Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Monday, October 02, 2006

*Lari!*

"Tengahari tadi nampak awak makan maggie. Kantoi tak posa yerr..hihihi *Lariiii!*"

"Your blog nih merendah diri sangat laa.. Saya tau awak nih sebenarnya cantik...*Lariii!!*"

"Laaaa..Itu pun tak tau ke? SPM tak lepas ek?? *Lariiii!*"

"Weyy bila nak update blog? Pemalas laaa ko nih...eheh *Laariiii!*"

Gook eveninnng wahai tikus2 keji sekalian. Pernah kah lu membaca, atau terbaca komen2 seperti di atas (Not hundred percent exact, but more or less lorr. Notis kah lu olang the similarities of those komens?

Ok.. If your head is too dense to understanding what I'm talk about, it is the usage of the word *Lariiii!!!*

Lari? Apakah ini?
Lari???! wtf??!

Sesungguhnya wa tatak paham. Mengapakah lu komen di blog olang, kemudian lu tulis "lariii!" as if lu melarikan dili kelana tersalah cakaps di dalam komen? Tidakkah lu tau bahawa blogger.com ada satu icon "delete comment" di mana lu boleh meng-delete komen yang lu balu post umpama menalik balik kata2 lu?

Adakah ini satu lagi fenomenon di mana lu cuba menjadi watak yang konon-konon comel dan adorable? Lanjiaooooooo!!!

Lu mungkin berfikiran "Uuhh...Uhhh..!! I think i want to be cute today" maka lu pun bikin perangai sebegitu dengan halapan olang akan anggap lu cute dan comel. Well, sorry to bursting your bubble. But you are not comel that way. In fact, i thinking you sound skoopid too. Ia melambangkan lu adalah seolang yg penakut dan tidak berhati waja.

Even if u are hot babes dan lu pelangai itu maciam, adalah selupa lu meng-spastikkan dili lu sendiri (exception for Miss Tatana Kucharova). Not kool ok.. Non-hot babes are even worst. And guys who do that are gays.. Geli!...Geli!

I advising you to be a man or woman with spine. If you want to say something, then just say it. Tidak perlu *lariiii* di hujung komen. Di sini wa ingin mengajar lu cala-cala yang lebih mantap untuk komen olang lain punya blog seperti berikut:

"Hoii lahanat tak posa ke makan magi??"

"Cara ko blog nih macam tak cun jer. Aku rasa kau memang tak cun laa."

"Ko nih bodow lar. Sekian terima kasih"


"Update laa blog mangkarp!"


Komen2 di atas lebih menampilkan bahawa lu adalah seolang yang berpegangan tinggi, berjiwa kental, dan tidak takut menghadapi apa jua cabalan kelana lu belani kelana benar. In a way, you look cute oso.. See how I plonounce this word boldly and beautifully:-

"Lann-ji-aoooooo!"

There.. U dont see me appending the ciken word "Lari!" at the end of it, yes?
Lemember people, strikeouts and appending the word "lari" at the end of your comments are reserved for spastiks only..

*LARIII!!!!* ... Wh0ops!!

Sekian telima kasey.

53 comments:

Freak & Geek said...

u r too much.

i hetch u. very2 much.

uuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

yew bitch! make me mencarut this early morn.. posa lak tuh.. ci*toot*

Kak Ida said...

Hahaha..
I love this post..
Aku memang setuju dgn pendapat ko WAB.
memang diaorg tu sume ciken dan lanjiaooo...
U make my monday yg kusam ni bertambah ceria.
Tengkiu WAB.
Hahahaha..

Anonymous said...

Sungguh lahanat lu ahbeng..

Tetapi saya bersetuju 100% jua apa lu cakap..hahha.. Sapa2 yg penggunaan itu ciken word "LARII" adalah spastikus jugaa..hahaha

-Sya

wan said...

Aku nak gak tulis "Lann-ji-aoooooo" dan seumpama dengannya tapi aku puasa la.. lepas raya boleh tak?

_apple_ said...

WAB,

ade gak blogger camtu? tak paham aku...

p/s: yeah...memang tak kiut ponn..look like a chiken *kiokk kiokk*

dalamkotak said...

ci*ai lu wong.. gua dah sound lu itu ari kan?

jgn makan meggi sorang2.. makan la ramai2.. uhahah

Lizzam said...

"menjadi watak yang konon-konon comel dan adorable"

hoi...aku mmg comel dan adorable la...*lariiiii*

superdzu said...

biarlah kalau diaorg nak lari.
bersenam tu bagus pe.

muna said...

ahbeng,
wa rasa sindrom *lariii* telah distartkan oleh seorang blogger 2 alam yg mempunyai blog berurl http://imahlenggok.blogdrive.com. sungguh seronok membaca blog beliau. u try laa baca, hahhahaha.

anyway, am affected by the syndrome also laa (since i read imah punya entry banyak sangat), bila wa buat komen yg ala2 berbau keji, wa akan *lariii* kunun2 wa lari laa jauh2 takut kena belasah, hahhahahha

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

lerr...ade ke org tulis lari tu?
my conclusion...ur bloginson syndrome is back...u read too much blogs..

eof

Wong Ah Beng said...

f&g..
kohkohkoh...why mencalut this early morn? :?

kak ida..
u welkam.. Pendapat wa adalah sememangnya benar... :)

anoony..
yaa..yaa dankyu kelana belsetuju sama wa.. Semestinya wa adalah betul pun :|

wan..
ok boleh..lepas laya dipersilakan.. :>

epal..
sama laa wa pun talak paham... huhuhu :/

Wong Ah Beng said...

dalamkotak..
lu-lan-ji-aoooww :)

lizzam..
lu adalah horror tahap cipan.. :>

zuperzuuu..
senaman di alam maya? eh..riteeee! :>

muna..
hahaha...sungguh bahaya ini fenomenon adalah kontejes.. :}

landomhatsofamila..
ada laa.. try laa bloghopping around.. U'll eventually find few spastics like dat....huhuhu :>

anisism said...

terima kasih kerana meluahkan isi hatiku.

lanciao lu.

Ayaq masak said...

Happp saya mau mengfaye lu la beng. Hahha. Aku slalu tulih LARIIIIIIII sebaaaaaaaaaaab. Sukatik aku la. Muahahahhaa. Akanku teruskan penulisan LARIIII gua. Hakhakhak.

Selamat berpuasa. :)

chics said...

tula..macam zaman penulisan enid blyton.

eh ke.komik dandy & beano.
aku suka baca masa zaman skolah rendah

ti.e.na said...

ha ha ha hampeh la lu ni beng.:p
*lari terkangkang2 mcm phoebe dlm friends* :p

Leen Ash Burn said...

Hahahahha, lu kucing yang rawwwk bruddah. Jangan lupa esok. Kalau kau lupa, esok aku tangkap kau, hantar kat tempat "Saya kurang ajar sebab itu saya buang sampah di sini". Aiyok tak tau.

Wong Ah Beng said...

anisism..
ejaan lu adalah salah..sepatutnya lan-ji-aoo.. okehh! :>

ayaqmswaq..
Tidak apa..lu spastik maa..ofkos lu boleh pakai itu pelkataan "larii"..m:)

chics..
Wa suka baca saga pedang artakus oleh Patria Abdullah :B

tiena..
Hohh! Lari mengangkang adalah sungguh tidak sopan. Sila jangan amalkan :/

leen..
huh? What you tokking wa tatak paham... *lariii*
:-o

JalakLenteng said...

bro,
keta ko lari power tak?
kalau takat lari je tak guna..
mesti lariiiiiiiiiiiiiiiii

jennifer said...

hahahahaha..anda si lanjio yang comel!

Mr & Mrs |mran said...

lahanat la beng...aku tak pernah bace pon org tulis LARIII..ko lah org pertama yg aku tahu aha plus the strikeout plak tu..

neway am no ciken laaa.....LARIIIIIII..

ha ciken kah saye ni? tak pon..saye tetap comel..

blah

shell said...

kalau *swimmingggg* orait tak?
ke ini diaplikasi ke *lari* sahaja yang nampak seperti kiut?
ke boleh diaplikasikan ke senaman senaman lain kerana seperti kata Akak dzurina, senaman itu sehat?

scottk said...

gua respek lu brader!! keymark la saper yg suka konon2 comel tu.

nina said...

abeng mengong

LARIIII

there

Wong Ah Beng said...

jalaklenteng..
Takat ko cat baru kereta ko tak menambahkan hosepoweh okeh.. huahaha :>

jennifer..
ey hows your kitchen still slippery meh? :p

mrmrsimran..
lu adalah ciken yang comel. :B

shell..
senaman kene senaman bebetul maahh.. jikalau takat senaman jari menulis lariii atau swimming sahaja adalah poyo.. :>

scottk..
lespek maaahh lespek.. :o

nina..
sorry..takde kesan..hahah :p

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

malas aa syndrom tak elok tuh....takde ubat...
weh ade orang share name gua...lu jgn confuse haaa

9 said...

"wa nampak lu makan, beng.. lu tak posa ke?" merayaaap!

"wa rasa posting posting lu kali nih, mcm setan" merangkaaak!

"lu memang tak hensem" tekan tuuubiii!

kalau contoh di-atas, ok beng? :p

anisism said...

hari ni sila bawak badan dan perut SAHAJA. pesanan dari pihak penaja!

Wong Ah Beng said...

landomhatsofamila..
sila tuka nama..wa sulah konfuss..
8|

9..
err..contoh2 sepelti itu maciam talak boleh blah laa..takkan mendpat sambutan lamai..hehe :>

anisism..
Perlu bawak camera kah? kot2 nak snap gamba ramai2 buat aksi spastik ke? Tapi kalau sambung2 meja aku kensel la. ngeahahahah!

Totally Depleted said...

Guna 'strike-out' kau tuduh budak-budak ni cuba nak jadi 'cute'. Tulis *lariiii!* pun kau tuduh budak-budak nak jadi 'cute'. Habis tu, yang kau menulis menggunakan 'accent ah pek' tu tak trying to be 'cute' juga ke?

Kau ni marah dengan percubaan menjadi 'cute' atau kau sebenarnya marah jika orang lain (selain kau) cuba jadi 'cute'?

Personally I hate cute. But I will defend anyone's right to be whatever they want: including to be 'cute'. That includes your right to be 'cute' by writing in your Ah Pek accent!

Anonymous said...

Dear totally depleted...

I do not consider wongahbeng and his ahpek slang as cute. In fact, I find his blog entries rather repulsive and most of the time, very the 'lanjiaoo'.

Nevertheless, thats what make us come back for more.

After all, what do u expect? A Wongahbeng with tamil accend? Duhh..!

-Sya

Ayaq masak said...

Ahahaha ahbeng with tamil accent. *dies laughing*

Bengkies, lu cakap tamil sat.

LARIIIIIIIIIIII

-ayaqmasak the seplastik-

:)

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

nama tu plng sesuai utk gua..
err u?..blogger union?
hahaha

Cik Puan Muda Stress said...

ouch!

*lariiiiii*

DNAS said...

Ahbeng,
mungkin jugak org yg tinggal komen camtu adalah sebenarnya seorang Assembly Language Programmer. Dah terbiasa sgt dengan:

Procedure One;
Run;
Procedure Two;
Run;
Procedure Three;
Run;
If success_status=1
then
exit;

Mungkin laa... terbawak-bawak la tu. Nak kena mandi bunga kot.

Wong Ah Beng said...

totally depleted..
Oii.. My blog mahh.. since when can't I write wakk ever i like hohh?? Why u jeles arr? I dun teach you what to write in your blog oso.. >:

anony..
an ahpek with tamil slang..hehe.. I dun think that'll end up being cute tho :}

ayiaqmasaq..
yenaaddey! gi buat keje sekolah..syiohh!

landomhatsofaila..
what blogger union? :-o

cik pms..
Lu lari laa terkangkang2 maciam ti.e.na... huhu :}


dnas..
Apa kaitan mandi bunga sama lari..? Wa tatak paham..sila elaborate.. :B

MerapuMan said...

hi kitty .. kitty .. beng, apa khabar kau... lariiiii!

ntah, aku pun tak faham aku tulis apa.

mobilemom said...

Lahanat kau beng!!! Macam siut je!!

Dah la bawak perut dan badan je..lepas tu sempat lagi nak gomol dengan kuching aku semalam!! :P

*tumpang lalu*

Anis!!!

Silap ko cabut awal. Nak jugak kita orang tengok kau gayut kat kipas ceiling bila kucing tu lepas!!! Muahahahahaha...

*lari*

*lompat-lompat macam katak*

*toink-toink*

*gelak terguling guling*

*korek hidung* (eh silap..batal puasa lak nanti)

*garuk kepala*

Anonymous said...

WAB..
i realize mereka yang suka guna perkataan tu ialah dari golongan setengah2(nak kata laki lembut,nak kata pompuan lebut sangat dari pompuan haha)..as example this http://mentallydisturbed.blogspot.com kat situ dia akan link kan ke kawan2nya semua pon guna perkataan lari tu haha..aku ekceli tak suka sket golongan ni,macam tak syukur ngan Tuhan jer..dah kasi panjang nak potong2 plak..dah kasi keras nak lembutkan plak..huhh

-WAB fan-

Anonymous said...

WAB..
i realize mereka yang suka guna perkataan tu ialah dari golongan setengah2(nak kata laki lembut,nak kata pompuan lebut sangat dari pompuan haha)..as example this http://mentallydisturbed.blogspot.com kat situ dia akan link kan ke kawan2nya semua pon guna perkataan lari tu haha..aku ekceli tak suka sket golongan ni,macam tak syukur ngan Tuhan jer..dah kasi panjang nak potong2 plak..dah kasi keras nak lembutkan plak..huhh

Anonymous said...

Lanjio

JalakLenteng said...

wab..
kau sekarang aku nampak mcm nak lari dari aku je....

kau geng the other side ke hah skrg? :-0
jgn mengkhianati hamba...
kita senasib..
kita cuba melarikan ini dari golongan yang kejam...

dan terusan kita LARIIIIIIIIII

Wong Ah Beng said...

merapuman..
Yaa...runn mister...run..
:P

nubilemom..
kucing lu obese..Ajar laa dia puasa heeeheeehee.. :D

anony..
Sila jangan bikin rusuhan jantina di sini..nanti wa juga susah talak boleh blog lagi lu jua talak boleh baca blog2 wa :>

anony..
Who? you? :p

jalak..
HahahHa...geng sapa? Si Beyeh dan Si HowsProgress ke? Diorang tuh bukan rakan2 baik ko ke? Dammit la duit akuuu?!! :>

MerapuMan said...

Runnnnn! ko ni posa tak beng

mobilemom said...

Beng, lu jeles!! Wa tauuu!!! Cakap je la lu suka gomol dengan kucing wa!! :P

Lain kali wa nak sepak je kucing ko yang bangga duk atas tangga tu!!! :P :P :P

Anonymous said...

Lu kata lu xda suka ngajo orang mcm mana mau tulis kat belog olang... tapi lu plak sbuk2x mau ngajo olang xbleh komen guna itu ayat... lu nie problem la WAB...
cakap talak selupa bikin...
oit hampehla KO!

cikPijah said...

ler.. kucing ni tak abes lari lagi nih.

DNAS said...

Ah Beng,
dia kena mandi bunga sebab sepatutnya dia ni pegi aromatherapy kat spa untuk menghilangkan ketagihan dia nak tulis *Lari* tu. Tapi dia tak boleh pegi spa sebab bila dia nampak missus tu dia akan cepat2 *Lari*. So, dia kenalah pegi mandi bunga sendiri-sendiri. DIY, okkkkay...

Hope that explanation confused you further... hahahahahah

13may said...

kucing kejar...tikus mesti LARIII maaa....Lann-ji-aoooooo lu!

Wong Ah Beng said...

merpuman..
ya saya :)

mobilemom..
alass, i'm no obese cat. I run run vely fast u want to sepak u have to catch first :p

anony..
hampeh2 pun lu sini mali baca wongahbeng blogspot juga..apa kes? ngeahh ngeahh:>

cikpijah..
talak lari dah..joging pulak. :}

dnas..
oo yesh i konfusing already..You what talking? :?

13th..
har har..run forest..run! :D

tareh said...

oi.. tak puasa ke? cam haramss.. *lariiiiii..

hahaha..

selamat deepavali la

banjarconverto said...

tak ingattt..mencarut

kalau 'lariiii' tu ko tak tahan nak baca, aku lak tak tahan dengar orang sebut 'mariiiiii'...contohnya; " kereta aku marriiii.." atau waaa, awek tu mariiii!"......

apa kejadahnye semua nih!

x chi x said...

ader eh blogger macam tu.. apasal aku x prasan pon...

hehe sorry outdated sangat..


Kiss my asss!!