Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Sunday, December 11, 2005

Mali Cali Lakan!

Sekalang zaman high-tech canggih adalah senang dan mudah untuk mencali lakan-lakan balu. Sekilanya lu talak lamai kawan lu tidak perlu lisau lagi kelana salah satu cala mendapat kawan adalah melalui www.friendster.com. Website ini adalah selupa itu luangan berkenalan di dalam majalah Mangga atau URTV di mana lu berpeluang untuk menampal gambar lu dan jua menulis kata-kata kool di dalam lu punya profile supaya olang mau kawan sama lu.

Dalipada pemerhatian wa, belikut adalah 3 tips utama supaya lu boleh menjadi lebih popular di friendster.com:

+----------------------------------------+
Tips#1: Tampal gambar paling cun
+----------------------------------------+
Tampal gambar lu yang paling cantik dan gorjes sekali. Sekilanya lu hudoh dah takut talak olang mau kawan sama lu, jangan bimbang hati! Sila ambik gambar lu dengan menggunakan camelaphone yang mulah dan cikai supaya gambar lu talak belapa jelas. Kemudian, gunakan perisian glaphics seperti adobe photoshop untuk kasik mekap lu punya gambar nampak lebih gorjes. Wa jamin lu akan lamai peminat. Oh yes, sila jangan sesekali menampal gambar ukuran passport kelana ini maciam punya gambar dijamin talak boleh calik makan punya. Halus diingatkan bahawa meleka yang ingin berkenalan terlebih dahulu akan melihat lupa lu. Sekilanya lu tampal gambar lu paling hensem/cun, peluang lu untuk laris adalah lebih cerah.

+----------------------------------------------------+
Tips #2: Gunakan slang cute,manja dan pelik
+----------------------------------------------------+
Sila gunakan perlkataan2 yang cute, manja dan pelik. Contoh2 adalah seperti belikut:

...Quote...
  • i wurvve pink
  • i'm juz a simple but notti gurl
  • see u laterzzz alligatorzzz
  • My babee... My Sweet Dahling...
  • ..LuV tO LaUgH!!!
  • Mishter Hotstuff.. Mishter Sunny B****... Mishter C** Baby..
  • Ohhnnnooo...
  • I personally like Mishter C.B the best... *wink*
  • Im missshhhiinnngg u....Cant wait for you to move to KL... Huuwyy Upp...
  • See you this weekend cuitheart... *grin*
  • I'm cHiLdiSh, ObSeRvAnT, QuiCkSmiLing :))
  • Wuuuvv U Much More... =P
...Unquote...

Pertama kali melihat ayatz-ayatz dia ataz, wa belkata kepada dili sendili, "WHATTAFAKK??!" Tetapi setelah wa meneliti dengan lebih teliti, barulah wa boleh pahamz mengapa ayatz-ayatz di atas berbentuk sedemikian lupa;

Kesalahan pengejaan serta penggunaan perkataan2 yang pelik di dalam contoh-contoh ayatz di atas adalah disengajakan kelana tampak lebih cute dan juga lebih nampak kool. Perhatikan jua wa eja "cool" as "kool" kelana ini adalah gaya penulisan yang lebih kool untuk masakini. Sebenarnya asal-usul trend menggantikan "C" dengan "K" ini evolve dalipada permainan video game Mortal Kombat. Ejaan "Combat" tidak cool..err.. Kool. Oleh itu gamedeveloper telsebut membuat keputusan menggantikan perkataan"Combat" dengan "Kombat" supaya lebih laris di pasalan dan sekalang telah menjadik ikutan culture dan tlend balu masa kini.

Also take notE peNgGuNaAn SeLaNg SeLi CaPs LoCk aDaLaH BaGus Jua KeLaNa Ini AkAn MeMbUaTkAn Lu NamPaK LeBiH CoMeL, sEkALiGus MeNiNgKaTkAn LaGi PeLuAnG OLaNg Yg InGiN BeRkENaLan SaMa Lu.

+-----------------------------------------------------+
Tips #3: Asah bakat menulis sajak
+-----------------------------------------------------+
Bagi meleka yang sedang bercinta pula, ini lah masanya untuk mengasah bakat menulis sajak lomentik untuk membuktikan kasih sayang lu terlhadap kekasih di hadapan olang lamai. Sewaktu bersiar2 di halaman friendster.com, wa telah terjumpa satu sajak cinta yang wa lasakan amatlah amat lomentik dan menyentuh jiwa:

...Quote...
I know you are the man of my dreams
you are kind and loving, and have a heart made of gold.
you have hair soft as silk and eyes full of light,
and a smile that makes my heart melt.
you have hands that are strong,
but when you touch me you are gentle . . . you caress me . . .
When I hear your voice, I cess to hear anything else.
It is like music to my ears.
we are two who have become one...
you touch me but not just with your hands
...it is a emotional touch...
i feel you within the depths of my mind,my body and my soul...
To the wonderful man in my life,
I whisper three little words that mean so much..
I love you
...Unquote...

Yaa..Polumpuan ini telah mendeclare cinta nya yang suci mulni dan tulus ihlas terhadap boifren nya untuk tatapan umum.

Wa kagum dengan nya. Bukan mudah untuk menulis puisi2 sedemikian lupa. Its a nice poem u know! Vely lomentik..Hanya meleka yang jiwa lomentik tulus ikhlas serta mempunyai penguasaan bahasa Enggelish yang powah sahaja mampu menulis sajak sedemikan lupa. Wa yakin boifrennya itu pasti belasa bangga mendapat awek sebegitu tulus mulni jiwa. Wa lasa lelaki itu adalah yang paling amat bertuah di dalam dunia... (urghh...i feeling like to puke?? Must be sumthing I ate)

Sekilanya lu ada frenster account, lu olang jua berpeluang menulis sajak untuk olang kesayangan lu dan menampal di friendster untuk tatapan umum. Showing your public affection on the Internet is the "in thing" masakini.

Oh by the way, wa balu setup satu friendster account. Wa juga telah menampal gambar sebenar wa yang paling hensem di situ. Sekilanya lu intelested mau tau lupa palas sebenar wa, sila lah masuk friendster.com dan search "Wong ah beng" lu akan nampak gambar2 wa.

Sekilanya lu otak fail talak tau how to search, sila click ini shortcut link

Sekian telima kasey

77 comments:

Anonymous said...

hahaha..lu memang poo-k-max punya kuceng celaka..

wa lasa lepas ni wa mau kensel wa punya friendster acc laa..sulah manyak malu wooo!!

anisism said...

woah.............dah pandai frenster2 sekarang yehh kucing keji? dah la ada sorang je kawan lak tuh. kawan tu pun turut keji. balik mesia lupa daratan daaaa! lepas ni aku tunggu ko nyer puisi lomentik terhadap orang2 beautipool inside ok. i'll be waaaaaiiiitttinggg lahlink!

zuhri said...

aku teringat ruangan berkenalan kat urtv la...eh, ada lagi ke ruangan tu?

zeed said...

haiiyaaa ah beng.. gua slalu sakit purot baca lu punyyeerr entry loh.. waaa.. lu sulah maju sikalang aa.. sudah join itu flenster aaa... haaiiiyyaaa.. inesen la lu punyyeerrr mukee.. lu masuk itu malaysian idol loh.. bleh jadi itu serupe William Hung loh..

pinky angel said...

lu mmg keji la abbeng..
wa agak terasa juga tp nsb baik wa tak pnh bt benda2 keji yg lu tuis tu

1-takyah edit gamba..guna kamela yg plg clear skali sbb wa yakin wa punya muka sudah semulajadi lawa..hahaha

2-tak suka tulis ayat byk2 kat frenster.lg sikit lg bagus.nmpk misteri sket..

3-poem??wa tulis poem utk lu sorg saja.wa talak tampal di frenster.cuma dlm blog wa..

**wa agak anti olang2 yg tulis ayat2 jiwang utk kekasih msg2 dlm frenster. bg dlm private msg la weiii...

hana_kirana said...

hahaha... luckily i dont like friendster so much (walaupun ada acc). dulu2 my friend kat dalam tu ada sorang aje.

kesian aku, miskin kawan... :p

Wong Ah Beng said...

anony..
apa perlu malu maa.. Masing2 punya account sukahati apa mau tulis janji bahagia..butol ka? :/

anisism..
penguasaan bahasa wa adalah lemah. Wa talak tau bikin sajak atau pun cerpen. Nahh..really! :p

zuhri..
Ada lagi kot..eh hari tuh ada gambar selupa lu jua dalam itu luangan.. titled "Jejaka Kesepian" ? >:)

zeed..
Yaaa..wa mau cali lamai lakan. Apa maciam wa muka ada hensem ka? William Hung pun talak boleh lawan maaa ;D

pinkyangel..
Lu amoi lengloiii yang gorjesss.. of kos gambar mau jelas maaah.. Ghetto supastah!! Boleh bikin gambar calik makan tuh baii! :B

hanakilana..
haihh..kasihan sama lu..miskin kawan...tilak apa..wa sini sanggup jadi lu munyer lakan2... lai!lai! :p

pinky angel said...

*blushing*
abbeng lahling..
jgnla pujji wa lebih2.wa sbnrnya tak chantek pon.kamela wa pandai buat kamela trick ~ bg org huduh nmpk chantek, olang gemok nmpk kulus..

RaNdoMHEarTsOfArMylla said...

ahhh ini macam bagus..wa tarak tirasa sama lu...hehe wa tadak gambar cun cun...wa talak bikin ruangan poem chenta dlm wa punya frenster..takda lirik lagu..talak sticker babe on board...tadak tulisan caps..hehe...
tapi waa selalu kene kutuk kerana mempunyai bilangan kawan yg ramai...habis...apa maciaamm?

fara said...

terminated my friendster account. susahla glamer sangat, had a psycho stalking me. was it u?

anisism said...

someday...someday you'll understand..

Wong Ah Beng said...

pinkyangel.. lu vely humble and modesto.. but neway apa camelaphone lu pakai manyiak gojes itu gambar :?

landomhatsofamila..
meleka kutuk lu lamai kawan kelana meleka talak lamai kawan pun..hati busuk dengki jua..come be my fwensterz :p

fara.. Hey we same ploblem! I wish i not glamer so less stalker stalking me, then at least i got more time to stalk other people :(

anisisms..
Understanding is hard because I noticed oso that all your effort is not being recognized. Not at all. Nahh really. :>

kepala_angin said...

wei, that's not your true face.

but utk cari makan, opps cari rakan di friendster kira boleh la, though that photo looked like a sepupu to william hung.

liar liar pants on fire..

Wong Ah Beng said...

KA..
Wats wrong with william hung?
he's my idol :B

zeed said...

wa aa.. tak suka itu orang yang add wa utk melamaikan jumlah lakan mereka dalam itu flenster.. lepas itu langsung takda kontek sama wa.. haaiiyyaaa.. buat semak acc wa aja lohh..

anyway, nanti u pigi itu next audition utk MI loh... wa jamin lu jadi superstar sama itu idola lu.. nanti suma mau jadi Ahbeng.. wa gelenti lu dikelilingi oleh banyak babe loh..

Wong Ah Beng said...

zeed..
tidak apa maaa..lagi lamai lagi baguss.. nampak fofularr.. begitu jua lamai olang minat sama mawi tapi tidak semestinya mawi kenal sama diorang pun :p

Wa sekalang minat hotbabe Kristen Kreuk

RojakBuah said...

gua lasa manyaik geli buntut sama itu fridster..kalu gua jumpa sama lu, gua mau pukul jua...lu kata lu ganas, mcm mana boleh main frindster maa?

zuhri said...

ah beng, aku dah pergi kat shortcut and taip nama engko. tak jumpa pun. ah beng lain ada la...siap peluk amoi lagi

Simply Syana said...

beng ahh..

igt itu hari wa ade offer lu kasi preggie kn wa punye kucing.

sadly to say ah.. wa baru hntr die spayed la.

now she wud die a virgin.

Wong Ah Beng said...

lojakbuah..
wa lasa aa, lu manyiak geli buntut sebab lu talak basuh buntut selepas lu pangsai...hakhak.. :p

zuhri..
wa pun talak tau kulang pasti jua.. kelana wa bukan taukey friendster.com itu..lu kasik tekan itu shortcut link lagi senang tengok profile wa.. :/

simplyshana..
itu maciam lagi bagus..talak perlu pakai plotection...sini mali sini mali >:)

pinky angel said...

ab beng..
wa talak ada kamelaphone.wa olang miskin.pakai henset yg org buat sendal pintu skarang (3310).tp thn oo henset tu..sudah 5thn lebey wa pakai..

itu gambar wa pakai webcam. boleh posing tgk sendili punya muka sebelum tangkap gambar.hahahahaa

Desparil said...

beng,

apa pasat lu taruk itu gamba autaman? mana itu gamba thudercat whoree? nanti lu punya abang kopi-o..err.. lion-o marah wa tatau ah..

satu lagi ah.. lu cakap cari makan dalam friendster.. apa lu mau makan? wa ingat cari makan dalam foodster.. ini kali petama wa dengar olang cari makan dalam friendster wor..

Sleepless in Gelugoq said...

frendster? wa sulah lupa wa punya password. something that i CAN live without ler.. ehehe.

Apple Pie said...

ahbeng,

wa punyia kucing sula tgk lu punyia muka. sekalang ah, wa punyia kucing sula tidak lapat tido lena, makan tala kenyang, mandi..memang tala mandi ooo. maciam mana sikalang, apa wa perlu bikin?? lu oledi make her fall in lop wit u..vely dangeles

nurul bahiyah said...

klezy ket...adakah ini teoli berdasarkan pengalaman lu sendili aaa??

PiNaT said...

ala ah beng..

u sambil menyelam minum air jugak la.. lu talak pelasan ka? hehehe..

mujur lu seekor kucing, kalau lu manusia, ini amoi2 bujang sini pun buley sangkut maaa..

jennifer said...

hahaahhaha..kool la lu ni ah beng! mannnnyyak sakastik!
bikin hali wa telang selupa matahali la lu..

Wong Ah Beng said...

pinggiangel..
tidak apa..lu ada lupa kembar seilas ct nurhaliza jua.. supastahhh!! Tapi horr, lu punya nokia 3310 itu sulah lamaa woo.. Itu sekalang budak2 bikin baling anjing saja >:D

desparil..
Yaa lor,takkan mau tampal lu punya gambar pulak, ..haiyjoo... Lagipun wa manyiak suka itu gambar sumber inspirasi wa laa.. :)

sleeplessingelugo..
Why u forgot your pashword? wouldn't your fwens mishhing youu nanti? ho ho ho.. :o

applepie..
Aa.. itu maciam punya kes aa, lu suluh dia bikin satu fwenster acc kasik tampal poem lomentik sama wa :p

nurul bahiyah..
Teoli ini adalah berasal dari pemerhatian wa yang tajam terhadap olang lain punya pengalaman. :/

pinat..
Wa wa wa lu sakastik sama waa ek.
siapa makan cili dia telasa pedas.. Nasib baik wa talak makan cili kelana wa makan iams sahaja. ;D

jennifer..
Sakastik is cool. Wa cita2 mau jadik pengganti Dr.House :)

A Babe Of Very Little Brain said...

untuk semua orang yang begitu curious dengan wajah sebenar wong ah beng - di sini ingin saya maklumkan bahawa encik wong ah beng ini adalah seorang yang kacak, lagi tampan bergaya. kalau kena angle, memang awek-awek di sini boleh jatuh cinta tergolek dengan dia.

sekian,
yang benar
Babe (sometimes she's so sincere)

torqxic inc. said...

Woit AhBeng!
Bukankah sudah ditetapkan bahawa
manusia yg mempunyai ID FRIENDSTER boleh diklasifikasikan sebagai ULTIMATE LOSERS!

wake up!! or take the blue pill!

huakhuakhuakhuak!

anisism said...

i think u must somewhat have the resemblance of a blueberry. such a cutie bwuebewwie. onononononnnooo.

naahh, that's just my remark.

kepala_angin said...

babe - i seconded you. from that tag heuer glasses angle memang wong ah beng nampak cool dan beautiful outside. ;-)

why you hide the truth from us la ah beng?

A Babe Of Very Little Brain said...

and i was totally mesmerised by th cuteness of ahbeng's sexy mouth when he pouted for a moment.

rasa macam nak gomoi-gomoi gitu.

yes, ahbeng, why must you hide your beauty behind the bushel of cat's hair?

let your beauty out. radiate our lives with your sexy persona!!!

Wong Ah Beng said...

babe..
Untuk standard kucing2 di malaysia, ya! wa memang hensem dan kacak kelana wa ada mixed heritage..Persion maaa persian!. (Uhh patutkah wa rebranding dalipada The Clazy Ahbeng Cat kepada The Hensem Psycho Cat?)

torqxic..
wa balu bikin satu fwenster acc beltujuan untuk menampal gambar gorjes wa serta berkenalan sama fwenster2 di seluluh malaysia disamping mempelajari linggo bahasa2 kool masakini... I wurrrvvee my fwennnsss okkkk! :D

anisism..
Prière de, me cat lar, not fwuits..Merci! >:/

KA..
Kelana walaupun wa hensem dah kacak dan bewtiful outside, tetapi disebabkan wa suka mengeji olang, maka wa talak beutiful inside :(

babe..
Shut up. Just shut up..You had me at hello. You had me at hello :>

pinky angel said...

hahahaa..lu kijam ab beng!

anisism said...

this can't be happening. nahh, really. this can't be. if he's cute, how come no one has him in the list-to-meet?

LinTat said...

skrg semua tk bole trust jg. Selupa foto2 attached sblh comment...ingat lengloi tp jantan jg.

sikalang zaman mana bole percaya punya...haiiyaaaa...Percayaa laaaa. -LinTat

Erra said...

haiya, ah beng!

itu friendster ha bole di-gu-na-kan untuk jejak kasih sama famili, sama lakan-lakan lama. lu tatak bole sa-ma-kan friendster selupa luangan berkenalan majala Mangga atau URTV.

guwa seta lakan-lakan guwa tatak betujuan untuk calik sama lakan-lakan balu masuk itu friendster.

itu friendster ha, kita guna untu keeeeep hin touch sama kehidupan lakan-lakan di seluluh dunia. lu bole tengok gamba pe-kem-ba-ngan lakan-lakan lu di seluluh dunia.

Wong Ah Beng said...

pinkyangel..
Wa pengejam yang shomel dan jinak :p

anisism..
No sane human wants to go date a cat now, wud you? Tambahan pula wa telah manyiak mengeji lamai olang. I'm in their "kalau-nampak-tengah-jalan-langgar" list :(

lintat..
HAHhaHaHa..wa suka lu punya nick name.. Lu manyiak kleatif horrr mr lintat..Lespek maaahh lespek!!

erra..
Yaa betul..Wa setuju jua sama lu. Masing2 ada niat masing2 yang tersendili selupa jua kita tabiat memblogging. Eh lu kembar erra fazila aa? Come be my new fwennn :)

leez1312 said...

dahlink aaaa...
wa tengok lu sikalang amat berminati dengan stiker-stiker keleta n kuasa2 kuda yang ada pada keleta2 n kuasa memikat itu stiker-stiker belkelnaan. wa wurrvveeeee it! *wa testing ini phrase* walaupun macam keji, namun, sungguh makin nampak perkasa lu dibuatnya ;) wa suka bila lu appearing perkasa.... very da jantan, very da tiger one!
grrrrrrr...

*MMMMMMUUUUAAAAHHHSSS*
-liza-

Wong Ah Beng said...

liz1312..
Waa wa waa waa lahling sikalang sulah ada blogspot sendili.. Ini maciam wa talak perlu panggil lu anony:liza lagi horr...Lai! lai! sini kita mowaah - mowaaahann..!

:@

la femme écrivain said...

ahbeng..
lu punye tips takleh pakai maa..
doesnt work on me..

but photoshop bengbeng is a great tool...at least they want to letak jua their pic bengbeng...
drpd u bengbeng...lu letak gamba kucing bengbeng,kucing!
poor cat!tak bersalah!

nev said...

wa ada friendster tapi wa malas nak update wa punya acc. wa ni low profile orangnya....:">

pinky angel said...

wa sudah hilang intelest terhadap flenster sejak wa jatuh sakit.. (bloginsome syndrome)

agak melbahaya ini penyakit.lu boleh tlg ka abbeng??

waiem said...

hehehehe

Erra said...

betut, wa blogging mau cita sama web wa punya hat

ah beng, ah

wa tatak pe-hu-bungan sama itu ella fazila. zaman se-ko-la ha, itu kakak-kakak panggey sama saya "erra". sam-pai sikalang olang panggey sama saya "erra".

ah beng, ah

lu ada pe-hu-bungan sama kuching wa, Nellie? Muka, mata, hidung, kaler hampir sama. Nellie ha, suda passed away ta-woon lei-pais.

PiNaT said...

ah beng..
haritu ha, wa talak masa mau baca itu sajak betul2 ma.. halini wa baca, manyak menyentuh pelasan.

itu lu jumpa @ copy sajak dari mana ha? ke lu buat tapi lu tak mengaku? ke lu mat jiwang karat jugak? hehehe

leez1312 said...

dahlink aaaahh, waa wa waa waaaaa
u melasmikan lagi *wa sukaaa* hehe tat one is a comeback laaaa dear... wa amat telhibur dengan segala "kekejian" yang ada n wa manyak hati suka, wa bloggin lagi laaaa

:)

RojakBuah said...

beng...lu jiwang lah...ckp mau pukul ramai2lah..lu kaki jiwang...kaki lentok ni...mat bungaa ni..issh..geli geleman...iss...

Elina said...

ah beng...wa talak nampak sajak atau tulisan kool dalam lu punya friendster profile...lu terlalu kool for things like that, issit?

Wong Ah Beng said...

la femme..
hehe..wa kucing musti tampal gambar kucing,takkan tampal gambar monyet pula :P

nev..
ala nev, itu alasan olang tak fofular,bukan malas, bukan low profile, tapi tak fofular saja looo..lu kene bekelja lebih kelas lagi ;P

pinggy angel..
wa sudah talak buleh tolong, nasi sudah jadi bubo wooo, lain kali haa pakai protection maa.. :>

waiem..
:)

erra..
oo itu maciam aa..so apa nama sebenar lu sini kasik tau laa..
btw tahun lepas, wa belum baligh maa, tak logik wa ada hubungan sama nellie woo..

pinat..
wa tatak jiwang, tapi wa tau lu minah jiwang, sebab pelasaan lu sentuh menyentuh, kan..kan.. kann?! Lebih bayek lu mengaku talak elok menipu olang lamai >:D

leez1312..
oh heppy besday hor..semooga panjiang umor mencapai pucuk dicita ulam datang.. wuurvee youu mowahhss! :@

lojakbuah..
aloo bro.. talak baik lu mentuduh wa mukan-mukan, tapi aaa, lu mau main geli-geleman ni kenapa maaa? wa talak layan itu manusia dua alam woorr :p

elina..
wa seolang yang perahsia, manyak olang kasi wa dedikasi cinta meleka, tapi wa simpan mau nengok2 solang, wa dont kiss and tell maa.. ;P

Zed said...

huuuaaaaarrrggghhhh... hmmm, ini lion have nothing to say one, but still wanted to contribute to the evil cat's ever growing comment box list.

dum di dum de dum di dum

*lion licking himself, thinking that he is a cat*

Desparil said...

a lion is a cat... a big fat.. err.. i mean a big, mighty cat..

nev said...

wa pon talak suka fofuler-fofuler ni la....

baik la wa berusaha lebih kelas untuk dapatkan manyak luit...so wa boleh enjoyyyy!!!

Wong Ah Beng said...

zed..
Yes u mighty powderful lion. Your contribution is duly noted.
*But plis laa dun be so hamsap licking your ball here* :D

desparil..
he's a big mighty tikuskeji ;p

nev..
ya wa setuju sama lu.kita mesti belusaha kelas dan gigih di dalam apa jua penceburan bidang :)

A Babe Of Very Little Brain said...

aci, aci, bukak pintu ...

adei ahbeng, bila lagi lu mau update huh?

tina hussain said...

lawak gila!!!

u are amazing la weii...

sangat-sangat KoOL..!!!

la femme écrivain said...

bengbeng..
nice car..
(sambil terliuk-liuk)
when u gonna take me for a ride?
or if bengbeng a cat cant drive,iris can take u for a ride....^_^

Wong Ah Beng said...

babe..
update? talak idea laa..
lu pass sini some ideas laa let me make fun out of it :?

tina zuliana hussein..
ho ho ho..seekor lagi tikus keji yang gorjes telah masuk pelangkap wa.. :D

le femme nikita..
wa talak boleh bawak keleta kelana wa kucing kaki pendek talak sampai mau pijak minyak..please take me for a ride ;p

A Babe Of Very Little Brain said...

lu cerita la pasat itu satu budak itam yg malas mau mandi. (sebab lu punya hobi gelak sama kebuduhan orang lain)

Wong Ah Beng said...

babe..
sapa budak itam yang malas dan mandi tuh?

Erra said...

ah beng

lu pe-mi-ki-ran manyak hansap.

wa tanya ha sama ada lu ada pe-hu-bu-ngan famili sama kuching wa, lu pikir ha wa tanya lu ada pe-hu-bu-ngan lomantik sama kuching wa.

haiya, ah beng! Nellie kuching jantan laa ah beng! lu jantan betina?

Wong Ah Beng said...

erra..
haiyoo itu maciam aa? apapasat kasik nama selupa polumpuan jua? kesian itu kucing dapat nama selupa polumpuan dia hati sedey.. Lu manyiak hati kijam woo..

pinky angel said...

protection?wut kind of protection?? bg cth sket..hehe

Wong Ah Beng said...

pinggyangle..
notty notty >:P

la femme écrivain said...

aiyaa..then gambar kete sape tuh bengbeng?
alrite la bengbeng,ride wit me ok..
tp wa takut lu kencing dlm kete wa..walopon kelisa oni,still wa amat chenta kete wa..
apa maciam?lu ade cage ka?

Wong Ah Beng said...

la femme..
lahling aa...lu mana kelete lu nengok? wa konfuse laa apa kene mengena keleta sama wa punya posting ini...haihh *blurr*

jasmine79 said...

Itu kucing betot ka kucinggggg tipuk? ituu gambar selupaaa mcm wa punyaaa kucingg uiiyooo..tak mungkin kucing wa belaaa adaaa blogspot sendirikk..aiyookk..am i hallucinating? "yikess"

Veli good ah beng, you did me proud for having posted up that petition..it's about time the Malaysian realised that these cutieee creatures shouldn't be tortured and taking for granted. They have feelings and in fact they're mahkluk Tuhan like the rest of us who deserve to live peacefully without any harm.

Long live wong ah beng..(perasan la tu..:P )

kittykittycat said...

lu manyaaak hensem punyaa cat kaa ah beng? lu aar jangaaan kincinggg melata-lata laa..nanti aar, lu punyaa tuan sunat lu wooo..talaaaak macho sulaaaah..

Wong Ah Beng said...

jasmin..
yaa..sokonglah itu petition menyelamatkan bangsa wa dali kekejaman lu olang manusia. Jangan selamatkan cuties animal sahaja. Animals yang huduh dan talak cute pun mesti diselamatkan jua :D

kitty2kat..
talak..talak..wa talak kencing melata..sulah diajar untuk kincing dah pangsai di dalam potty wa.. :)

jasmine79 said...

Ah beng..dont wolii laaa..wa mesti selamatkannn lu dali ituu busuk bangsat punyaaa manusiaa..lu cute ka huduh ka..wa tetappp cintaaa samaaa lu punyaaa spesissss..espeseli itu kuchinggg jantannn..wa tatak belaaa kucihinggg betinaa aaar..wa bukan lesbian itu pasai tak minat kucingg pelempuaan.

ps: psstt..ah beng..waaa jatuh chentee samaa lu...auuwww..lu bnykk bulu..wa sukaaa kucingg bulu bnykk wooo..kasik waaaa terangkat!

kittykittycat said...

weei beng beng..lu tipuk..lu manaa kidnaap itu boy aar..ciaaakaap talak selupaa biking..wa tatak fercayaa itu lu punya gambar..luu mesti cut n pastee..lu badan bnyk busat..kenapa gambar tu gambar budak budak..haiyaaa..wa manyaak sedeeey laa..lu mauk kasik, kasik laa gambar betot betot maaa..hancuss hati pelempuan pelempuan melayu terakhir looorrr,,

Wong Ah Beng said...

jasmin69..
lu apa angkat? angkat kain aa?
sini tengok :D

kitty-kittykat..
haiihh..jangan komplen2 laa... itu adalah gambar wa yg paling hensem worr.. lu tengok talak stimm meehhh?
;/

kittykittycat said...

talak setim because mate ada sepet, pipi adaaa kembongg, lambutt talaaak syampoo..apaa maciaaam??? ..tapi wa suke makan setim bot..manyaaaak sedapp woo..

Wong Ah Beng said...

kitty2kat..

Mata wa talak sepet laa..tengok betui2 gambar mata bulat jua lagi shomel..
pipi kembung disebabkan bulu yang lebat dan lawa jua :D

Captain Barbell said...

kalau sudah Chentar, itu telur dua bijik boleh bersatu menjadi satu, macam itu buah salak

Wong Ah Beng said...

saudagarmimpi..
ahah..sungguh bermakna dalam lu punya perumpamaan itu.. itu tulur kecik ka besa? :D


Kiss my asss!!