Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Tuesday, January 17, 2006

SA Sek7

Hello tikus2 keji sekalian!!!
Apa habar baik lu olangg?
Semuga lu semua keji2 sentiasa..

Ok..

Minggu lepas wa melepak
di seksyen 7 shah alam.
Wa melepak bersama lakan2
di sebuah kedai mamak.

"we are not the first, but we are the best"

Begitulah ayat slogan kedai mamak tersebut.
Siapa sini tinggal Shah Alam mungkin tau ini
kedai mamak kelana kedai mamak ini sungguh
special - meleka menjual 51 jenis roti canai.

Antala aneka loti canai di dalam
menu adalah seperti berikut:

roti canai jantan
(roti canai + 2 bijik telo)

roti canai vanilla
(roti canai + tepung vanila so
canai tuh ada rasa dan bau vanilla)


roti canai milo
(roti canai + milo so rasa macam milo)

roti canai nescafe
(Yuppp!! betul...)

roti canai fruit mixer
(god knows what)

roti canai salad
(WTF ?!!)

roti canai jem
(bapak ngarutt okk!)

roti canai peanut butter
(nak muntah silalah order)

roti canai frondoss
(ntah...givap dah)
..
..
..
(talak ingat lagi tapi memang butol ada 51 jenis!!)

Sungguh menduga akal!
Wa amat kagum woo..

Di samping meng-enjoy
makanan pelik2 yg dihidangkan,
wa juga berkesempatan berhibur
dengan menonton segerombolan
keleta2 bikin masing2 tunjuk skill
merempit... lespek maaahh..lespek!

Terdapat jua pemuda-pemudi
geng2 skuter yang membuat
acara menunggang skuter
beramai2 bersama lakan2..

Bapak punya hap-pening kayy!!

Ok..kita ketemu lagi di lain lembaran..
sekian telima kasih.

65 comments:

pinky angel said...

hi ab beng!long time no c.
wa sekali lg jd olang 1st komen. wa tanak komen apa2, wa mau jd olang 1st sj. hahahaa...

chics said...

seksyen 7 yg manala.. banyak kedai k..
kejila lu beng, lepak sesksyen 10la kalau brani.hehe

WLady said...

waa.. klu itu maciam, sikalang wa mo pegi shah alam.. wa mo makan loti cannai fruit mixer.. bunyi ada sidap woo.. tp lasa belom tentu sama..

Sarclover said...

ah beng ar..

roti canai + JD takdak ka?

Wong Ah Beng said...

pinkyAngel..
cong-rats kelana menjadi olang peltama komen.. and the grand prize is a smooochy from meeeee.. :@

chics..
Kedai itu nama Khalifa Bistro terletak di belakang kedai Hakim.. (area2 baru tuh) Kat seks-yen 10 mana tempat makan best2 ha?
btw,I know a great way to burn off the calories in that pastry you just ate :)

wlady..
Ya silakan.. Wa talak belani test itu fruit mixer takut muntaaa.. (i dun think oil and fruits can get along together in my stomak) Wa order roti canai vanila sahaja..ok gak.. taste like normal roti canai but ada bau vanilla :|

sucklover..
Ok..forgive my ignorance..
but what is a JD :?

may said...

abang ahbeng, walaupun dia ada manyiak jenis roti canai, wa punya favoulet masih adalah roti bom. wa suka sangat itu gula dan planta manyiak2 dalam, makan manyiak2 pun nanti dapat sakit jantung, syok wei!

nadya said...

ah beng,
roti canai + catfood takder ke?

nxt time dtg lepak cyber @ puchong la pulak..walaupun cini takder kedai mamak yg hebat..tapi kt sini ada bambu bali yg besst..

Charlie said...

ah beng, wa tak dapat jadi olang pertama comment but instead jadi anjing pertama kencing your site boleh ka???

pinky angel said...

panggil wa kinky angel.lebih mesra..
wa pnh pegi sana (wa lasa la..)x igt, sudah lama x pegi s.alam..

wa mau order roti milo,tp wa takut dia bagi wa roti cicah air milo saja..

tarehjelita said...

itu khalifah memang banyak happening merempitan segala. aktiviti remaja bumiputera yang agak malangnya berpendidikan sama tahap dengan tombol pintu. sekian.

Lil' Miss Easydent said...

roti canai kucing ade tak? :P

Wong Ah Beng said...

may..
yess..dan sekilanya sakit pelut, musti ada bom juaa. :D

nadya..
roti canai + iams??
hoho hilang akal tuh..boleh dicadangkan.
bambu bali yang best kat cyber@puchong kat mana pulak? :/

charlie..
boleh..boleh..kencing tuh kangkang kasik tinggi sikit aa..tamau nanti kene bulu kaki lu bau hancing :p

Kinkiyangel..
yes kinky lebih belamas mesla.. ahah.. roti milo itu roti gardenia cicah milo pun lagi best jua :)

tarehjelita..
tombol pintu laa best..bleh slam bang all day long :o

mommyfeline..
ada..ada.. dia bikin roti canai campur bulu kucing :p

asamkeping said...

hi beng. i nak recommend tmpt2 roti canai mmg sure power is at Kodak, Jln Yap Kwan Seng. Dal and curry there mmg power!. Another one me n my besfren fav kat sri melor, usj. roti canai lembut sgt... yum..

Lizzam said...

biar betul roti canai friut mixer!!!dia masukkan fruit mix ke, fruit mixer (pengisar buah) tu skali?ganas woo sapa yg makan...

lepas ni cadangkan la kat mamak tu roti canai blender, roti canai mesin basuh, roti canai IMac (mahal woo), roti canai Gen2 (lagi mahal)..

nev said...

ala baru 51 jenis roti canai.kat tempat wa ada satu kedai ni buat 100 jenis....lagi banyak....hehehehe

9 said...

lu lepak sek 7 kasi tengok itu uitm chicas ka?

chicas sek 7 sudah menurun lia punya kualiti sejak akhir akhir ini.

lu lepak sek 9 ataupun sek 10. manyak cun punya amoi saner. lu tala percaya lu bole tanya sama chics.

ada butut ka cik chics?

la femme écrivain said...

bengbeng..!
lama talak tgk lu!
wa suka roti pisang nasa here!
talak pedulik roti lain!hmph!

anisism said...

eh seperti gagang pulang ke kampung lah (sukati bapak aku je nak letak peribahasa ntah betul ntah idak nih) apabila membaca entry yang satu ini. mamak yang mana satu agaknya sec 7 itu ya? adakah mamak di hujung sana atau yang di hujung sini?

tina hussain said...

roti canai jem?!!!

eeeeuuuuwwwwwwww!!!!

sangat keji!!!!!

A Babe Of Very Little Brain said...

ahbeng, you don't want to share the adventure before you got to sek7 ka?

hahaha ... sunggoh memberahikan.

tooots said...

va va vaa.
zoooo many roti canai.

the mamaks have too much free time on their hands.

way too much free time.
lancap je la kan?

Wong Ah Beng said...

asamkeping..
sri melor itu restoren mamak ke restoren india? I tot sri melor is indian restoren? :/

lizzam..
Ooo wa talak tau wo.. maybe dia taruk buah2an potong kecik2 macam dalam fruit punch tuh kot..memang ganassszz.. :>

nav..
lu mana tempat sampai 100 jenis itu? :?

9..
yaa..wa tengok chickedis uitm sambil menikmati makanan yg pelik. memang butul lu cakap quality kontrol sulah kulang..
sexs-yen 9 atau 10 kat mana? :9

Wong Ah Beng said...

la femme..
Wa bz laa..itu pasal lu lama talak nampak wa.
btw wa ada pisang lagi sedap lu gelenti suka hati.. ;p

anisism..
sepandai2 tupai melompat jatuh ke tanah jua.
mamak itu di hujung sanaaa.. :>

tina..
tidak sekeji roti canai fruit mixer okeyy. Itu lagi bapak segalak kejii.
:p

babe..
I'll save that for another abbeng stoly...heh :)

toots..
uhh..and after that tak basuh tangan, telus uli roti canai..kasik customer makan... HOhoHoho.. :B

ladyky said...

ahbeng...lu buka satu kedai loti canai cenkudus boleh?

Wa ada satu cerita keji mau cerita....

Once upon a time...dekat USJ sana (takleh cakap mana...nanti kena saman) ada satu kedai mamak, memang selalu full house...one day wa parked tepi kedai, then b4 turun nampak ada one mamak waiter p kat sink kat luar tu buang ingus...pastu dia tak cuci terus amik roti canai serve kat customer...waaa...half pingsan time tu nak puke....eversince then, wa tatak masuk kedai mamak lagi....manyak geli woaaa.....

Anonymous said...

ahbeng wa x penah pegi seksyen 7 la..
lu bwk wa la..
kt jb ni lum lg la wa jmpe roti canai cm2..
mana tau wa dpt mkn sket trus wa leh slam dunk lg power dr itu rokawa kaede!!
=))
wa adlh hanamici..

Cosmic_GurL said...

Personally I prefer tosai, lagi healthy kan? And kat bangsar ada restaurant yang jual 50 types of tosai. Yummers! Ala! Now I mengidam tosai la plak, Ah Beng!!

jasmine79 said...

pizza tade jual ke?

anisism said...

hoih! keji betul aku nih!! aku dah ingat dah peribahasa yang betuL!!

BAGAI SIRIH PULANG KE GAGANG la ngok!

eh hujung bukit curam ke hujung bukit menggunung?

Charlie said...

ah beng: ok ok wa make sure kaki angkat tinggi tinggi.

zuhri said...

kat sek 13 (dekat giant stadium shah alam) pun ada restoran yang also laim jual 51 jenis roti. aku konpius la. diaorang ni adik beradik ke?

jennifer said...

oh sittew ka beng..? wa sikalang suka lepak-lepak area situ..nnt lagi sekali wa lepak situ wa cali laa itu roti canai 51 jenis..

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

if they don't have roti pisang cheese....
kalah la

Wong Ah Beng said...

ladyk..
oo lu punya celita adalah klassik maahh.
sebab itu laa loti canai meleka sedap ada secret ingredient :B

anony..
rokawa kaede adalah paling terhebat powah.. hehe

cosmic ghoul..
tosei lebey baik untuk kesihatan kelana tiada minyak...
tapi talak minyak talak sedaps laa.. selalu bender2 kesihatan ini tiada sedap pun.. :/

justmine69..
loti canai pizza? boleh cadangkan pada meleka..jadik 52 jenis :)

Wong Ah Beng said...

anisism..
dunno..tapi wa tau antala dua bukit olang panggil cleavage :)

charlie..
jangan kencing tayar keleta olang..itu amalan keji :)

zuhri..
mungkin meleka franchais.. :?

jennifur..
oo lu slalu lepak situ ka? itu kedai belakang mamak hakim.
try dia punya loti canai fruit mixer laa.. :>

landomhatsofamila..
lu cakap saja apa lu mau, wa lasa diolang boleh produce..
cheese loti pisan pun talak hal..heh heh :p

pinky angel said...

wa punye febelet..
roti pisang cheese!! Mana2 kedai mamak pun wa paksa diolang bikin ini roti. Kdg2 itu waiter kasi kerut2 diorang punya dahi bila wa order..

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

wa mau pisang berperisa lasagna....

Wong Ah Beng said...

kinkiangel..
Kalau wa itu waiter aa, wa talak kelut dahi..kasik kasik hidang lu sekeping roti gardenia, sebatang pisang, dan seketul cheese.. (tikus keji suka cheese kan?) :D

landomhatsofamila..
hoiiyoohh lu suka makan pelik2 haa?
ok ok nanti wa suluh itu mamak bikin spesyel untuk lu pisang berperisa lasagna with peanutbutter...okeh? :p

anisism said...

aku naaaakkk apdeeetttt laaaaa...............ko takley sambung kesah keji ko kat sini je keeeeeeeee............

Sleepless in Gelugoq said...

Wa lasa meleka sangat creative la Ah Beng.
Sama jugak dengan di Penang ini terdapat belbagai jenis Roti jOhn. Roti john jepun, roti john singapore, roti john USA..
aiyooo masih roti yg sama, style sikit beza, nama ahh pilih saje..banyak negara dalam dunia.

pinky angel said...

ab beng keji!
keji!!

wa mau loti pisang chees juga...

p/s: iris prnh order roti gardenia 4 keping utk cicah sup..tp dpt roti canai kosong 4 keping.hahahaha

asamkeping said...

ahbeng,

sri melor tu indian restoran.. tp setakat roti canai takpe kot.. u tak makan bukan muslim food ke?

mobilemom said...

Ah Beng duduk termenung tepi kolam
Tunggu orang nak belanja tak sampai-sampai
Janji nak makan 52 keping roti canai
Kesian dia tunggu ber-dating dari pagi sampai ke malam

mobilemom said...

Wahh ala kucin bacin
Ala anjing hancing..
Seat together kissing kissing
Under the Apple tree!!!

:P

nev said...

wa kat seri kembangan ni...nama kedai mamak tu...al rafi

tapi wa selalu makan roti biasa atau roti telur atau roti sardin jer...yang lain wa tak terasa nak makan pun...

nadya said...

ah beng,
bambu bali kt area puchong.. jom arr..dtg makan sini plak.,boleh la ah beng date dgn mop d'cat skali.. :P

outkhai said...

lu manyiak sawan punyia kucing

bertique said...

beng, kalau tak tmn tun ada pelbagai jenis naan. heheh kat shah alam ada pelbagai jenis roti canai.

tapi 51 jenis? hmmm .. patut depa letak statistik la sebeah menu, roti jenis mana yg frekuensi paling tinggi :P

senang sket nak pilih .. kan kan kan?

Charlie said...

wa tarak kencing tayar orang wooooo. wa cuma suka pole - talipon pole, letrik pole, my own pole - oooops solly. Pole wa sudah lama tak beraksi wooo

the kimster said...

they sure don't make things easy like the old days now. sungguh complicated sekali menu mereka. more roti canai variation = the best ka?

Wong Ah Beng said...

anisism..
ko kejiiiiii!

slipless in gelugo..
marketing maa..gud for bisness :|

kinkyangel..
heheh..roti john suka? :/

asamkeping..
err...indian restolen masak kari kambing paling the best :>

Wong Ah Beng said...

mobilemom..
51 jenis laa..bukan 52 :P

mobilemom again..
cats dun kiss dogs laa..mee-aww!

nev..
wa uka roti gardenia cicah sardin :)

nadya..
bambu bali area puchong opposite giant itu kah?
wa selalu pergi itu Raining Cats and Dogs angkat Iams :D

Wong Ah Beng said...

outkhai..
dankyuu.. :)

betik..
Tmn tun mana kedai berjenis aneka naan?
naan is good... :)

charlie..
lu punya pole kecik ka besar? :?

kimster..
belom cuba belom tauuu..
maybe u'll like roti canai cappucino?
hehe :/

pinky angel said...

roti john suka, but yew.. kenot eat much la.. too oily

roti john + cheese??i like. hahaha

Wong Ah Beng said...

kinky angel..
bebeh...close your eyes n say "AAAAAHH".. here's one big roti john coming thru.. cheese will come later :)

pinky angel said...

*wild imagination mode ON*

hahahahaaa...

bertique said...

err ada .. aku lupa nama kedai dan jalan, biasa la aku. mana pernah ingat nama jalan.

nama ko sapa ek? ah boon ka? hehehe

sedap giler beb, must try. err nanti aku tanya rerakan aku yg g mkn kat situ tempoh hari.

pinky angel said...

wa lupa mau celita. Wa sudah burn itu urotsukidoji, tp the new saga. Bkn the legend.sama ka??

wa mau tgk ini mlm.hehehee..wanna join me?

anisism said...

hoih!!! ko nyer soalan sumer lagi keji nak mam kay!!!

aku menyirap kay!!!

lanjhiao lu soalan pertama dah terperangkap kay!!!

OKAY!

Wong Ah Beng said...

kinkyangel..
imagine harder bebeh :o

betiuk..
nama wa? Anthony Wong Abe :)

kingkyangel..
soo how's the overfiend? u like it? hhahhaha.. >:D

anisism..
itu laa balu kool, okkk! :p

pinky angel said...

wieewww.. manyak ganas la ab beng.
wa talak begitu suka. Ngeri tgk monster rogol orang. Ke,wa tgk lain punya version?

urotsukidoji : The new saga

zuhri said...

beng, leen punya roti canai kapakchino ada tak?

mobilemom said...

ANTHONY WONG ABE??????? BWahahahahahahahahahahahahahahahaha
ahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahah
ahahahahahahahahahahahahahahahahaha
ahahahahahahah ok enuff enuff of that crap!!! Hik!...hik!

Wong Ah Beng said...

kinkyangel..
hahahaha..evill..evil! >:)

zuhri..
mayb ada..boleh kasik cadangkan.. :>

mobilemom..
hoii apa gelak?
nama wa manyiak furny meh?? Grrr..
>:

The Yoga Instructor said...

A kedai mamak, Khalifah if I'm not mistaken at Seksyen 5 Kota Damansara also lives (and serves?) by the very same (don't they know it's uninspring?) 'We are not the first (to serve?) but we are the best' tagline.

Memang padan, servis lembab tahap dewa. Tapi siap boleh bukak branch lagi tu, mesti memang best.

wtl said...

wa kena check kedai yg lu cakap kat seksen 7 aso seksen 13 yg ada manyak lenis loti canai..

seksen 10...kedai makan? ada ke yang sedap. azira tu bolehlah tapi wa mahat sikit


Kiss my asss!!