Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Thursday, June 08, 2006

Are u what u eat?

"No single food can supply all nutrients
in the amounts you need..."


Olang kata makanan lu akan membentuk dili lu.
You are what u eat. Adakah ini benar?
Wa telah berfikiran mendalami penyataan tersebut;

Hypothesis #1:
Lu makan ayam KFC. Bermakna lu jua seekor ayam. Kemungkinan muka lu ada selupa ayam jua. (Amoi pun tamau sama lu kelana lu muka selupa ayam). Itu ayam sewaktu masih hidup, makan makanan ayam yang diperbuat dalipada bijirin2 berkhasiat. Ini bermakna aa, lu jua selupa itu bijirin2 jua. Kemungkinan adalah lebih bagus jikalau lu tidak perlu makan ayam, tapi lu terus makan itu makanan ayam bijirin, sekulang-kulangnya lu muka talak selupa ayam.

Hypothesis #2:
Lu makan daging lumbu. Bermakna lu adalah lembu jua.
Lets go further... Lembu makan lumput. Lumput pula mendapat baja tahi lembu. Ini belmakna lu jua adalah taik lumbu.

Hypothesis #3:
Bagi meleka yang suka makan bak kut teh, bermakna meleka jua adalah....Err...Hmm..

Persoalannya sekalang, adakah ini bermakna golongan lelaki yang aww-aww selupa sotong adalah kelana meleka suka makan sotong? Adakah ini jua bermakna mereka yg suka petai, budu, belacan, tempoyak dan makanan seangkatan dengannya jua adalah berbau sedemikian? Bagaimana pula dengan kanak2 yg suka makan makanan ringan seperti cikedis, dindang dan lain2 lagi adalah ringan jua? Wa tidak berfikiran begitu.

Dengan demikian, wa membuat kesimpulan bahawa penyataan "you are what you eat" adalah tidak benar sama sekali.

Sekian Telima Kasey

21 comments:

nadya said...

heehehe. kes tanak ngaku perut dah borooi ke ah beng?
..waahaha.. boroi sebab makan apa eh?
sbb makan kambing boroi?

anisism said...

wa rasa lu manyiak evil. matches your entry lorr..

chics said...

kalau macam tu kau tipu kalau kau cakap lu makan iams. pasal iams tak sekeji ni ok.tapi bau die agak celake so..oklah aku terimala penaakulan kau.

walaupon kau kensel tapi aku tetap nak jugak..hehe

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

maaf beng...info medical sikit...wa baru jumpa wa punya kawan kerja itu sana MAKNA...dia ckp...according to diet research, orang kelantan/terengganu selalu makan budu ape semua tuh...sedikit cenderung mendapat kanser otak...mintak maaf orang pantai timur...hati -hati dengan diet anda...jgn makan bende masin2..
banyakkan makan pisang ..bagus utk anti-kanser (pisang itu serupa apa jua?) ..:D

UglyButAdorable said...

hehhh..hehhh.wa raser lu technically betul kot..sbb wa suker makan mee hoon tapi badan tak sruper mee hoon pun???

Anonymous said...

aku sokong ko beng.

aku suka makan pedas, tapi aku tetap manis dan lemak berkrim.

Wong Ah Beng said...

nadya..
yaa wa pelut ada sedikit boloi jua.. wa mengakui. mungkin kelana wa suka makan makanan banyiak.. Heee.. :>

anisim..
i adolable cat..please hug me :)

chics..
walaupun iams bau amatlah cilake dan wa tetap setia memakanannya, namun wa adalah tidah busuk dan tetap wangi kelana selalu mandi + syampu menggunakan syampu untuk binatang tuh.. ho ho ho :>

landomhatsofamila..
lu suka pisang apa? pisang tanduk ka pisang emas ka pisang awak?

uglybutadoloble..
tidak semestinya badan ada effect, mungkin lambut lu ada selupa meehun? sulah check ka? :B

anony..
Kemungkinan lu percakapan adalah pedas jua..mungkin :?

imzadle said...

beng,

wa lasa yang dimaksudkan itu bukanlah ciri luaran tetapi ciri dalaman. jika lu suka makan ayam perangai lu akan ada selupa dgn ayam. zaman sikalang ayam komersial diolang ternak dlm reban air-cond, pagi smp petang asyik makan saja. jadi kalau lu makan ini ayam, nanti lu pun perangai ada selupa. tak selesa kalau takda air-cond dan selalu mau makan saja. badan pun banyak tembam selupa itu ayam. ayam ini juga biasanya disuntik dengan hormon untuk pertumbuhan. jadi tidak hailanlah sekilanya lu juga nanti ada kecendelungan untuk menyuntik dili lu sendili dgn apa2 yg lu lasa best utk dili lu.

tapi kalau makan babi? oh itu wa tamau celita. cakap pasal babi pun tekak wa sudah rasa lain maciam :)

kusyi said...

wey a beng ahh, lu muka selupa itu kuicing... jadi lu ada sikit makan itu kuicing ka?

atau lu kena sumpah jadi itu kuicing, ala ka?

outkhai said...

siot punya entry

cepol said...

Kalau orang itu puasa dan minum air saja, adakah dia 'berair'?

Wong Ah Beng said...

imzadle..
haa wa tau lu suka makan tempe..ho ho ho :o

kusyi..
wa kucing memang laa muka kucing..tak mungkin kucing muka selupa lu pulak sapa mau bela kucing lagii..haiyohh :>

outkhai..
apapasat siot sama wa punya ently :?

cepol..
kemungkinan jua..lebih2 lagi pelempuan yg banyak air..mungkin kelana minum banyak air kelana itu laa berair :D

wink said...

Wa hantu lulian and lambut wa pun ada cacak2 tajam jugak...

Mungking ur hair is what u eat kot...

But then again kpd yg tidak berambut, masakan mereka tidak makan...

Hmm...scrap my theory then.

crofiend said...

one cool cat that reignite my interest in getting a british short hair. alas, I'm allergic. so now, have to resort to staring at your lurvely piccies of the cutest most luscious sexy cat I've know on this part of asia.

p.s. more pixs of the cutie wongahbeng in action please!

*beginning to sound like some pussy stalker now*

muahahhahaha

demuredamsel said...

Bola ko sokong mane ?

ke ko minat main 'wool ball' je..

Wong Ah Beng said...

wink..
scrap!scrap! :D

crofiend..
how do u stalk a pussy eh? Pictures.. will try! :>

demuredamsel..
wa suka bola benang sahaja.. :p

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

pisang awak bersalut emas dan bertanduk...

fahroe said...

Huk eleh.. Makan ayam tak leh la nih? Lembu? Kalau makan roti, nasik apa cerita Beng??

A Babe Of Very Little Brain said...

ahbeng, kau jangan bising la perut boroi la itu la ini la.

kau tu tinggi merenjong, boroi camne pun nampak terletak aje. tu yg buat aku yg pendek ni bengang.

dah le tinggi (boroi tu mata kasar ini tidak dapat menyaksikannya), handsome pulak tu.

chis!

toooots said...

makan makan jangan tak makan.
the end.


*o how funkee ur word verification for today is -ookmb- like 'o ok mb'

lalala i is making no sense.
must be coz everyday i eat nonsense.

banjarconverto said...

hah..ahbeng boroi dan renjong?? so, ahbeng 'bojong' la..aiseh :)


Kiss my asss!!