Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Thursday, December 21, 2006

Song review: Pencinta Wanita

Sejak due menjak ini kedengaran satu lagu yang mampu mencuit hati wa. Wa belkata begitu kelana ini lagu adalah amat kelaka. Mungkin penyanyi nya jua kelaka. Lagu yang wa maksudkan itu adalah Pencinta Wanita.

Wa lasa ini lagu manyiak kelaka dan mempunyai banyak maksud2 tersembunyi yang sebenarnya ingin disampaikan oleh itu penyanyi. Hali ini wa ingin mengupas ini lagu lirik dan menyiasat maksud tersembunyi:

Kutemukan dalam pencarian
Cinta sejati untuk hidupku
Kurang lebih yang seperti dia
Kuharap dalam cintaku

Perangkap pertama adalah dinyanyikan secara lemah lembut longlai.

Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku

Ayat mat romeo.

Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku

Dia menceritakan bahawa dia telah gila.

Aku memang pencinta wanita

Penyanyi ini adalah gay. Ini kelana dia menyanyi dengan nada lembut lemah longlai terutama sewaktu chorus ini boleh nampak dia cuba menjadi keras, tetapi kelana dia gay maka bunyi masih lemah lembut.

Namun ku bukan buaya

Sekilanya lu buaya, lu akan tukar lirik "Aku memang pencintaa pussyyyyyyy"

Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Ini ayat adalah pelasan henskem cas macho kelana ada selibu gadis suka padanya.. Lanzhiouuu!

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia

KONPEMMM GAY!!! Sekali lagi harus diingatkan bahawa lelaki sejati adalah talak "lembut seperti dia"..

Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup

Ayat poyo jejaka ala-ala romentik..

Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia

The first time i hear this song aaa, i thought he sounded like misunderstood gayboy! And the lyrics oso kinda juvenile, not sorted out doesnt make the mark yet. But it is a clean and direct approach responding to all buayas nationwide. In a nutshell aah, this song is teribel!! People who love this song need to screw their brain back.

Sebagai seolang wanita, wa yakin lu jua akan malu sekilanya boyflen lu menyanyikan ini lagu kepada lu dengan gaya lemah lembut dan sengau2 suala. Adakah ini cala telbaik untuk menyatakan cinta? Wa lasa tidak sama sekali.

Lelaki yang suka mendindangkan ini lagu adalah samada gayboy atay lelaki lembut. Sekilanya dia gay, make dia adalah in-denial. Kemungkinan olang sulah tau dia gay, tetapi talak mau mengaku, maka, being defensive dia punya menyanyikan "Aku memang pencinta wanitaaaaaaa" untuk membuktikan bahawa dia talak gay.

Wanita yang suka lagu ini pulak sebenarnya adalah gay/lesbian kelana dia pencinta wanita.
Heh..

Sekiannnnn telima kaseyyy..

32 comments:

chics said...

betulla beng, i like this song dan aku juga pencinta wanita.

haha

kusyi said...

lu kenal ke saper yang nyanyi lagu ni, beng?

Wong Ah Beng said...

chics..
mana mp3???

kunyi..
tak tau.. Siapa? cousin lu ka? :D

Anonymous said...

Schei├čegal..

chics said...

laaa..tgh tgh aku send dia cancel la plakk

nanti aku resend

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

pertama kali gua agree sama lu...
tapi ada masalah..kerana walaupun sekian benci terhadap lagu ini, bila terdengar sekali diradio, lirik2 lagu ini akan diulang2 tanpa disedari...sampai kene benci diri sendiri...
haiyaaa...

JalakLenteng said...

dude..
kau dh semakin sombong ngn aku ye..
update blog tk bagi tahu...
apa salah aku??

anisism said...

ko dengki semata sebab ko nak nyanyi slank je kutaaaak biiiiiisa yang seperti haram itu okeh (cakap dengan sopan).

btw, ni kira habis bagus punya apdet ah ni? konon boleh kembali ke zaman kegemilangan ah? tak dapekkkk beng. terimalah hakikat kita-kita ni dah historicalism dah.

booGie said...

Saya amat bersetuju dengan mu

Freak & Geek said...

WTF? then y did u force me to d/l this song for u the other day?

bloody bitch lah ko nih.

i think u r the gay in the closet? hik.hik.hik.

_apple_ said...

nampaknya encik WAB telah berjaya menafsirkan maksud lagu ini dengan begitu berjaya sekali...adakah anda juga gei seperti lalam itu lagu? oPpS..

p/s: ai laikk WAB!!

Wong Ah Beng said...

anonymous..
shit? :?

chics..
hoh! :/

randomhatsofamila..
lepas nih sila keji dili sendiri ;>

jalaklenteng..
banyak laa kau :D

anisism..
Ko tampal gambar ala-ala nak kongkek pun apa kurangnya.. :-o

boogi..
dangkyuuu ;>

f&g..
saja suruh lu dengar mana tau lu pun lesb ;D


apple..
ohh tidak..wa talak main belakang. Nanti balang talak bersih. :P

anisism said...

oh memang! aku memang nak tunjuk satu dunia! aku memang nak mengekalkan prestasi aku sebagai seorang spoilt, ungrateful, reckless, racist dan tah pape lagi sumer yang buruk sumer aku sorang je okehhhhh!

muna said...

dolu2 trainee di opis wa, suka2 ati menambahkan lirik "tapi aku bukanlah buaya - aku hanyalah naga". wa slalu agak2 tensen tapi wa tetap tergelakkan diri wa.

wa suka lagu neh, sebab lagu neh akak melly (perasan cam akak sendirik lak) yang cipta. wa adalah suka sumer lagu2 melly goeslaw. part penyanyi bersuara poyo itu mungkin tidak bleh dimaafkan. apa bleh buattttt, harap muka ajer ada sedikit kiyut irwanshah tuh.

anyway, wa bukanlah les, dankyu

crofiend said...

lagu mcm lagu faggot ah! tarak boleh tahan. talak macho nyanyi sengau-sengau like that... bunyi mcm motor mat rempit kurang minyak aje... errr.. mungkin kalau John Legend nyanyi lagu tu.. tak lah bunyi binget sangat right?! :P

http://www.youtube.com/watch?v=ppVf_VFWqsM&mode=related&search= <-- sengau gak nie

WAB apa kata anda nyanyi lagu tu dah post.. boleh kita dengar suara macho lagi sexy anda !

_apple_ said...

kejiiiii!!!

Ty said...

Hilarious..And almost true. I have few friends who are in denial. I think they should ummp..'be a man and own up'?

Ayaq masak said...

Sebagai seolang wanita, wa yakin lu jua akan malu sekilanya boyflen lu menyanyikan ini lagu kepada lu dengan gaya lemah lembut dan sengau2 suala.

It's so true la bengkies. Aku tak suka lagu nih! Tak suka tak suka!

Anita Tahir said...

saya memang tatak suka sama ini lagu... bagi saya.. ini lagu sama itu lagu Heart adalah lagu yang Jijik + Keji + Hina = Najis yang pernah dihasilkan di Indonesia abad ini... itu penyanyi sangat Cik Gayah... sengau melangit ke tujuh!!!

Wong Ah Beng said...

anisism..
yaa betulll ;P

muna..
lu punya trainee manyiak kreatif..syabas.. :>

crofiend..
wa kucing, nyanyi nanti keluar suara meow meow saja..selupa takpayah nyanyi maa :}

apple..
sapa? lu? :>

ty..
they like purple color is it?

ayaq_masaq..
alaa..tapi sekilanya lu punya boyfren yang nyanyikan lu terpaksa telima jua maa.. :P

anita tahir..
oo..lagu heaart...itu jua poyo..sekians!

Ayaq masak said...

Terpaksa terima dengan berat hati. Takpun aku akan pakai walkman ketika dia sedang nyanyi. Hoho.

kimi azhan said...

Beng, the fact that you do a complete review of this song shows how much this song affects you.. ahaks ahaks..

D.N.A.S said...

My sons love this song sooooo much. Aiyak! Sangat merbahaya.

_apple_ said...

WAB

who me?? pleasee...ah beng dun make me angry..yew know ai am hungry when ai get angly...grrrrrr...

laling said...

alah..jealous lah tu..
kecihan..mesti owner blog ni tak hencem macam pussy..hehehe

bertique said...

keji siot, aku terasa keji skali baca menda nih .. haha ..

lepas ni lagu apa wei? review la pasal kasut ke .. hadiah ke .. baru best kot :P

anisism said...

NEXXXXXXXXXXTTTTTTTTTTTTTTTT~

Wong Ah Beng said...

ayaqmasaq..
Ewww..tak kiut nyerr ;D

kimi..
yessaa.. Wa trauma sama ini lagu. :>

dnas..
Lu adalah perlu merotan anak lu setiap kali dia nyanyi ini lagu.. >:)

apple..
When u angry u hungry, and u dunt like my "no fat chix" entry.. Hmmmm ;P

laling..
huh? jeles sapa?

betik..
lepas nih wa nak review pasal blog orang pulak..boleh? hehe

anissm..
malas! malas!

Anonymous said...

AGREED !!!!!

lindosh said...

erk.. wa lesbian lah ek?
kenot eksep o0o.. huhu

kuza (datin embun) said...

WAB..
altho aku juga pencinta wanita tapi lagu mcm syialll...
ko try lagu NALURI LELAKI plak by samsons...confirm cibai..
but i loikee..

Anonymous said...

Service : Customer service was indeed ideal. Young lady on the phone possessed a enjoyable voice and as well as My spouse and i obtained bucks quickly.
Value :We was given an outstanding value mainly because quick loan costs were definitily exceptionally low cost.
AAA Vancouver Payday Loans 310-4088 Cambie Street, Vancouver, BC V5Z 2X8 (778) 785-2087 payday loans vancouver
AAA Calgary Payday Loans 1014 Macleod Trail Southeast, Calgary, AB T2G 2M7 (403) 614-4637 payday loans calgary
AAA Ottawa Payday Loans 503 Avenue Gladstone, Ottawa, ON K1R 5N9 (343) 883-1422 payday loans ottawa
AAA Edmonton Payday Loans 10223 97 Street Northwest, Edmonton, AB T5J 0L5 (780) 669-1284 payday loans edmonton


Kiss my asss!!