Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Thursday, June 29, 2006

Movie Review: The Omen

The Prophesy is clear
The signs are unmistakable
The Anti-Christ will arise..


Ini movie adalah mengenai seekor anak setan bernama Damien.

Sebenarnya, ini anak setan telah dibela oleh sepasang suami isteli yg balu kematian anak. Itu isteli talak tau bahawa bayi sebenarnya telah mati dan suaminya, seolang duta telah mengambil ini anak setan sebagai pengganti kelana tidak mau mengecewakan istelinya.

Pada ulang tahun hali jadi Damien ke-5, pengasuhnya telah membunuh dili. Kejadian ini adalah permulaan kepada kejadian2 aneh yang lain. Setelusnya, lamai lagi olang mati akibat anak setan ini. Akhirnya, itu lelaki sedar jua bahawa Damien adalah seekor antichrist (anak setan) dan mesti dihalang untuk menyelamatkan bumi.

Ini movie adalah sangat menalik kelana mengandungi unsur2 moral dan nilai2 murni yang boleh dijadikan pedoman kehilupan kita. Sebagai ibu-bapa, kita talak boleh membiarkan anak2 kita menjadi setan. Contoh aaa, sekilanya lu punya anak masih kecil lagi, jangan lah bawak meleka pergi menonton wayang kelana meleka pasti akan membuat bising dan mengganggu konsentrasi penonton wayang lain yang ingin menghayati movie seperti wa. Namun begitu, anak2 jua perlu belajar menghormati ibu bapa. Di dalam ini movie, itu Damien telah beljaya menakutkan ibu nya sehinggakan ibunya talak tenang kehidupan (of koss mahhh..anak setan!) Selupa jua lu olang haruslah lu olang jangan menyakiti ibu bapa lu sendili.

Secala keseluluhan, wa melasakan bahawa ini movie talak best jua.. (or maybe sebab ada anak setan duduk depan wa bikin bising di dalam cinema mengganggu konsentrasi wa menonton ini wayang). Selain dalipada itu, wa jua melasakan bahawa watak Damien sebagai anak setan adalah talak sesuai kelana ini budak talak muka takut pun. Instead of acting like an anak setan, ini damien membawa wataknya sepelti seolang anak yg kulang ajar yang kalau dapat kat wa mesti wa lastik dia punya muka kasik ajar.

Jikalau wa adalah director ini movie, wa akan mengambil budak lain untuk watak damien yang lebih sesuai contohnya di bawah ini:



(Bandingkan ini budak sama itu Damien gambar di atas..sapa lebih layak menyelupai watak anak setan?)

See what I mean?

Sekian telima kasey...

26 comments:

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

nak tgk rupa anak setan in disguise?
....the first yg reply back our comments

Dame RoSse said...

muahahaha...
i prefer The Omen (1976) lah...

JalakLenteng said...

muka aku lagi seram...
confirm pompuan takut...
sekian...

chics@get-pretty! said...

i agree with youla, budak tu takde muka takut.muka degil and macam bodoh sombong.itu adalah setan dalam suku kata yang berlainan.
Kalau masuk hostel komfem dah kene ragging dan mungkin perangai betul-betul menjadi setan


anyway, what's wrong with my avatarlaa weyyy :B

Ayaq masak said...

Itu anak Ju-on terel cakap omputeh ka beng??

bertique said...

watak budak itu sesuai utk dibawa oleh sesiapa shj, diri sendiri mahupun adik lelaki kat rumah.

ko tau kan, aku tau ko tau siapa yg layak memegang watak tuh.

buat2 lupa lak.

apa pun, aku rasa bior lah watak tuh remain anonymous ..

A Babe Of Very Little Brain said...

siapa yang paling layak?

senang jawapannya: Engkau!

anisism said...

aku bantah!!!!!!!!!!!
aku bantah atas entri yang ini!!!!!!!

macam haram ok. aku punya lah tunggu punya tunggu punya tunggu pasal entri yang satu lagi. research punyalah cam gampang haper bagai, tapi apdet cenggini.

L-O-S-A-H!

mobilemom said...

kah kah kah kah kah.... ha baca tu! Minah tu dah mengamuk ko!!

Jawab..jawab!! :P

Anonymous said...

memang betul. kucing yang menulis ni sepatutnye paling layak memegang watak Damien, tetapi kucing ni pon memang pon setan...tengok twin dia Garfield 2.

cepol said...

memang betul lah, yang paling setan adalah yang menulis topic tersebut. tak percaya, tengok je lah Garfield 2, dia punya sepupu...hiaks!

Leen Ash Burn said...

Hahaha nasib baik aku tak tengok cerita hantu.

dragonlady said...

dragon rasa 80's ver lagi besh. mungkin masa tu kecik lagi...sampai terbawa dlm mimpi. eeeii...seram.

atiz said...

kalau lu berlakon lagi macam setan betul2 kot..

bulu boleh bagi kaler2 sikit...

ala..macam banyak org buat rambut blondy2 tuh..

UglyButAdorable said...

beng...nasib la aku nie lemah semangat nak tgk citer hantu..tapi muker budak yg kat bawah tu memang menggerunkan utk aku yg penakut nie laaa..

Nanie said...

ju-on memerintahhh..!!! (rulesss..!!!) \(^o^)/

normala.sahari said...

Beng.. bile u tulis mcm nie, dah jadiks kelakar laks pulak cite anak setan tu...

ti.e.na said...

i lebiu abeng.
keep posting more lawaks entries for us blogreaders.
:D

kepala_angin said...

i think just like anyone can claim to be an angel, anyone can also claim (or can be) a setan.

the important thing is the spirit to embrace the angelness or setanness.

-definitely not an angel, hope not a setan either -

Cosmic_GurL said...

Ah Beng, cuba check lu punya kapla..ada ka itu nombor 666? i rasa ada la ah beng. sebab tu lu eeeeeevilll, eeeevvilllll cat i tell yew!

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

wei weii...apesa tak reply comments lagi haaa?...ada takut?

anisism said...

aku cabar ko.
kalau sekali berani kerana benar, hiduplah ko selama2nya atas kebenaran.

-insert gelak **** **** **** di sini-

Red Mummy said...

Beng

lama x chat lam YMsgr...senang2 carik kita yeah...

da....

anisism said...

marahnya aku kat ko nihhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vlad said...

Toshiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trionine said...

i think the ju-on kid tak sesuai lah jadik 'anak setan'.. anak hantu ok lah.. setans are arrogant and unfeeling creatures.. so of corzlah muka dia kena macam itu :P


Kiss my asss!!