Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Tuesday, June 13, 2006

Kategory Gelak Di Alam Cyber

Laughter is the biological reaction of humans to moments or occasions of humor: an outward expression of amusement. Laughter is subcategorised into various groupings depending upon the extent and pitch of the laughter: giggles, clicks (which can be almost silent), chortles, chuckles, hoots, cackles, sniggers and guffaws are all types of laughter. Smiling is a mild silent form of laughing

Hellooww...

Nama wa Wong Ah Beng.
Wa seekor kucing yang pandai menekan2 keybod untuk memblogging.
Disamping itu, wa jua adalah seekor kucing ahbeng.

Hali ini hali Selasa. Hali ini, wa ingin belcelita mengenai jenis-jenis gelak ketawa di alam cyber, especially chatting. Pada pemelhatian wa, mendapati terdapat belbagai macam jenis ketawa. Ini adalah bagus kelana disamping boleh berhibur, kita jua boleh meng-stereotype-kan seseolang itu berdasarkan cala2 dia gelak. Belikut wa telah mengkategorikan jenis2 ketawa:

+----------------------------------------------------------+
Gelak Boring -> "hehehhehe" atau "hahahaha"
+----------------------------------------------------------+
Ini jenis gelak biasa sahaja. Tiada apa-apa yang spesyial. Kemungkinan besar ini orang talak kleatif punya olang kelana menggunakan jenis gelak yang normal.

+----------------------------------------------------------------+
Gelak Jahat -> "buahahahahah" atau "muahahahha"
+----------------------------------------------------------------+
Ini gelak seling digunakan oleh meleka2 yang di dalam evil mode. Untuk lelaki yang gelak sedemikian lupa, meleka adalah sememangnya olang jahat. Bagi polumpuan pula, melambangkan meleka adalah polumpuan yg tiada sifat2 lemah lembut lakyat Asia kelana gelak selupa ini maciam talak sopan.

+------------------------------------------+
Gelak Mengekek -> "kekekekeke"
+------------------------------------------+
Wa jamin awek2 yg gelak mengekek adalah talak cun. Wa punya teori simple sahaja: Boleh kah lu imagine Erra Fazira, Angelina Jolie, atau Jessica Alba gelak mengekek? Macam tak masuk akal kan? Adalah lebih mudah untuk meng-imagine polumpuan2 tembams atau gemuk yang tiada rupa gelak secara mengekek, lebih logik.

+-----------------------------------------------------------------------------------+
Gelak Mewah -> "hohoho" atau "huwargh huwargh huwargh"

+-----------------------------------------------------------------------------------+
Lelaki yang gemar gelak sebegini selalunya adalah meleka2 boroi dan baru lepas kekenyangan makanan. Kemungkinan jua mereka ini manyiak duit kelana ini maciam punya gelak ada selupa gelak olang2 kaya jua. Samada mewah perut atau mewah wallet. Untuk pelempuan pula, adalah tidak elok gelak ini maciam kelana "hohoho" adalah jua di-pronounce as "whore-whore-whore". Whore belmaksud sundal.

+------------------------------------------+
Gelak Mengukui -> "kui kui kui"

+------------------------------------------+
Selalunya mamat atau minah yang akan buat lawak tak kelaka pastuh gelak sendiri style maciam ini laa..Most of the time adalah disebabkan gelak nak cover malu kelana meleka sedar lawak meleka talak kelaka pun.

+------------------------------------------+
Gelak Cas Ayu -> "hihihihi"
+------------------------------------------+
Polumpuan yg gelak begini adalah meleka yang cas-cas ayu dan penuh sopan kesantunan. Konon-konon macam gelak malu2 laa ghitu. Tetapi jikalau ada lelaki yg gelak sebegini pula, adalah kelana meleka itu dali kalangan lelaki sotong.

+-----------------------------------------------+
Gelak Mengengeh ->
"ngeh ngeh ngeh"
+-----------------------------------------------+
Konon cheeky laa sangat gelak ini maciam...!! Kebiasaannya meleka ini takder laa cheeky sangat pun but trying to be cheeky and stuffs laa konon. Perhaps they are. Perhaps they are not. Most of the time...lanjiao lu!

+------------------------------------------+
Gelak bangsat-> "ngeahahahah"
+------------------------------------------+
Sesiapa yang gelak sebegini adalah bangsat jua..


Kesimpulannya, sewaktu chatting, gunakanlah jenis2 gelak yang bersesuaian sama jiwa anda. Contohnya, jikalau lu awek cun, cubalah hindarkan dari gelak mengekek tak tentu pasal untuk mengelakkan salahsangka olang ingat lu talak cun. cukuplah sekadar menggunakan icon2 senyuman seperti :) atau :D lebih sopan. Tetapi sekilanya lu memang talak cun, adalah dibenarkan lu mengekek.

Sekian, telima kaseyy.. NgeahAHhAHhaha..!!

42 comments:

shaheeran said...

Yet another brilliant entry. Syabas WAB : )

Red Mummy said...

gelak gedik

uhik uhik uhik....

beng..i miss you lah beng...bila kita nak dating ni, i belanja u tosey bola nak?

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

bodobodobodobodobodo....
pesen baru gua gelak....

direct attack kepada orang yg gua chatting dengan jikalau mereka menyakitkan hati gua...

hohohohoho---->boroi?...oo...baru gua tau

ubisetela said...

kalau gelak golek-golek camne?

JalakLenteng said...

nicely done dude...
apa makna bila orang gelak wakakakakakakakakak?
konfius gak aku..ramai member2 gelak mcm tuh...

chics said...

kalau hohohoh?

haaa yang tu camne?

A Babe Who Gelak Like Setan Menyundal said...

ahbeng, you go join promuda la. you can get a lot of inspirations from them for your blog entries.

and you'll be a hit in promuda. with your looks and your wit, you can even take over the chairmanship of the Chambers.

Lizzam said...

kucing gelak camna beng?LOL

kalau yang gelak mengilai camna lak?LOL

kalau yang gelak gunak abbr camna lak?LOL

macam yang guna LOL ROFLMAO pulak?LOL

kalau yang malas nak taip dan gelak HA je?LOL

LOLOLOLOLO

incibah said...

Hello Mr Wong.

My boyfriend always laugh like this: "Huhuuuuuuuuuuuu..."

What does it means?

anisism said...

beng, kita dalam tempoh bermuram durja sebegini rupa, manakan mampu bergelak ketawa lagi, beng...

kita harus berkabung akan pemergiannya.

Anonymous said...

yelah gelak huhuhu apa maknanya beng? lagi satu hikhikhik?

muna said...

saya suka gelak guling2 menggunakan emoticon di ym saya seperti ini: =))

p/s: abess kalo sumer gelak tak elok, apa bunyik gelak yg elok kat alam cyber neh beng oit?

auni said...

me lak selalu gelak ikut mood.. kalau takde mood nak gelak tp tanak mengecewakan partner chatting, I'll laugh like this "ehe".

kalau nak tunjuk gelak yang berguling2 "ROFL"

kalau nak gelak sopan " ahaks".

but in real life....it sounds totally different from my cyber laughs!! haha!(erk)

Wong Ah Beng said...

shaheraan..
konglats oso to me :p

redMummy..
where can dating wann i scare later aa red daddy malahhh woo :>

landomhatsofamila..
lu punya gelak baru "bododododo" ada selupa cacat jua laa..sila tukar gelak boleh?

ubisetele..
gelak golek-golek?? LOL

Wong Ah Beng said...

izmanhaidi..
itu gelak adalah kategoli gelak cacat jua.. :>

chics..
gelak santau klaus.. boleh jadik juga gelak horlicks (hohohohorlicks)
:)

babe..
duwan...i want to join puteli umno instead..can arr?? :o

lizzam..
wa kucing gelak macho ini maciam :)

incibah..
Itu belmakna lu punya bf ada cacat jua.. :D

Wong Ah Beng said...

anisism..
sulah!sulah! wa tamau terlibat..muahaha!

anony:
itu huhuhu dan hikhikhik adalah gelak cacat :)

muna..
Wa masih lagi mencali gelak yang elok di alam cyber..nanti bila jumpa wa sound.. ;p

sezho..
itu gelak guling guling ROFL ROFL selupa anjing menyalak juga..tidak elok menggunakannya.. :>

banjarconverto said...

ada mcm2 lagi....

- muerkekekeke
- muerkekek
- ahaks...(plural of ahak)
- eheks...(plural of ehek)

- channel@15...go figure...perosak bahasa betull..

eleen said...

nyeahaahHAHAhahaaha

kusyi said...

gelak gelak gelak

wa mmg talak cun jadi gelak maciam mana pun kila okey jua

_apple_ said...

WAB the meow,

kalau gelak "ahaks!" tu dikira keji ke kontrol machos?

Wong Ah Beng said...

banjarkonveto..
pelosak bahasa? heheh.. ini blog wa melosak bahasa jua maahh..hehe

dior gaddict..
haaa bangsat dikesan! :D

kusyi..
waa waa waa..sungguh melendah dili lu.. Kemungkinan lu seolang yg cun kelana lendah dili :)

epal..
"ahaks" itu adalah kelana itu olang manyiak kahaks di dalam kelongkong. :)

cepol said...

Kalau gelak macam ni apa dia? Hyuk hyuk hyuk *snort* Hyuk Hyuk Hyuk ada serupa itu Goofy campur Ms Piggie ka? Kucing gelak tak pernah tengok tapi kucing I senyum I selalu tengok.

Dame RoSse said...

farney farney...
love your feline peektures.
love your fusion entries.

pinky angel said...

huhuhuhu
- gelak seperti org yg menangisi nasib malang diri mereka sendiri

hik hik hik
- gelak org mabuk todi

*wa tolong lu jawab aaa ab beng..

tina hussain said...

SO funny....

=)

datin kuz said...

dear encik wong,
soklan pertama - kau ni kucing islam or kucing non muslim?
soklan kedua - kau selalu gi keje naik kereta or naik moto?
soklan ketiga - bukan soklan la ektuali, ianya adalah penyataan, saya tak ketawa tapi saya ketawa ikut sunnah rasulullah, cuma senyum je..redho giteww.
boleh ???

tata

anisism said...

dear datin kuz,

ah beng mati kutu nak menjawab soalan dan penyataan datin itu.

dengan ini, saya, secara sukarelanya, menjawab bagi pihak ah beng.

.............
(senyum redha)

sekian, denkiu!

Pojan said...

hahahahaha. aku tak tau nape. tetapi aku sgt anti dengan gelak kui kui kui. Tapi terima kasih kepada wong ah beng, skang aku tau kenapa aku anti dengan gelak kui kui kui ini. btw, wa mmg talak kletip punya olang. itu pasal wa gelak biasa sejjahhhhh.

booGie said...

huehuehue...
aku gelak dalam hati

Ayaq masak said...

Uiyooooo terer la lu beng. =D

jennifer said...

wahh..semua gelak membawa ke arah kehinaan, abes tu nk gelak canne beng? :) tu cam ayu sangat :D tu lak cam tersengehh je..nak gelak puas hati nye nak tulis cammana?

Fahroe said...

Huarghhh.. boroi prot ko skarang Beng.. bila mau pekena teh tarik?

mobilemom said...

Muahahahahhahaha....

trixie said...

har har har. how about that?

Hariz & Nurin said...

Uncle Beng,
My ayah wants to know whether u kenal itu Mr Tan Ken Ceng or not. He likes to laugh this way .... wakikikiki ... wakikikiki. However he hs another fren, Mr Tan Leck Fun .... This want do no how to laugh.

torqxic inc. said...

Hark! Hark! Hark! Hark!

Lawak la lu Beng.....
weih...silap info aritu...bukan VR-4, GSR Turbo aje ler...sure bleh lenjan any Honda Pekan Twin Turbo "Hanyut Tokyo"
...amacam ada berani kah?

Hark! Hark! Hark!

Wong Ah Beng said...

cepol..
itu hyuk hyuk hyuk adalah gelak olang telencat jua. :>

damerosse..
dankyuu.. :)

kinky angel..
dankyu..dankyu.! lu sangat bayek hati..

tina turner..
=)

datin kus..
Boleh!boleh! Malaysia Boler Larr! :)

anisism..
toche..toche.. :)

pojan..
kuang kuang kuang.. :p

boogy..
itu adalah gelak sopan *gelak dalam ati jua*

dabel h..
dankyuuu :)

jennifer..
gelak jer dalam hati..heh
:p

fahroe..
anytime..wa belanja lu bayar? hehe :p

nubilemom..
*MuahS!*haha

trixie..
hardy har har?

hariz & nurin..
wa pun ada kawan gelak itu macam wakikiki..Nama dia Mr.Lu Bay Rak.. :>

toxic inc..
gsr je ke? jom gsr vs vtec aku, kita lari KL-JB nak? aku nak tengok ko turbo all the way...ada brani? :D hEhEhEh..

anisism said...

eh ko nih. setakat nak reply comments to comments tak ikhlas cenggitu, baik takyah reply terus tau!!

Wong Ah Beng said...

anisism..
apa2 pun mesti reply jua komen2 pembaca..adalah talak baik untuk tidak mengreply..hoh!

UglyButAdorable said...

waa..beng itu mengekek manyak terasa la waaa..lu tak baik la beng..apsal sumer pompuan cantek takde yg mengekek keee??

emmuahhh...muahhhh..muahhh...

dragonlady said...

hahahihihoho...gelak mashimoro

madcap machinist said...

huarrrkkkkhhhhhhhh hahahhahahhaha heeheeheehee hohohohoohohhh harrkkkkkhhh PTUI!


Kiss my asss!!