Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Wednesday, June 13, 2007

3G

http://www.hmetro.com.my/

June 13 2007

Sejuta wanita gemuk

PUTRAJAYA: Kajian yang dijalankan Bahagian Kawalan Penyakit Kementerian Kesihatan tahun lalu mendapati 21 peratus daripada kanak-kanak di negara ini mengalami masalah 3G iaitu gebu, gempal dan gemuk.

Kajian itu juga mendapati majoriti penduduk yang dikategorikan sebagai gemuk membabitkan wanita berusia 25 hingga 64 tahun, 18.8 peratus daripada golongan itu atau kira-kira sejuta dikesan mempunyai berat badan berlebihan.Kira-kira 850,000 atau 13.9 peratus golongan lelaki pula dikategorikan sebagai gemuk.Jumlah itu menjadikan negara ini mempunyai penduduk gemuk kedua paling ramai di Asia Tenggara apabila daripada setiap 100 penduduk dewasa dalam kumpulan usia itu, terdapat 19 wanita dan 14 lelaki yang gemuk....


Sebenarnya wa telah lama beranggapan begitu, even before ini kajian keluar sulatkabar. Sulah lama wa bertanggapan bahawa kita lakyat malaysia adalah mengalami masalah terlalu lamai pelempuan gumok. Ini mendatangkan masalah2 lain seperti pencemaran pemandangan.

Itu masalah 3G (gebu, gempal dan gemuk) juga sepatutnya ditukar kepada 3G (Gila Gemok & Gedempol) to stress how serious this problem is, supaya olang tau bahawa ini adalah masalah yang talak boleh dipandang ringan. We need more healthy Malaysians..

Sementara itu, wa juga sungguh sedih mengenangkan nasib bayi2 yang mengalami masalah 3G ini. Nowadays aa..if u notice also, kbanyakkan babies adalah sangat fat. Somehow also, their parents dont really realized it. To make matter worst, they think their fat babies are cute...Which I think is not.. Fat babies are not cute. They are obese okeh.. They also look like Tayar Michelin Man…(see pictures below). Their parents should give them less milk..Dun feed at all better.. Just give plain water enough already.. At least that way can save money also maahh..now baby milk very the expensive also... S26 formula one small tin already cost rm40++.. your baby drink 1 tin per week..1 month how much already?? of kos laa your baby become fat.. Or maybe to save cost aa, just give your baby Dumex brand enough laa..cheap a bit the milk.. I really thinking you fat parents should not feed your baby too much and let them become fat like u too.. And aa…good also bekos when the baby grow up he or she wont be a fat people, bekos trained them from small already not be fat.. We must help these babies..Them babies dont have to be fat just bekos their mom is fat.... That is soo wrong.. *shake head*

Ok..need to do my work.. got a lot lahh..haihhh..

Sekian, telima kasey.

28 comments:

Handshake said...

Alhamdulillah. Hidup lagi lu ni.

Freak & Geek said...

ko tension sbb duit aksesori keta ko kena laburkan kat baby's milk formula ek? heehhehehe


btw, u r not just sihat. u r one of those 3Gs! and itu adalah fakta benar.

ti.e.na said...

hohohohhhhh..lu kijam punya olang kutuk olang gumuk.:p

Mr & Mrs |mran said...

beng tu gambar u masa baby eh?
michelin sungguh lu la..
suspekssss

Anonymous said...

Cantik speks baru

Wong Ah Beng said...

handshake..
kehidupan diteluskan.. :/

fng..
hello...lain kali wa mintak lu punya susu jer laa..free je kan? :D

ti.e.na.
wa talak kutuk... wa hanyalah memberi pemandangan jujur.. :>

msmrsimran..
michelin talak best..advan neova adalah lebih cengkam wohh.. :)

onanimouse..
dankyuuu.. dankyuu..

green apple said...

cakap orangggg.
tengok perut sendiri la hoih!

Wong Ah Beng said...

green apple..
Walllauu!! Lu terasa ka???
Konpem lu masa bayi adalah gumokkk sehingga sekarang.
:D

booGie said...

Dude,
Saya merasakan yang anda agak hilang akal utk berkira-kira dgn susu bayi.
Oh! Kereta takpe?!
*geleng kepala juga*

Ahmades said...

Betul arrr Kucing, kebanyakkan babies dalam Malaysia semuanya fat-fat belaka. Sebab tu wujudnya gejala 2 fhat and Fhat Babies *sob* *sob*

anisism said...

try again.
NEXXXXXXXXXXXXXT.

Anonymous said...

gila la lu beng! manyak keji la cakap itu macam sama fat babies... simpan manyak wang untuk keleta bole ha? memang lu gila..

Wong Ah Beng said...

boogie..
ada keleta balu boleh beli susu bayi..sekilanya lu talak keleta mau beli susu bayi apamaciam?? mau jalan kaki ka? jikalau kedai susu 10km, lu ada sanggup?:P

ahmades..
Too Phat y0.. :}

anisism..
no no...YOU try again, boleh? :P

onanimous..
lu sendili tengok bayi2 sekalang lu talak nampak meleka fat eh? apa maciam mau cakap meleka kulus ka?
sendili ada mata sendili boleh lihat maahh :?

Cosmic_GurL said...

Ah beng, bukan u pun 3G ke?

Gersang, Gatal & Getik :p

Wong Ah Beng said...

orgasmic_gurl..

Ehh.. lu 3B kan? Biol, Bangang & Busuk..

HEeeeeehehe ;P

Ayaq masak said...

Bengkiessssssssssssssssssssss.

Ko kejam.

Ok aku nak gi wat keje skola.

anisism said...

padawan.

oo-er!

The mother said...

i think you got a point there...u can be an embassador for breastmilk awareness coz breastmilk no fatt maaaahh!!!! cool post!!

ms_clasarina said...

ahbeng, i saw your picture, you fatcat oso wat...i think fatcat vely cute ma..entered any catshows before ah?

M.I.S.S.Y said...

maka...biarla 3G pon asal hati sonang..!

green apple said...

abang abeng,

abang tak reti-reti nak hapdet ke bang?

p/s : hoih, aku takleh YM kat opis dah, HR aku macam cilaka. Bila nak YM ngan aku ni?

wegra said...

moga moga anak lu 3G

amin!

Ty said...

welcome back sir!
i guess i have to proceed with my fluid diet regime because of this article,thank u very much.

_apple_ said...

Keji gila punya entri.
Saya sebagai Setiausaha Agung persatuan KUPEGEMAL akan membuat memorandum bantahan atas isu 3G ini.

Sekian, terima kasih.

Yang menjalankan tugas,

_apple_

p/s: KUPEGEMAL stands for KUmpulan PErempuan GEmuk MAlaysia

Huhuhuhu!!

che nad said...

3K - kamu kucing keji

huhuhu

Fahroe said...

Lu kene tag brader.. TEngok sinih http://www.fahroe.com/blog/journal/00000282.html

P5 said...

susu formula baby memang boleh membangkrapkan kaum bapa. jadi wa sokong susu ibu. tidak menyusahkan bapa pergi kedai malam-malam buta (sebab kaum ibu selalu last minit kasi tahu susu sudah habis).

dengan penjimatan tidak membeli susu formula, boleh membeli assessori kereta.

teh tarik susu ibu lebih lemak dan sihat!!! tak da kolestrol!!!

ici said...

B is for Boys...3B is for...Buncit, Buyut, & Bantut


Kiss my asss!!