Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Tuesday, October 04, 2005

Pusat Membelibelah

Ini adalah wa punya pemerhatian terhadap perlakuan social yg seling boleh dilihat di pusat2 membeli belah di tanah ayer..

Awek cun + balak hensem
Ini couple rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Olang lain pun sinang melihat meleka.

Awek cun + balak tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Sila pelhatikan balak itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya amoi cun. Kadang-kadang itu balak mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu balak suka buat lawak talak kelaka mau kasik tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jalang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak itu mempunyai dompet yang tebal.

Awek tak cun + balak hensem
Lu boleh nampak itu awek mesti pegang kaw-kaw tangan balak dia yang hensem tamau kasik lepas. Wa pun tatau apa hat. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap balaknya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu balak hensem pun ada sikit segan sama itu awek punya tingkatlaku. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun lalu tepi, ini awek tak cun mesti kasik jelingan maut terlhadap itu amoi cun. Selupa mau makan olang... Inseculity ploblem..

Awek tak cun + balak tak hensem
Ini couple talak sapa pedulik punya..no komen..

Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seolang lelaki di kelilingi kawan-kawan pelempuan nya. Sungguh selonok kalau dapat mendengar perbualan meleka. Lu akan pelasan, sambil meleka makan, itu lelaki mesti cakap paling banyak sambil buat lawak talak kelaka (tapi kawan2 pelempuannya mesti ketawa jugak)

Awek cun berpakaian seksi
Akan lamai olang melihat awek ini. Tetapi awek ini talak kisah sebab besar kemungkinan dia sulah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan di dada nya, atau pusat nya di khalayak lamai kelana dia tau badan nya ada powah.. Seperti juga lu ada keleta cantik ka lumah besar ka jam balu ka mesti kasik olang tengok, so boleh pelasaan ada happy. ini awek pun sebegitu jua.

Awek tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo ini manyak keji punya polumpuan. Lu balang talak cantik kasik tutup mahh, jangan bikin olang lain saakit mataa. Ini spesis juga suka menipu dili sendili dengan mengatakan "I wear sexy and I feel good" ataupun "I have the right to wear anything I want"... Sememangnya meleka melasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan meleka jadi lagi lawa.. Wa tidak lasa begitu. Huduh akan tetap huduh. Tetapi jikalau huduh & sexy?? Tepuklah lu punya dada tanya selera ada lalu ka? Tatau apa mau cakap lagi woo..

29 comments:

Desparil said...

hahaha.. ah beng.. cilaka la lu.. bikin gua ketawa.. orang sini semua ingat gua gila wor.. hahahaha..

tapi lu punya observation manyak tepat wor.. gua pun ada nampak itu olang semua.. lebih2 lagi itu paling akhir.. sakit mata wor..

ahbeng, lu ada puasa ka? kalau ada... gua ucap sama lu selamat berpuasa.. ok la ah beng..gua mau pegi makan.. esok sudah tak boleh makan lunch lagi wor..

Sports Freak said...

ah beng... lu banyak kelakarlah tapi lu jugak banyak tepat.. itu ah moi seksi pakai seksi memang best... lu ada ah moi ka? kalau ada you masuk mana kategori ah?

saya rasa mesti itu awek cun sama itu jantan hensem.. ada betui ka?

Wong Ah Beng said...

desparel... Ya. Betul. wa juga berbuka puasa esok di hali lamadhan mulia..

spotfreak...Ya. Betul. Masa wa muda-muda dulu olang selalu konfius wa sama itu Andy Lau punya kembar seilas. Tetapi sekalang wa sulah tua ada selupa itu Anthony Wong juga...

...Aik?? Lu apa pasal mau muntah??...

Angel Eyes said...

wa sulah sakit mulut jugak sebab wa manyak ketawa bila wa baca lu punye entry woo... aiyaa.. manyak susah ini macam...sikalang wa sulah sakit, lagi bertambah sakit woo...

Hehe... wa manyak biasa lampak semua olang yang lu tulis.. sana sini wa nampak... wa pun naik bosan woo..

talak tau kinapa laa... so lu suka amoi macamana eh?

Wong Ah Beng said...

...Angelina Joliee..

lalala!

Desparil said...

ahbeng,

lu puasa.. mesti betul2 ah. jangan puasa yang yuk.. pagi2 sudah buka periuk..

A Babe Of Very Little Brain said...

ahbeng, awek cun jalan sorang-sorang tarak balak, maciam mana?

9 said...

babe: haiya, ah moi. itu itu awek cun jialan solang solang kilana tunggu wa la. itupun tala tahu ka?

mr. wong: itu awek tala cun punya tetapi memakai pakaian yang seksi, patut kena, itu orang islam panggil, lontar jamlatul punya, sibab ah, lia buluk maciam itu syaiton.. hahahah

Wong Ah Beng said...

desparel..Baik encik... Lu pun sama aa...Pagi2 jangan kolek hidung dulu aa!

babe...Itu bermakna awek tersebut adalah seolang awek yg mengamalkan tabiat lesbian...

9...HahaHAHahAHhAhaahahhahaHahHa! Lu manyiakk pandai punya otak geliga... Wa lespek sama luu..

atasya said...

HAHAHAHA!!..lawak GILER ah beng ni...sakit perut gelak...tak tahan woo

Leen Ash Burn said...

itu buah di dada amoi aaaah, dia ada juat mahai ka? atau lagi mulah kalu gua beli buah di pasar cokit?

ah beng aaah lu lock aahhh. gua lasa lu muleh jadi wakil lakyat! minister oso ken.

A Babe Of Very Little Brain said...

aiyak ahbeng ... wa awek manyak chun, tapi wa tatak balak mao jialan samma wa ... wa lesbian ka?

Wong Ah Beng said...

atasha...Dank you!

Ah leen...Dank you! Wa halap lu buahan besar di dada. :)

babe... itu hanyalah salah satu kemunggkinan sahaja. Jikalau lu bukan lesbian, mungkin lu ada sebab lain.. Lu kasik celita sini laa apapasat lu awek cun tapi tiada balak berminat sama lu?

agus said...

Uncle, selamat berpuasa. Waktu buka itu jam aaah, untuk desert, lu hati-hati tau, jangan petik buah di dada olang sembalangan...

bulan puasa pun manyak buah kurma ho...

buah kurma pun kurma lah. Walaupun manyak kecut, ia pun adalah buah jugak maaah. Manyak hasiat.

stone said...

hahaha...lu bikin gua pecah pelut ini first day puasa. bikin gua punya pahala manyak kulang oooo. tapi lu cakap manyak betut la apek, especially itu part pasal itu awek cun + balak x hensem. wa bole imagine itu muka berlagak punya olang...haisehhh!

kepala_angin said...

abis takkan ms. jolie shj dpt tunjuk buah-buahan, org lain pun nak jugak.

shay said...

muhahahahahahahaha ah beng gila..entry pon sulah gila..lama2 wa pon gila (erkk wa tambah gila..sbb wa pong oledi gila)

ah beng..good observation..keep u the excellent job..

Inn said...

and i thought the entry was funny. then i read the comments and continue laughing even harder. abis pahala. hehe.

interesting observation :)

A Babe Of Very Little Brain said...

ahbeng aaah, wa kina mandi bunga bawah titi jugak laaa. mau buang itu suwey sumua.

aiyaaaak

shay said...

ahbeng,
wa kalu tepuk dada kalu abis la wa punye buah kemek..wa tepuk dada lu ada boleh ka?

Wong Ah Beng said...

agus...yaa nanti wa mau carik kurma Yusof Tayoo...

stone... dank you..

kepala angin... lu apa buah mau tunjuk sama olang lamai?

shay...Dank you...Do come back for more!

inn...wa selious punya olang maahh.. Tapi aa, sini wa punya blog aa lamai olang mau cita-cita jadik itu selupa badut bikin olang lamai ketawa..

babe...bagus itu cadangan.. lu busuk punya olang, itu pasat talak olang mau..lu pegi mandi bunga kasik campur itu minyak wangi wa gelenti lamai olang mau sama lu :B

shay.. lu apa buahan di dada? wa kucing talak dada..tapi ada 6 tits.. pilih laa mana satu lu mau tepuk..

shell said...

lawak la lu wahai kucing gila!

Wong Ah Beng said...

shell...Dank you! Mesti lu pun selonok baca blog olang gila mehh :))

Vlad said...

Apeq yang sama surname ngan wa,

That's the general observation, which is more often true.

Tapi kalau jantan jalan sorang ah, orang ingat gay ka? Atau pon kena jalan sambil cakap dengan tangan kanan. Tangan kanan kawan baik mah.

Wong Ah Beng said...

vlad.. Ya boleh jadi juga, tetapi tidak semestinya.
Untuk ketelangan lebih lanjut -> tekan sini!

OrenZ said...

ah beng.. first time gua mau tulis comment wooo.. lu nyer observation memang manyak tepat, ada satu lagi category, awek overweight pakai manyak sexy.. itu gua selalu panggil "ikan paus"..

Wong Ah Beng said...

orenz..

Haiyah jangan itu maciam kawann.. Tidak baik kita kutuk sama olang lain.. Kemungkinan aa, itu awek overweight tidak dapat mencari pakaian yg cukup besar, terpaksa pakai pakaian kecil.. Olang ingat dia pakai sexy maa...

hEh..

Anonymous said...

haiya ah beng ...wa ala satu celita mau bagitau ma....lu baca ha...pasal awek cun VS awek tak cun....

Kalau perempuan lawa pendiam
> Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
> kalau perempuan tak lawa pendiam
> Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...
>
> kalau perempuan lawa berbuat jahat
> Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
> nih...kesian
> kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
> Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
> huduh...
>
> kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg
> diganggu
> Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
> kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang
> diganggu
> Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...
>
> kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
> Lelaki akan kata: ok gak la....
> kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
> Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki
> tuh!
>
> kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
> Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
> kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
> Lelaki akan kata:...patut pun kena reject...
>
> kalau perempuan lawa penyayang binatang
> Lelaki akan cakap: perasaannya halus...penuh
> kasih sayang
> kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
> Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
> harus menyayangi...
>
> kalau perempuan lawa bawa BMW
> Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....
> kalau perempuan tak lawa bawa BMW
> Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....
>
> kalau perempuan lawa tak mau bergambar
> Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
> tersebar
> kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
> Lelaki akan kata: sedar pun diri...
>
> kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
> Lelaki akan cakap: caring sungguh....
> kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas
> lelaki
> Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....
>
> kalau perempuan lawa bersedih hati
> Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy
> forever
> kalau perempuan tak lawa bersedih hati
> Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...
>
> kalau perempuan lawa masak
> Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
> tu...
> kalau perempuan tak lawa masak
> Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
>
> kalau perempuan lawa main2 miss call
> Lelaki akan kata: takpe...
> kalau perempuan tak lawa main2 miss call
> Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke... sibuk
>
> ni tau..
>
> kalau perempuan lawa hantar2 email
> Lelaki akan kata: sukenya....
> kalau perempuan tak lawa hantar2 email
> Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring
>
> itu la lelaki...
>
>
>
> Nama wa Abu Qasim
>

tina hussain said...

Oh god..
You are so freakingly funny!!!


Kiss my asss!!