Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Sunday, October 08, 2006

OMG!! My car is Transformerr!!!












Hello people..

Dulu sewaktu wa kecil2 aah, wa suka menonton ini satu kartun iaitu Transformers. Ini celita manyiak best mengenai kenderlaan-kendelaan yang boleh beltukar menjadik lobot. Watak2 hero adalah sepelti Optimus Prime dan Bumblebee dari puak Autobots. Watak jahat pulak adalah diketuai oleh Megatron, Soundscream dah manyiak lagi dari puak Decepticons.



Do you know aah, Transformers The Movie will be coming soon next year.I kenot wait wooh... I bet sure it will be the bestest kaw kaw mowie of the year.

Last time I wish my car is also a transformer can change into a lobot. Then must be kool bekos then I can lansi-lansi to other people. And today, I found out that my car is really a Transformer..!! It happened around midnite time. Suddenly in a split second aah, my car transform into an Autobots woohh.. This all happened thanks to this one old Toyota in front of me suddently emergency braking. Sorhai! I was shockedd and at the same time I oso sad and angry bekos after the transformation aah, somehow kenot change back into my oliginal car.

Don't believe me?

Below pictures of my car before the transformation..


And below is pictures of my car after the transformation:



Ekcelli aa, I have been prepping my car for this The Extreme Night exhibition on the 10 & 11 November in Bukit Jalil.. But if my transformer kenot transform from lobot back to my oliginal car, I guess I have to tarik dili from participating in the exhibition worr..

(To other team members, korang kene masuk tanpa aku laaarr kalau bengkel & insurans tak settle within 3 weeks!!)

WAARGGHHH FUN-TART LAAARRRR!! :((
*And screwww that car in front of me stopping in the middle of the road what for larr?!!*

66 comments:

euphoria said...

Ohhh!!!! Sungguh menyedihkan!!! Mannnn... that sucks!!! How painful to look at... :-( Sabar.. sabar...

Wong Ah Beng said...

Hallo euphoria..
I long time no see you.
Dankyu for dlopping bye.
Yaa vely the painful :((

Ayaq masak said...

Wey cun gila kereta. Keta apa tu? Sekali tgk macam V6 ja. (Biasala for girls buta ttg kereta kan hehehehe)

Transformers!! Igt dulu taim kecik2 tgk dgn abg..hoohohhohoh.

leinn said...

Laaa kesiannya beng, sabar la yek... Memang geram kalau kereta depan tetiba brek, not our fault :( but have to keep the distance always.

Mungkinkah ini salah satu tanda you kena beli keleta yg lebih superpower untuk mengalahkan the decepticons? wahahahaha...

BTW, Starscream rasanya one of the decepticons, not sure soundscream ada ke tak.

13may said...

you kiss you pay....
LARIIII...hahahaha....

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

OMG ...apa sudah jadi?..
wehhh...hot chick in hot pants cuci kereta lu?...wahh kat mane tu wehh....got hot guys in thin white shirts dak?...
plet number tu mcm pernah ku nampak...
aiseh..kesian....wa sgt bersimpati...
u OK aaarr?

LetterMan said...

Beng,

Besar kemungkinan kereta yang berhenti tengah jalan depan kereta engkau tu salah satu daripada Mini-Cons.

Mini-Cons ni kira jenis robot munafik la, dengan Autobots dia kawan, dengan Decepticons also dia fren-fren. Dua-dua dia makan.

Untuk mengikuti plot cerita yang ada Mini-Cons ni, dan macam mana Optimus Prime hampir jadi mangsa tipudaya Mini-Cons, pergi Toys R Us dan beli robot Transformers yang berharga RM100 ke atas. Dalam packaging robot tu ada komik Transformers sekali.

Wong Ah Beng said...

ayaqmasaq..
hello mungil.. v6? Boleh tak jangan insult aku? >:(

lein..
Lu sungguhprihatin.. Wa lespek sama lu.. Sememangnya ia adalah StarScream. Bukan SoundStream.. :)

13May..
Insuren ada maah... :/

landomhatsofamila..
hot guys in thin white shirts ada.. Lu sila laa melawat gym-gym terkemuka di sekitar daelah kawasan lu. Gelenti lamai.. :>

letterman..
Lobot transformer Grimlock dali puak Dinobots ada tak? :?

Ayaq masak said...

Ahahaha takde niat aku nak insult ko bebulan pose nieh. Aku kan buta kereta (yg aku tau VW Beetle tu je ngan keta buatan Malaysia hahaha).

SO? Keta apa tuh?

zaidypj said...

beng ko langgar kete Mr Bean ker??

ps: wa simpati gak la sama lu

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

emm sudah wa jelajah gym2...mereka tarak seksi..basah2 pun basah peluh..ada masham pahit peluh jugaa......waa mau basah air sabun cuci keleta jugak...wangi...hmmmmm

ahmadlimraju said...

wwwooyy wong ah beng lanjiao, lu punya keleta ada WAB jugaak kaa? lanjiao laaa lu wong ah beng

chics said...

demm, baru aku bercita-cita nak pegi show yg telah diwar warkan itu.

mesti kau maki org depan kau tak hengat punye.

aku mula2 nak keji kau sebab ingat kau nak eksyen sekali..hohhhhh

memang fun tartttttttttttttt

JalakLenteng said...

hah,
dude aku tak salahkan keta depan tuh..
kau memang suka cucuk buntut kereta memang lah kena pastuh..

ingat tk kau suka follow keta lain masa kt simpang, bila keta depan terbrek, hah teruklah ko..

p/s: jgn bimbang, keta abang Jalak ada untuk show. heh..

JalakLenteng said...

btw bro,

ada dua perkara main dlm kepala otak aku..

1. kat mana ko basuh keta yg ada hot chick tolong basuh tu? kalau seksi macam tuh RM 100 utk basuh keta aku sanggup..

2. ewah2, pandai ko. ambik side cantik je, side keta ko ada karat2 kat bumbung tuh tk nak upload pulak..

JalakLenteng said...

utk tambahan,
malu kita bang kalau geng the other side tahu tentang perkara ini..

mungkin ni adalah sumpah seranah dari mereka kepada kita...

p/s: aku rasa delay lagi lah project ratb**e kita tuh..

Wong Ah Beng said...

ayaqmasaq..
hi mungil.. Keta itu adalah keta jepun.. :)

zaidypj..
wa langgar keleta lanjiaoo.. :/

lanfomhatsofamila..
hehe..oo lu suka main sabun meh? :P

rakyat jelata..
itu plate number wa kasik photoshop tutup laa.. Takkan mau dedah sini kot.. Tak anonymous kang :|

chics..
hi chics..aku tak maki sebab kesian pulak tengok driver orang tua dow..bawak satu family pulak tuh.. sib baik diorang ok (tapi dalam hati maki tak ingat punyaa la)

jalak lenteng..
Dalam keadaan kereta aku macam tuh, aku terpaksa akui toyota celica kau adalah lebih cantik dan lebih laju dari kete aku.. :<

jalak lenteng..

1. Ko nak aku boleh bawak.. RM10 sekali basuh dapat satu kupon. Kumpul 7 kupon dapat 1 free wash. Aku baru ada 5... heheh

2. Bila masa bumbung wa berkarat? Itu bukan keta ko ke tuh yg ko cat balik tuh kan? Lanciaos!

jalak lenteng..
ratb*se adalah on lagi. Dun wurry..

Mr & Mrs |mran said...

aku belum sempat naik lagi benggggggg...

JalakLenteng said...

white lude,

pertaining to number 1 from your previous entry,
ok cantik, nanti bawaklah hamba membasuh kereta di tempat perempuan seksi itu. Hamba ingin mengurangkan pahala puasa(dan juga nak kupon free)


with respect to number 2,
bumbung keta tuan hamba tak berkarat, tapi ada gelembung2 belon(adik beradik karat lah tuh)

p/s: apa kata project ratb*** ni kita pas kan ke tikus2 keji kat sini. blog ni pun mmg pengkalan tikus gak..so kalau tikus2 keji kt sini sudi buat, lepas bukak posa kita boleh tidur sampai sahur..

dalamkotak said...

wong..

aku bukan nak cakap apa...


PADAN MUKA KAU..

hahahahahahhahahahahha..

jahat tak aku? hehehe. tu la saper suruh naik keter tak baca bismillah.. kan dah exciden...

9 said...

saya ucapkan takziah, beng. semoga cepat sembuh.

_apple_ said...

erkk...beng!!

ok ka? takdak putus ka? ada sakit sakit ka? buah pinggang okey? keji sungguh kereta yg telah mengemergency brek itu..

btw hope u cepat recover (sakit from the emergency and pain in the ass!)

Wong Ah Beng said...

mrMrsimran..
Talak apa..tunggu keluar bengkel nanti..lebih ganass..haha :P

jalaklenteng..
dude..boleh tak jangan spam komenspace blog aku? :>

dlmkotak..
errr...owww-kay.. like...wuteva :/

9..
Ya. semuga autobots cepat pulih :(

applepie..
tadak rasa apa2 pun.. body besi manyiak kuat woo..hehe.. ya lor wa pain in your ass :D

nadya said...

aiyak!
sungguh mengezutkan.. mengharubirukan, menyakitkan hati dan mengeciwakan jiwa.

bersabarlah dude. dugaan tu.

dekat2 raya plak tuh..

Ayaq masak said...

Saya givap mau tanya lagi. Heh.

Jalak ada Celica ka?? BLING BLING! Tiba2 mata saya berpinar2 dgn cahaya spt mata Shin Chan. Heheh.

Aku nak keta power2 macam Need For Speed lepas modify bley ka? Hohohho.

mobilemom said...

Wehh aku ingat Honda prelude model tu imported kan. So..badan sure keras tak macam tin milo. Kau terlanggar kete apa kat depan? Alphad ke?? Atau lori??? Atau tank???

Pehh...kalau aku..dah menangis tak berlagu ha!!! Sayang siuttt. Wehh kau tukar pakai racing cam tak kete kau???

Satu je comment aku..hahahah..kau nye sport rim tak kena la beng!! Kete kau putih..pakai sport rim 6 spoke putih cantik sikit. Tu 15" or 16"? Definately not 17". Adusss... sedih.

Freak & Geek said...

my condolences.

hope she will recover very soon. But with insurance claim and the look of the physical state of ur car.. it might take more than a month.. oppppsss...

it hurts, innit?

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

hahaha..i told u the sports rim tak kena!....
good to know someone shares my point of view.....
skali pandang mcm tayar spare yg karat btol tak mobilemom..haahah

me play sabun?..u think?

kookabooras said...

haiya wong, lagi lua mingu mau laya lu sulah pogo lain keleta aaa? lain kali kalu lu mau main langga2 aa pigi beli bumper car saja. Sikalang mau cali Prelude punye half cut pon manyak susah oo. Tp kalu lu mau, wa ada member kedai potong bole kasi lu mulah. kasi lu punya keleta jadi lobot voltlon.

Wong Ah Beng said...

nad..
yaa..mesti cekal..haha :P

ayaqmsq..
boleh..boleh.. diecast version..mau? :)

nubilemom.
uishk..apa lacing2 nih..tak elok belumba dijalan laya maah :)
15" takpa, janji made in japan dan super ringann!! Sorry beb..
16" atau 17" lawa mana pun kalau taiwan atau korea mari adalah gagal :p

freak&gek..
I'ld say it'll takes less than a week to whack it back into shape, or 2 weeks top. My only concern is the insurance claiming proses, berapa lama eh?

landomhatsofamila..
Why dun u run off and go play with soap summore little girl.. Malas layan :p

kookabulas..
manyiak ada laaa itu balang senang carik jua..lagipun talak perlu hafkat mahh.. jantung masih canteks.. :]

bertique said...

beng, aku turut simpati dgn:

1. apa yg terjadi kat kete kesayangan ko.
2. err remark itu ialah kete v6 ;)
3. apa yg mungkin akan terjadi ketika evaluater evaluate kete hang ..

kalau hang kenal evaluater leh cepat sket beb .. hang insurance mana?

DNAS said...

Ah beng,
u accident hari apa? Keta u ke yang pegi langgar keta belakang I haritu? Kalau keta yg you langgar tu teksi putih plet Negeri Sembilan, keta tu sondol keta I. So, ada kemungkinan juga kita telah accident bersama-sama pada hari tersebut.

buckteeth said...

beng beng..

ronaldinho ala suluh u baca ini..
"subhanallazi sakharalana haza wa ma kunna lahu mukrinin". itu bismillah kasi letak depan, okay?

kasik jaga dili u baik-baik next taim beng beng.

Anonymous said...

beng, ko msk monster car terusla weh. rupa monster dah ada.

Ayaq masak said...

Kepada encik bertique: Wey wey beta buta kereta laaa mana la reti nak hapai suma nama keta di dunia nieh. Waaa dibuli!

Ooo honda prelude ka. Nice. =)

A'ah baru macam perasan sportrim ada macam sikit off aa. Hoho.

Aku nak hyundai tiburon ja. Bleh? ;)

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

u see u see?...another one..hahaha
okay...i go play with soap..wanna join?..:P

Wong Ah Beng said...

betik..
1. termenung...termenung..
2. v6 dua pintu tuh... :D
3. risau gak...
lu ada kenal olang dalam mana punya insurense?

dnas..
mungkin tidak.. Semua yang terlibat adalah non-malay.. :/

bakteeth..
Dankyuu.. Sekalang wa hanya mampu termenung panjang :|

anony..
hahah..Talak cukop syarat. Nanti tambah TD04, boleh aa masuk monster garage :p

ayaqmasaq..
Talak apa..lu budak kecik lagi..masih mungil..Eh homework sulah siap ka? khakkk kahk :)

landomhatsofamila..
That makes..err..3 of you so far? Bangga laa tuh :#>

Megatron said...

Bengbeng!

lu nih kereta eksiden pun boleh lagi buat lawak katon transformers..

respek laa beng!

anisism said...

one line: KARMA!!!!!!!!!!!!!!!

muaAahAhahahHAhahHAhhahaha. you are indeed, the trueeeest victim!

mobilemom said...

landomhatsofamila: Hehehe betui betui!!! (Sure si beng baling tin milo kat aku lepas ni!! :P)

Beng: Ye la tu cakap tak racing!! Macam aku tak tau kau!! :P

Hoih...ye lah kalau gagal pun, nak gaks tengok kete nampak cantik kan!! Kalau sanggup taruk recaro atau sparco seats...sure sanggup angkut sport rims jepun mali kan?

Kalau letak 16" or 17" rims sure sakit la. Memang nampak cantik. Tapi kalau aku dok dalam kete kau yang lowered tu..and if aku mengandung sure dah lama beranak!!!! Dah la suspension keras gila!!! Tak sanggup dah aku buat keje mental aku. Aku happy bawak bas mini aku sekarang ni weh. Tak kira la..bas pun bas lahh!! :P

Honestly, aku ingat imported honda's badan dia solid. Teruk gaks tu weh. Sah sah kau langgar tank beng!!

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

uhuh..ur brain system is still fine ..boleh kira lagi ah...
bukan bangga tak bangga...the conclusion is....
taknak sebut aa...sian lu masih trauma..hehe

mobilemom...
takpa..jgn risau...org emergency break pun dia tarak marah...
orang kutuk rim dia..hanya perkala kicik...

Wong Ah Beng said...

megatron..
lu deceptikon puak jahat!! :>

anisism..
i'm a victim okehhhhhh :/

nubilemom..
haa tuh la..lepas nih aku nak beli kereta kebal pulak laa..ishk mana nak beli ek? :p

landomhatsoamila..
kutuk laa..takde kesan..pfftt! hahaha :B

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

u suck!
:D

Ayaq masak said...

Keja skolah ondeway nak siap che'gu!

Ya ya saya masih budak kecik. Muahahaha. Saya budak baru belajar, kalau salah er...takyah jolok la timaseh. :)

mobilemom said...

Ko beli je Alphad!!! Hahahah tu baru tank!! Husband aku dok pujuk aku beli tank tu!! Ooooohhh tidak. Aku tak nak jadi dreba tank. Kang sedapje husband aku tidur kat belakang and aku kena drive. :P Tengok la nanti...kau akan appreciate MPV!! Hehehehehehe *LOL*

MerapuMan said...

Macam mana kucing boleh dapat lesen ni. Aku nak report kat JPJ. Kau rasuah diorang ye?

p/s aku rasa megatron bengang kat kau. Beng, aku layan jugak BeastWars kat tv, walaupun dah besar2 ni and kekadang aku beli jugak transformers ni yg titanium edition tu, yg kecik2 tu (tinggi 3 jari je tapi kecik pun RM20 gak)

Wong Ah Beng said...

landomhatsofamila..
u suck more than i do *ym audible* :p

ayaqmasaq..
Kalau salah jolok apa? Buah dada? :o

nubileman..
Kalau mpv, GT4 Caldina dalam ingatan.. Huuuuuhuhu :>

mrapuman..
Beastwar tak best kelana optimus prime adalah seekor gorilla..tak koooool!! :>

A Babe Of Very Little Brain said...

ada orang dah sumpah kau selama 44 hari berturut-turut.

i feel for you.

so sekarang ni kau nak bas ke?

muna said...

ganass ah riak muka kereta lu selepas eksiden dan bertukar menjadi transformer tuh. agaknya dia mengamuk kot sebab dah tak ensem? apala lu beng, takleh jadik perempit yg selamat. lain kali keep your distance :P (pandai2 jer gua bebelkan lu, sorry ah ahbeng)

Ayaq masak said...

Haha kurang pahala posa aku. Hampeh.

Anonymous said...

kesian ah lu beng..

cikPijah said...

hebat ah transformers nie. dari honda prelude 2 doors leh jadi perdana v6 yg 4 doors :P.

autobotttttttts transform!!!

Erra said...

ah beng ah

you sure o not it wasn't a wailing ambulance

psst! last time my car do a transformer, anis went by. i think anis was nearby when your car transformed.

bersabar je lah

tareh said...

oh hot damn.. lu tak ammik itu bumper then kemudian lu sula itu worang yang tah papa bawak kereta itu?

Ayaq masak said...

cikpijoh - Aku tak perasan la keta bengster ada 2 pintu. Hohohohoh. V6 takpa lagi kalo aku kata macam vokswegen ka, kereta wira ka tak ka haru. ;_;

anisism goes down down down said...

yew pretentious whore. that's why people hate yew so much they sumpah2 for 44 hari. such a waste of the taxpayers' money send yew overseas to study. yew better stay in the kilang pasang components for the blardy cars demmit. such kampong minded yew. like toilet flush onny yew.

he said she said la yew.

banjarconverto said...

beng,

kalau teruk sikit je lagi, boley hantar Xzibit kasi pimp your ride.

your rendition of reddish front grill just give an idea for future Spoon bodykit (Spoon ada buat bodywork kaa..)

Anonymous said...

Beng,

Itu mobilemom lu jangan main2 lor. Dia ex-member Chicago Bears, satu geng kereta power di tahun 80an

Wong Ah Beng said...

babe..
wa car pool :}

muna..
>:D

ayaqmasaq..
uhh? apasat? Lu kolek hidung eh? :?

anony..
Ya transformers. :/

cikpija..
hoh deceptikons!! >;/

Wong Ah Beng said...

erra..
no wailing ambulance oso.. a wailing ahbeng got lar (me) :((

tareh..
Tamau nanti masuk jail. Cukups laa saman RM300.. :}

ayaqmasaq..
Kalau lu cakap itu, memang laa lu seolang yg haluuu.. :>

anisism..
Almost famous laa yeww.. We luv u long taim.. :)

banjar..
Front lips aku tuh Spoon ler bang :D

anony..
heeehee. kengster mehh itu nubilemom..tatapi sekalang membawa mpv talak kengsta lagih.

Ayaq masak said...

Kalo korek idung takde la nak kurang pahala posa, memang dah leboq pun! (eniwei saya tidak mengorek idung timaseh)

*bzztt*

Ty said...

Mr Wong san, I must say that your car looks very macho after the transformation. Like peeps say, what doesn't kill us will only make us stronger..

mobilemom said...

Hoiihhh beng...Caldina GT4 is a compact station wagon la!!! That car is not a 6 seater car lah! :P Kau nak sporty mpv ambik Wish. Lepas tu gi join club Wish car nye mailing list Hahahaha...member2 baik aku dalam mailing tu!!

Heh..anonymous? Sapa kau? Chicago bears? hahahaha Aku tak join group tu..aku kenai je few of the members in that group!! Gua tak join mana mana punya gang la during 80's. Cuma lepak lepak saja. Suka lenjan highway saja. *wide grin* Sapa kau ye??? Do I know yew? Gang racing mana kau ni?? *garuk kepala*

Wong Ah Beng said...

ayaqmasaqk..
Wahlauu..talak kolek hidung langsung meh? u sure aa?? Wa gelenti hidung lu manyiak sumbat woo..hakhak..

ty..
True oso..Yeaa..But this time only it makes me duduk termenung woo.. :/

nubilemom..
6 seater?? Ughh..tak sukan laar :P

torqxic inc. said...

Waargghgghh!!!
Liceboi munyer V-Taik sudah kena lianjiao sama Toyotart!
Wa manyak simpati sama lu Beng tetapi apakan daya, lu sodok bontot olang, apa2 pun lu juga kena saman meh?

Lagi satu wa amat simpati, ada tikus sulah kata lu punyer keleta adalah V6....wakakakaka! Kena taruh sticker manyak2 sikit meh!!

Aaaaa...anyway aaa Beng, all the best ka sama itu extreme mechine ke jadaha hapa licebboy punyer show-off, ada time bleh siap punyer laa bikin balik, like they say:
Nothing that he cheque book can't fix!

....hehehe! Mo jual ka? Kasi angkat terus laaaa itu Caldina GT4....sexx on four wheels tuuu....HonDUH is for sucker liceboy only maaa!

Vlad said...

Why it must be Michael Bay? WHY?!

He will spoil the whole movie.

Then again, we also get Simpsons the movie. Now pass me the Duffs please?


Kiss my asss!!