manyiak pandai laa lu..apa2 wa blog pun mesti pasal wa juga.. *haihh* :{

Erra said...

simalam ... lu ala pigi bangsar ka? ... wa lasa ala tlansfome pin pin sama keleta wa semasa wa vloom vloom di tlafik lait

muna said...

pinky,
masa baca entry neh pon ada perasaan macam ahbeng berdendam jer ngan "mr. prefect", hahhahaha *gelak guling2*

apsal lu macam marah sangat eh ahbeng?

AM said...

tade mr.perfect.
ade mr.perfect-for-me.

Wong Ah Beng said...

erra..
Simalam wa di SS KJ. Soli lu salah olang.. :p

muna..
haik? bila wa malah deyy. Lu olang banyak assumptions..:?

am..
Mr Purrfect or Mr Right?

Erra said...

demmit! wa ingat lu pin pin sama wa ... kalo wa tau bukan lu, wa kasi sama itu jijaka not-so-thin botak head yang intai-intai sama wa, wa punya nombo telipon. :op

kookabooras said...

Mr Perfect = perfect = not need any woman = GAY. Yes gay. Sebab aa, bila meleka sudah menjadi Mr Perfect yang tidak memerlukan wanita, bermakna meleka itu GAY yang perfect. hehehehe. Wa hate gay.

anisism said...

perempuan pun ada ms.perfect kan?
ms.can-do-it-all, ms.most-beautipool segala?

tapi padaku, hanya kaaaaau sorang pojhaan hatiku. perut perfectomondo wahlaauwehhhh!

anisism said...

perempuan pun ada ms.perfect kan?
ms.can-do-it-all, ms.most-beautipool segala?

tapi padaku, hanya kaaaaau sorang pojhaan hatiku. perut perfectomondo wahlaauwehhhh!

anisism said...

perempuan pun ada ms.perfect kan?
ms.can-do-it-all, ms.most-beautipool segala?

tapi padaku, hanya kaaaaau sorang pojhaan hatiku. perut perfectomondo wahlaauwehhhh!

pinky angel said...

*cross blogging*

ms muna,
u love kimi? i love kimi too.. kimi raikonen. hehehe..

beng,
telima kasih puji wa pandai.wa simpati pada golongon2 lu ini.semoga berjaya dalam kehidupan halian.

_apple_ said...

err...

mr puurrfect?

in ur dreams la pal..

chics said...

I am looking for mr not so perfect but oklaa tapi witha perfect wallet.haha

kookabooras said...

wa ada kwn(?) yang perasan perfect. Talk shit mcm die tau sume perkara. Perasan bagus, perasan matured enough walhal budak dr wa. Everytime wa dgr die sembang, mcm taik. abis sume die goreng. Wa bukan nak dgr die sembang pun, wa nak tgk tivi tp die sibuk sembang dpn tivi. ari2 wa terpaksa berdepan situasi spt ini. Nyaris wa nk kene high blood pressure. Wa mls mau lyn sama taik mcm tu. Wa tatak helan sama itu mamat taik. Pelasan!

muna said...

am,
yaa betulll, mr.-perfect-for-me, that's what i try to tell, ehhehe, tq

pinky,
ehh sama aaa, memang saya adalah peminat utama kimi raikkonen, hence the blog punya nama.. :P

eh eh, sorry aa ahbeng, wa plak yg menjawab komen :P

kuz said...

dear beng aaa!
im lookin for mr perfect in bed.how bout that...
muka hemsem byk duit keta beemer 5 series tak guna ok, kalau fail on bed..
erkk..erk...erk...

vertigo said...

setuju2. couldnt agree more.

Wong Ah Beng said...

erra..
hoho lu punya kelugian lor.. :p

kookaboras..
jikalau meleka gay jua mbermakna meleka talak pelfect kelana perlu main belakang.. huhuhu

anisism..
jangan spam boleh tak?

pinky angel..
Yaa larr..tau laa u punya boyfren me.perfekkk..jangan lu bongkak laa..haihh lansi punya olang lu.

apple..
Waahh lu cakap selupa olang pputus cinta sama mr purrfect, masa becinta semua perfek lepas kene dump baru insaf..ya meh? :P

chics..
hello putriE nAtAsHa :D

kukaburas..
layan saja maa.. kasik angguk2 kepala belakang kasik gelak laa..hehe.

muna..
dankyu muna..wa lantik lu jadik wa punya PA menjawapan komen2 tikus keji..

kuz..
wahlauu luu manyiak hamsapp!! :P

vertigo..
lu jua 2 kali hamsap.. :>

_apple_ said...

encik WAB,
muahahahahahaha!!

bercintan? dump? err...bukan biasa aku ke yg dump ppl? LOL!

tak kuasa aku makk...nak jumpa mr butterfinger pon susah...ni kan plak mr perfek..keji punya ah beng!!

but if u wanna be my mr perfek..silakan..hik hik hik

*meowwww*

Leen Ash Burn said...

wa dulu mao jadik plefek asek kena lijek sahaje.

Freak & Geek said...

jalaklenteng is my mr purfectos.

sila jeles.

banjarconverto said...

dey, mr. perfect dah lama mati la..i think 2-3 years ago! (read: Wrestling)

like my fren always say: crayzee old farttt!

SYCLONE said...

Me thinks the perfect guy has everything.

That must include a WIFE I think.

So the perfect guy is married.

So find a married man. He's the perfect man.

Mohd Aidil said...

kecik2 dulu gua kenal tu Mr perfect... tapi dalam itu WWF lah.. Semuanya hanya lakonan semata2...

Betik said...

dulu abeng sula senyap lama pasal abeng sula jadi mr perfect.

sikalang abeng sula balik apdets blog sebab nya oleh
kerana abeng sula bukan lagi mr perfect.

kesimpulan nya, setiap olang adalah chips more. kejap perfect sekejap tak perfect atau pun perasan perfect..


Kiss my asss!!