Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Friday, December 02, 2005

The Lanjiao Meme

I dont like all these meme-meme things going on all over the blogland. You can tag me but i will never doing any meme assignment. Why? becos I thinking this meme thingy is not-kewl, keji and wasting my time.

Ooooh.. my,my... what a remark here.. Just kidding!

Nahh..most of all, i thinking because lately nobody want to tag me for their meme lanjiao... So i sad and angry both at the same time. Really - why nobody wanted to tag me?? Issit becos i'm an ahbeng cat means I dont have 7 things i like and don like aa?? (or something like that lar...that stoopid 7 thing meme i froggot oleady somebody tagged me last time) Is dat why nobody tag me to list all the books i read...?..oops.. or is that why nobody tag me for my five weird habits because i'm weird oleady?.. nevermind!

You know, I sincerely feel these memes are un-kewl. (ie. If i have weird habits aar, I dont want other people to know wann) People who tag un-kewl memes are keji. I dowan to be keji. I sure you people oso dont want to be keji. Peoples who got tagged and fulfill the meme assignment are even keji-er and un-kewl-er. (They even bring it back home as if Puan Patma the Enggelish teacher give them school homework.. If don do then kena rotan..How keji can that be?)

I think these people who created memes must be banned from blogging becos lovely people dont have to meme. Only keji people have to do meme. (Ugly people are worst becose nobody tag them so they tag themselves)

I am fedap oleady. So for this week's blog, I want to CREATE my own coolest meme lanjiao.. Yes lovely people, I want to call my invention "The Lanjiao Meme".

Ok you leady?

Instructions:

1. Go dig your nose blog archive.
2. Go find your 3rd post.
3. Then you find your 3rd sentence (or closest to).
4. After that you translate the sentence into the ahbeng style/linggo.
5. Post it in my luangan tikus keji (must be in ahbeng style/linggo, else wont work)
6. Dig your nose summore. I know u like it :) Wait 3 minutes.
7. Then you post it to 5 other cool peoples.
8. The 5 other cool peoples are considered tagged and must do this same meme lanjiao.

Since this is the first time this Lanjiao Meme is introduced, consider yourself tagged oleady ok?
So now go...Spread the meme!

Sekian, telima kasey..

69 comments:

la femme écrivain said...

ahbeng..
lu xmau jd keji but u still keji bengbeng,keji!
lu see ppl's blogs got meme,lu kutuk then lu also bikin itu meme!
oklaa,since i still like u,i will do ur meme..so here goes :

"wa lasa,itu manyiak bagus cala buang masa, lu tau, lagi bagus dali itu surf 17tahun untuk celita porno macam itu talak nama punya laki."

amacam,dpt A ka?

may said...

haiya ahbeng, I baru start jadi blogger dat time, post manyiak tak intelesting punya lah. tapi ur lanjiao meme dem lanjiao, I wanna be keji like u oso. Nah, lanjiao meme:

"dan untuk semua olang tinggal kat Malaysia punya, slamat bercuti, main syiok2 ok!"

(kan I dah cakap tak intelesting punya...)

pinky angel said...

abbeng..

lu kuceng (keji)kiut..

lu balu belaja cala2 menggalis ayat2 yg salah tanpa menggunakan liquid paper/backspace ar???

**wa try guna cara itu di komen tapi HTML itu tidak ditelima..jadi wa letak dalam kulungan saja.

ok..i will (not kalah to iris) do ur meme 2

"telsenyum melihat wa.."

(wa ada tampal lirik lagu peterpan dulu ~ dibelakangku)

lu benci olang tampal lirik lagu tapi wa peduli apa.wa punya blog...hehe

anisism said...

nahh..i oso donwan to be keji. coz i wanna look slim when i'm 46. but i donwan my husband to be dead. nahh..it's just my remark.

Desparil said...

kucing yang kejii!!

Zed said...

wa tangkap itu kucin lalu wa antar kasi sunat tapi itu kucin masih manyak miang dan gatal lalu wa givap dan suluh itu kucin mulakan satu blog kasi tangkap tikus banyak2.

sampai ini hali wa tatau apa suda jasi sama itu kucin, wa dengar manyak popular sudah dan suka jalan sana-sini kencin melata-lata. kalau sapa-sapa ada nampak saya punya kucin suluh lia balik, lia punya gilpren sudah dua loli latang wa malas mau buka pintu oledi.

bertique said...

oi keji. ko ni dah tak de modal ker nak letak entry baru?? :P gua tunggu interview with ayah pin laaa ..

u like this one aa i give u the tast of my 'kick' .. one or not >:)

Vlad said...

Can I have some fries to go with that hypocrisy?

zuhri said...

ah beng, aku tak pandai ler nak berbahasa gaya engko. u're one of a kind. maybe u should consider opening a tuition class for all of us

Wong Ah Beng said...

lafemme.. Wa kasik lu A+.. lulus dengan walna-walna telbang!

may.. Haha lu pun dapat A+ walna terbang jua!

pinky angel.. Liquid paper nanti kotor wa punya monitor komputerr..Wa punya backspace pula sulah losak tamau back-a-space punnn..apa maciam?? (btw u scored A+...warna terbang jua..)

anisism.. Ooooh.. my, my... what a remark here? What say you?

desparil.. heh heh..lu memang lanjiao punya tikus keji..

zed.. ini adalah satu lagi ekor tikus keji yang lanjiao.. hahaha

bertique.. entry baru ler tuh.. Ayah pin tidak beljaya diketemui..dia sulah bersemunyik di langit atas sana.

vlad.. Cannnn...u want curly flies or flench flies? Coke too, pelhaps? :D

zuhri.. Sekilanya lafeeme, may dan jua pinkyangel boleh bikin berbahasa wa punya gaya, wa yakin lu pun boleh bikin.. lu cuma perlu belusaha lebih gigih.

nadio said...

beng ko pi mana lama tak nampak?

la femme écrivain said...

dankyu bengbeng dankyu!
my favelet clazy cat!

Desparil said...

beng, wa rasa ayah pin sudah lari pigi dia punya 2nd teko dekat itu arab square.. go check it out la.. faiti.. faiti..

A Babe Of Very Little Brain said...

tuan-tuan dan puan-puan

sukacita dimaklumkan bahawa wongahbeng, tuan empunya tucin' lord tiger amendentahgungun, adalah seorang manusia keji yang amat hensem.

*wrote the above because i cannot unnerstand what you wrote, thank you very much*

PiNaT said...

ah beng,
u pun buat meme ka? keji la lu.. lu mau lagi adventure, lu suruh la orang buat meme dalam bahase jepun ka, spanyol ka.. baru la lagi keji.. :p

kepalaangin said...

ah beng: i don't like cat.

babe: betul ke ah beng hansem? macam tak percaya jek.. hehehe..

A Babe Of Very Little Brain said...

KA - betul la ahbeng ini manyiak hensem. lagipun saya manyiak myopic.

Wong Ah Beng said...

nadio.. wa pergi bertapa laa..
;P Apdet on your aussie escapade later!

lafemme.. yuwelkam..spread the meme ya!

desparil.. apa pasat ayah pin manyiak suka sama teko aa? apa kelebihan teko?

babe.. Soly wa tiada tuan..wa cuma ada coolie sahaja.

pinat.. cadangan itu mungkin terlampau keji kelana tidak lamai yang tau itu bahasa jepunese dan sepanyiol. Namun begitu wa pertimbangan jua..

KA.. sekilanya definasi "hensem" babe belmaksud seseolang yang pendek, pelut boonchit, kulit gelap, lambut ala kelinting2 selupa afro, gigi jongang serta pakai spek tebal, then yes..wa punya coolie memang hensem..

Babe.. Why u keep saying untrue things? u lie...dont lie to people..
I'm not hensem..Ohh noo noo.. *carik latest piccies mau tampal*

zuhri said...

ah beng...sejak bila engko ada pet babi ni?

A Babe Of Very Little Brain said...

aiyaaaak ahbeng, lu come here la, let me help you do branding. kucing bulu kunin' punya coolie manyiak hensem wooo (especially bila dia baru keluar pangsai).

Anonymous said...

Beng beng ah.. sutah ate olang kenai sama lu munye coolie ah? Itu samseng munye kaki manyak ensem kah?

-euphoria ym sutah kong-

chics said...

komplikatedlaaa.......

she-blocks said...

cekya hanya mampu ketawa sakan sambil menggelengkan kepala tgk perangai ah beng nih!!

Wong Ah Beng said...

zuhri.. sulah lama bela laa..lu talak pelasan meh?

babe.. 3 hali wa tunggu balu itu kam-heyong crab semua keluar pangsai woo..

anony:euphoria.. yaa kaki wa memang manyiak hensem.. itu ym lu kasik lepair lor..

chics..Talak komplikated laa chics.. Lu kulang belusaha itu pasat talak paham..

shebloks.. haiyoo..mana itu meme lanjiao talak bikin mehh?

zuhri said...

ah beng, lu memang la perasan. siap tampal ah beng fc punya link - ego at the highest level....keji betul la lu....hahahaha

Wong Ah Beng said...

zuhri.. Lu hali2 masuk sini luangan tikus keji mau calik chickas conteng diolang punya komen, lu lagi kejiii.... Apamaciam? >:D

shay said...

beng beng aaa...meme tu nak pronounce cemana weh.."mey mey" as in comey je "mi mi" as in mawi..opss mamee..

nanti wa sambung buat meme lanjiao aa...

shay said...

ah beng aa...wa punya 3rd sentence ini maciam :
"You give...no matter what"

your style : "lu kena kasik..talak kila maciam mana pon"

muhaha bahyernye statement ittew...ala2 tagline occay..

Wong Ah Beng said...

shay.. wa pun talak tau laa apa maciam mau sebut itu "meme".. Kena tanya meleka yang suka bikin meme..Tapi wa sendili plonounce itu "meme" as "mey-mey" worr, kelana lebih sedap bunyinya "The Lanjiao Mey-mey".. hak hak

shay again.. lu punya tlanslasyen ada sikit kulang...sini wa mau kasik collection:

"You give...no matter what" translated to abbengstyle =

"Lu kasik...talak kisah apa maciam pun"

Anyway, nice tly :D

Desparil said...

beng, wa pun tatau.. tapi ada olang kasi tau sama wa.. ayah pin suka sama itu teko sebab bila u tukar itu hulup ko pegi depan dapat itu pekataan kejii..

ada olang lain cakap dia simply suka minuh teh wor.. wa pun tatau mana mau pecaya..

Wong Ah Beng said...

desparil.. oo ya ka? wa kawan cakap dia suka minum susu cap teko...itu pasat suka teko.. tapi was lasa susu cap gantung lagi syiok...

trixie said...

wah, ini kucing ah beng hebat la. saya baru rookie bukan macam ah beng yang sangat pandai bercerita. go ah beng!

zuhri said...

ah beng, sapa la aku mau celen sama lu.....*bow* x 3

madnessinvain said...

Saya setuju susu cap gantung lagi manyiak syok ooo.

Elina said...

wah, ah beng...lu betul2 angry cat...

Wong Ah Beng said...

trixie.. wa pun r00kie jua..kita sama-sama belajar :)

zuhri.. Yes..yess...you learn well my young padwan..I'm your master..hu hu hu..

madnessinvain.. Mana satu pilihan lu? susu cap gantung size L ka XL lagi syiok?

elina.. angly? mana ada angly maah.. Wa hanyalah kucing olen yang shomel dan suka mengeji olang >:)

nurul bahiyah said...

klezy ket, meme tu apa dia? cakap kelantan ke?cuba translate bahasa baku jap!

Wong Ah Beng said...

nuruhbahiyah.. meme itu adalah sejenis aktiviti khas untuk para pembloggers.. Lu kene bikin ikut itu meme punya instluction, lepas itu lu tag lagi olang lain, dan olang lain pun akan bikin itu meme dan tag olang lain jua dan seterusnya untuk selama-lama.. itu meme akan berkembang pesat selupa multilevel marketing jua..

err...jikalau wa tersilap olang lain sila betulkan..

Desparil said...

beng, ini macam aah.. lu pigi intebiu sama dia la.. find out once and for all apa pasat dia suka sama itu teko..

waah.. itu susu cap gantung ada bagut ah? mana mau dapat itu?

Mak Hariz said...

aku tak suka kucing, terutamanya kucing oren yang pelat apek

kucing jahat suka berak merata-rata

A Babe Of Very Little Brain said...

susu cap gantung rasa vanilla. at very nice room temperature.

Wong Ah Beng said...

desparil.. baguih untuk kesihatan. Selalu ada singh atau india naik motosikal londa2 juai itu susu cap gantung lumbu punya.. :p

mak hariz.. oohoh.. that was your face aar?? So vely solly..I thought it was Puan Pathma's face i shitted on.. :o

babe.. so, what other flavor available aside flom vanilla? stlawberi got aah?

A Babe Of Very Little Brain said...

strawberry oso got. it all depends on your imagination.

wei, hensem ... kalo takdak kerja, pergi main-main blogthings laa.

Anonymous said...

aiya ah beng ahh itu susu cap gantung mana ada guna size l or xl maa! Itu pakai size "cawan" maa

Wong Ah Beng said...

babe...apakah itu blogthings yang boleh main-main?

anony.. hahaha...wa mau full cawan!!

anisism said...

u copycat!!!

look at me lah!

Desparil said...

babe,

mau cokelat punya satu!

Wong Ah Beng said...

anisism.. I fail to see the relevancy of your comment with regards to my posting.. Eh wait! lemme check my reference site first :p

desparil.. alo kawan...tong-tong laa..kongzhi sama2..kasik wa half a cawan ok?

adekmanis said...

Apa khabar Lord Tiger Gun Gun? Greetings from HK.

Sorrylah archive dah buang lar.

Wong Ah Beng said...

chi..tadik wa pegi makan kedai dalam menu ada mee hongkong.. tokey kedai kata itu mee talok buah laichi atas mee (wtf?)

ok chi...baiii!! ;P

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

apakah maksud ini meme semua wahai ah beng...

Desparil said...

beng.. can.. no problem one..

Wong Ah Beng said...

landomhatsofamila.. lu talak tau apa maksud meme? Uhh..I thinking evelybodi oso know what is meme..neway, meme adalah sejenis aktiviti multilevelblogging.

desparel..cantekkk..

Anonymous said...

Mr Wong,
What does "lanjiao" means? Please explain, thank-you.

Anonymous said...

ah beng dahlingggg... wa manyak linnnnnduuu lu punya blog. so banyak kilija one wa talak masa baca apdet lu n wa banyak sedehhhh ooo. tp ahh bila wa baca2 itu 'meme' punya konsep, wa pun fenin lalat ooo menjadikan wa lagi feninnnn tahap gaban. talak apalah dahling, wa cuma mau cakap 'i miss u'. itu sahaja. sekian. telima kasihhhhh chegu.

*MMMMUAAAAAHHHHHHSSSS*
-liza-

Wong Ah Beng said...

anony.. "lanjiao" adalah sejenis perkataan keji yang selingkali digunakan jikalau seseolang ingin melahirkan lasa ketidakpuasan hati yang teramat. Kebiasaanya perkataan ini akan diiringi dengan bahasa isyalat *middle finger*.
Semoga menambah ilmu pengetahuan lu.

anony:liza.. meme adalah sejenis aktiviti multilevelblogging. Konsep "do the f'king meme and tag other f'kers to do the same meme too" ini hanya boleh difahami oleh para bloggers sahajer. neway, aimissyutuu mooowah *mmm sulah talak bau cengkudus..bagus!*

*****
kepada olang lain yg mungkin masih tidak tau apakah itu meme, wa nasihatkan tidak perlulah mempelajarinya kelana ia hanya akan membuang masa anda.

sekian telima kasih.

enthralled heartbreakee said...

Garfield look alike!
Ngo chung yee chang mao!!

Anonymous said...

Mr Wong,
Thanks for the lengthy explanation. So, if I say, "The Lanjiao Cat", is that correct?

btw, I'm Faith.

A Babe Of Very Little Brain said...

peeerah. (saja nak nyampuk)

Leen Ash Burn said...

Ah Beng ah, ah mey mana ada lanjiao. SO ah, if u say lanjiao meme ah, i think of ahkak-ahkak chowkit road one.

how ley?

nadya said...

keji is the word of the day..

beng,
lu sungguh keji la meme2 semua olang..

Wong Ah Beng said...

enthrallheatbrakee.. garfield adalah kazen wa. Tetapi dia lebih gumok punya kucing..heh heh

anony:Faith.. Depends. Sekilanya kucing itu memang kucing yang lanjiao, lu boleh panggil dia the lanjiao cat. Bergantung kepada tahap kelanjiaoan nya.

babe.. peerah? Mau peerah susu meh? i want 1 cup..err..another cup for desparil. dankyuu!

leen.. Itu hanya kata2 kesat yang digunakan untuk mengeji seseolang. Tidak semustinya lu kene ada itu balang balu boleh cakap lu lanjiao..

nadya.. Tidak sekeje tikus2 di dalam luangan ini..heh heh
neway, i do not thinking keji is the word of the day. Let me checking with my royal cohorts :D

Desparil said...

beng,

telima kasey kelana ingat sama wa.. lu memang kucing kejii yang berhati mulia.. tenkayu ah.. ahbeng..

trixie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
trixie said...

wah, thumbs up for ah beng! ah beng mesti update blog la. kucing ni banyak bagus bukan macam rookie disini.
may the force be with you ah beng!

Wong Ah Beng said...

desparil.. yurwelkam.

trixie.. oops..hentikan kata-kata mu itu kelana wa boleh lasa montot wa sulah kembang-kembang..wa punya kepala pun makin besar..nooo noo!

kittykau said...

abeng...apasat lu lelete wa munyer entri pasat itu stiker??

Manyak keji kaa wa munyer stiker???

Meow In The City said...

Hello Ah beng,

Lu, manyak busuk punya olang.. Gua pakai itu sticker "Babe on Board" tau. Nanti kalau lu spot on gua punya keleta.. lu cuba check sikit itu pompuan dalam keleta ada cun ke tarak.. hehe..

Wong Ah Beng said...

kittykau + meow in the city..

uhh..lu sulah salah tampal komen laa..
ini adalah posting mengenai meme..bukan stickers... :D


Kiss my asss!!