Pay Your Homage...Now Feed Me!!

Friday, December 23, 2005

My Mirror Site

definition: mirror site...
"...A server which contains a duplicate of another WWW or FTP site. Mirror sites are created when the traffic on the original site becomes too heavy for a single server. A mirror site is also an alternate Internet site that visitors can be directed to if the primary site is busy. It contains copies of all the files stored at the primary location..."

Hello. Nama wa Wong Ah Beng. Wa adalah seolang pemblogger tegar. Hali ini wa amat sukahati. Wa amat sukahati hali ini kelana wa telah mendapat sebuah mirror site. Service is free, tidak perlu bayar satu sen pun..

Ohh by the way... My oliginal posting is here..

Wa gumbira kelana posting wa telah di backup oleh seolang mamat kuantan, tuan punya mirror site tersebut. Walaupun wa talak kenal dia dan dia pun talak pernah meminta pemission wa untuk bikin backup sama wa punya posting, namun wa amat besar hati jua di atas jasa2 baik beliau yg sudi mengkopi-pes artikel wa tanpa kebenaran.

Sebagai seolang pemblogger tegar, adalah teramat penting untuk wa memastikan bahawa wa tidak akan kehilangan wa punya artikel2 dan postings. Oleh itu, wa juga berhalap semoga Mr Mamat Kuantan jua boleh kasik backup semua posting2 wa yang lain, so I dont have to worry of losing my articles anymore. Then I can sleep better at nights.

Lu olang jua perlu consider bikin backup di mirror site for disaster recovery. Bayangkan sekilanya sesuatu yg tidak diingini berlaku terhadap lu punya blogspot, segala entry-entry lu yang belharga pasti akan hilang jua. Tetapi jikalau lu ada backup atau mirror site, lu boleh lega hati mahh.

Selain dalipada itu, menjadikan blog lu sebagai mirror site atau backup kepada blog olang lain jua boleh kasik increase lu punya traffik. More traffic is good! Ohh by the way, sekilanya blog wa down tidak boleh access, sekulang-kulangnya lu olang boleh baca artikel wongahbeng di mirror site wa tersebut.

Dah...pi mai jejauh..
Sekian telima kasih


p/s: Selamat menyambut hari merry krismas ho ho ho... Hope u get prezzies under your tree.

===============================
Edited 26 Nov 2005 1:00am

Being the considerate cat that I am, I would like to inform my dear readers please dont say not nice things or keji that mamat kuantan. I feel somewhat *bangga* that he found my article is interesting enough to be posted in his blog.

Maybe he did kopi-pes my article from forwarded email with no url reference back to my blogspot. Maybe he never
even heard of me before - that would not be his fault. So not nice to say not nice things about him.

Anyway, as of right now, only comment this posting if u have nice things to say about me :)

Also, feel free to LINK me to your blogspot if u like.
No permission needed.


Sekian, telima kasih again!
===============================

70 comments:

anisism said...

beta jua sungguh gumbira menjadi tikus keji yang pertama untuk entry yang tak best ni. (tapi wa nye keji 2 kali sehari je occaayy nookkkk!)

yang lain aku tak compute. but i just wish that i can get prezzies SITUATED under the tree.

(u missed that killer word, beng)

Apple Pie said...

itu mamat kuantan very keji, more keji than all the tikus keji...i hate!!

hana_kirana said...

how did u discover that?

Cosmic_GurL said...

Se ah beng-ah beng lu nih, tahu jugak lu pasal Intellectual Property ek? Lu mmg terer la ah beng :)

superfly said...

Aiyahh..no shame shame aah Mr Kuantan curi idea orang. Kantoi pulak tu..

9 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
9 said...

wa lasa lu patut hantar lu punya lakan lakan keleta dali jinjang dan peligi tumbuk ini olang punya pankreas sebelah kili.

jennifer said...

heheh..tapi wa mau gelak tajuk itu entli..kesegaran picisan minda apa kemende tah..wah sungguh tak kool..
ini mamat pun muka nampak talak belapa kool. itukah muka beliau atau itu pun kopi and pes muka sesiapa..?

chics said...

cool..cool.
macamanala kucing keji ni lagi tau dari aku nih?mesti makan banyak sangat iams
mulai esok, akan makan iams bersama-sama mj.hehe

sheesh

kookabooras said...

bro, lu pegi ke http://www.jahanamsiot.blogspot.com
blog ni only for tokok lovers. afdlin shauki pon ade

Wong Ah Beng said...

anisism..
lu tikus keji yg pertama.. congrats.. oh btw, can I have your picture so I can show Santa what I want for Christmas? :@

applepie..
uhh..u look sweeter when u'r angry... Grrrrr! >:p

hana.kirana..
seekor tikus keji bernama nett.nadia telah memberitahu wa..(refer to previous posting's punya luangan tikus keji).. Rat poison, anyone? ;p

orgasmic_gurl..
ohh hallo there! yaa waa memang terrer..dankyu... So do tell, what's your nude code? :/

Wong Ah Beng said...

superfly..
Rilex...Wa lasa menculi idea olang adalah tidak apa, asalkan sendili bikin own materials...yes? :I

9..
haihh..tamau laa..nanti dia kasik down wa punya mirror site wa sulah talak backup apamaciam? :p

jennifur..
uhh jennifur..plis dun remind me. I'm feeling no good. If i follow u back home, would u keep me?

chics..
i dunt know who is mj. But u can have my share of iams - chiken flavored :)

Wong Ah Beng said...

kookaburas..
adakah lu lasa wa berpeluang menjadi ahli jahanam ketujuh?? It did crossed my mind a while back, but their max is 6 only...hmm.

Erra said...

apa hat tatak register itu copywright? bayar RM 300 sahajha maa.

bertique said...

keji!

wa pun sungguh terpelanjat. tak pe, yg penting ko tetap ah beng yg terbest!

i oso want prezzies situated under the tree .. and i can send ur my piccies for u to show to santa too beng!

*gelak guling2

Leen Ash Burn said...

Ini adala suatu contoh tikut yang maha keji lagi hine..wa sulahpun pelgi blog dia, wa ala kasi tengok ah, satu hali dia cuma ada satu komen sahaja. manyiak suwey itu budak. jadi wa lasa ah, lia pelgi culik lu munya ently sebab lia mau lasa lapat 60-100 komen di blog lia macam blog atau blog si oleos.

ah beng ahhh lu mau wa munya lauya ah itu saman lia? wa munya lauya bagut munya. dia har, tatak kasi sulat saman lulu. lia kasi itu anker nama Ah Sien pelgi jumpa itu olang. Ini Ah Sien manyiak busat munya, kilija jadik bouncer lisko Fengtao worr.

Wong Ah Beng said...

erra..
rm300 wa boleh beli 20 guni iams kay! lebih yum yum.. ;P

bertique..
Yesh..sure..send me ur piccies..I'll send it to urtv/mangga ;D

leen ash burn..
Sabar...jangan cepat mengeji olang lain..Wa pun talak keji dia, wa lagi thanking him summore...amalkan sifat terpuji. Be nice to others kay! Muah!muah! :@

zuhri said...

ah beng, tahun ni u jadi santa claus ka? very nice and pemurah betul

Sleepless in Gelugoq said...

Ah beng, itu tandenye lu manyak fofuler la.. pun boleh tido dengan lena jugak.
Haha keji sungguh mamat itu menciplak idea kau Beng.
Kasi 'beng! beng! sama dia.

Wong Ah Beng said...

zuhri..
yaa wa santa kelos ho ho ho..lu apa mau lagi prezzie situated under the tree? Wa belasa mulah hati lu boleh pilih satu chickas banyak di sini.. :)

sliplessinGlugo..
wa jua terfikir itu petanda adalah betul jua..sebab itu laa wa talak malah sama dia.

jennifer said...

purrrrr...

Erra said...

ah beng

lu tatak legiste sama copywrite, lu tatak bole bising-bising manyiak olang culi sama idea lu.

ah beng ah

kuching2 wa mau share itu iams bule ka? wa tatak tahan beli makanan sama liaolang, manyak makan wooo itu kuching2. satu bulan tiga latus lebih juga habish. kalo wa tatak bagi makan, liaolang kija mau panjat sama kaki.

Wong Ah Beng said...

jennifur..
u're toying with me.. I like toys. Can we play now?

erra..
wa hanya melahirkan lasa telima kasih kelana bikin mirror site sama wa..anderstand or nott? If not understand then tonite we'll..err..diskass summore? u can have my iams.

Cosmic_GurL said...

Iskh! Gatai menghenyam sungguh kucing ni lah! Wanna know my nude code beng boy? Must cum ova to mah place lah :p

adekmanis said...

dah jadik superstar ko sekarang ah beng. masuk ni dah 5 kali artikel pusat membelibelah tu masuk mailbox aku. aku rasa orang tu pun dah bagitau ko kan. tajuk dia wongahbeng blog so at least diorang bagi kredit kat ko

haha lepas balik hongkong ni aku nak datang umah ko. yay yay

Wong Ah Beng said...

orgasmic gurl..
if i cum ova to your place, u'll show me that gerudi inul move again, yes?

chi..
talak kisah, janji ada ploper due cledits given. btw, I like the helo kitty on your shirt. Can u take it off please. I need to inspect closer..

kepala_angin said...

ah beng, no worries, saya akan tetap carik yag original.

idup ah beng..

pinky angel said...

mula2 wa agak kompius sbb ada itu piccies bwh pohon bamboo..

ab beng kah ini?knp dia talak ensem?

bukan lu kan, ab beng??
jika benar itu lu, wa dump lu sikalang jugak!!

anisism said...

cannot la beng. cannot be. nahh, really. that's just me.

you cannot la beng. cannot. coz i don't have my picture in spek hitam bergaya.

but merry xmas to u la beng..

Desparil said...

beng,

apa maksud itu "tegar"?

itu olang kuantan ada bayar loyalti sama lu ah?

Wong Ah Beng said...

KA..
That's my girl..be oliginal ya.. Say, r u free tonite? i need sumbody to comb my...fur...meow meow

kinky angel..
of kos not..dun be fooled by this facade though. I'm much cooler in the virtual world.

anisism..
merry ho ho to you too girl..
dun ho too much tho..Remember not to shame the family. Yipee!! :D

desparil..
tegar itu selupa penagih tegar lorr.. royalti? nope..fuch..i mean..foc..

mobilemom said...

solly ahh tumpang lalu kejap..takde kena mengena dgn topic.

Anis, you mean spek hitam empat segi bergaya? ehh now the trend mah! You don't have meh??? Bwahahahahahahahah :P

Hmm...imagining ah beng wearing one!! Ohh..tidakk!! sungguh keji!! :P

Leen Ash Burn said...

er copyright perlu register meh?

Wong Ah Beng said...

nubilemom..
if I wear spec itam, then people kenot see my beutiful oren eyes then they dun know how gorjes i am.. I say no to spek hitam :)

leen..
I think so kene legister di pejabat pendaftaran kopirights.. kulang pasti laa..me no loyers.. :/

anisism said...

bwahahahahHhahahaha. MM itiew sunggoh luchu lah kadang-kadang. haih.

beng. sepak mau?

la femme écrivain said...

bengbeng..
how can??
wa talak sangka ada olang lg keji dalipada lu...

Kejiest Being On Earth 2005 goes to mamat kuantan.

Wong Ah Beng said...

anisism..
sepak? u like it rough eh? notty nottyyy..So what wud u like for your 24th bday? Is me enough?

la femme..
there u are! was hoping u would.. cum.. to my blogspot. Anyway, jangan itu maciam..talak baik mengeji olang lain..biar wa sahaja yg keji di sini..

imzadle said...

sungguh sedey aku dgn itu bdk picisan. bikin malu sama dili sendili. mungkin itu budak belum mendapat pendidikan secukupnya ttg mengkopipes hakcipta org lain sesuka hati. mungkin dia tidak menyangka lu akn jumpa dia pny blog.

inilah sebab kenapa kelajaan suruh HAPUSKAN CETAK ROMPAK

tp wa pun ta bleh cakap lebeh2 kelana wa beli cd cetak rompak juga.

Wong Ah Beng said...

imzadle..
aihh..jangan salah paham..wa bukan sedih pun.. malah wa bangga wa punya artikel masih ada olang mau citak lompak, bererti artikel wa ada manyiak baguss..wa sendili layan dvd citaklompak woo..lanun rules! haha..

la femme écrivain said...

u mish me bengbeng? *blink blink
i know i'm less active in this blogosphere nowadays.

anyways, why are you being unnaturally nice?
"talak baik mengeji olang lain"

hmm you think santa would give you pressies for being 'nice'?
manyiak pandai aa ini kucing..

Wong Ah Beng said...

la femme...

bebeh dahlink..i'm schizophrenic... right now, I feel -naturally- nice. would u like to meet my notty personality instead?

oh, btw..with u around, I dun need any pressies from santa.. ;)

anisism said...

denkiu for the wish beng. sunggoh terlompat gumbira yippie apabila membaca fiction itiew di pagi hari. i hope you'd actually blog that way, for once. would be fun, wouldn't i?!

upon turning 24, i wish that u'll no longer live as a kucing keji yang bersepah merata-rata. amin.

nurul bahiyah said...

klezy ket...selamat bercuti krismas...

pinky angel said...

wahh..ab beng..
lu main chinta sama la femme dpn mata wa..

sampai hati lu ab beng.huhuu..

Erra said...

leen ash burn + ah beng

copyright kene register. lagipun ideas are cheap. lupa arr kat kementerian mana tapi. did it like 3 years ago.

kalo tak kene macam kicam tamin, berapa version kicap tamin daa?

tooooooooots said...

tucing tomel yang keji!

selamat hari gatal

eh silap.

selamat hari natal!!!

wtl said...

wa rasa lu patut minta itu royalti sama mamat kuantan...

torqxic inc. said...

salams...

benG!!

kau ingat tak blog site yg aku bagi kau tu? alaaa yg ada "HONGDA IS SUCKS" tu...dari gaya penulisan & tahap "ke-famous-an" and "ke-loser-an" ntah2 pak sepupu tiri sebalah nenek sedara dua pupu mamat plagiat ni kot?!!

ntah2 dia dapat dr e-mail oang lain hantar ke aper, la-maklum laa benG, kau kan superstar!

tapik aa, aku raser aaa baik ko saman benQ drpd kau saman mamat ni ....baca2, tgk2, ada gak laa raser kesian kat dia, npk mcm trying hard to be "in", loooks innocent & not-much-sen...tarak hasil kalau lu saman, lain laa kalau benQ...sure loaded nyer!

tapik kau jgn luper kasi aku rm5k aaa kalau dapat, bleh aku conrifm terus taruk GSR & aku akan cat keter tu gambau kau selama setahun! hahahahak!

D50 is for suckers! hak hak hak!

Cik Puan Muda Stress said...

err...kena cakap cina jugak ke kat sini? mintak maap banyak2, saya orang melayu.. tak reti cakap cina.
what i really wanted to say is that i've stumbled upon your page and i think its supercool that you've created this whole identity to the way you express your thoughts.
there..tercakap london plak.

Wong Ah Beng said...

anisism..
Uhh..I dun have flair in cleative writing.. Maybe one day I will try..one day you'll understand..one day.. ;D

nurul bahiyah..
Wa talak sambut hari natal.. Wa cuma menyambut hari gatal.. But dankyu for the wish anyway. will u be my santa ho ho ho? :p

kinky angel..
chinta? love? dun worry bebeh. I have lots of love to give. La femme aside, u come closer and I'll give u love :)

erra..
dankyu for the info, but I do not find the idea of copywriting my articles that much interesting compare to you. So do tell, do u like hotdog? :)

Wong Ah Beng said...

toots..
Hari natal yang gatal? Can you scratch my...back? kinda itchy there :o

wtl..
hehe..tidak perlu maah..ideas are cheap. I dun mind :)

torqxic..
I'm a lil'bit perplexed. What is leica lense? Is it any good? "leica" sounds gay-ish though ;D

cik puan muda stress..
Speak any language u want..Dun worry,even though I only understand malay, english and ahbenglish, I'm also a cunning linguist :)

minnie said...

saya pernah dapat email ni. tapi title tu ada letak 'Wong Ah Beng Blog'. Since saya ni, your 'quiet a frequent visitor', saya pun forwarded lah URL u ke kawan2 saya. so, they know where actually the email comes from.

Apa kata U letak codes untuk disable copy and paste.

Wong Ah Beng said...

minnie..
"code to disable copy and paste"?...
alas..I'm afraid programming is not my domain. Could u teach me how? Say..11pm tonite?

nev said...

wa balu-balu ini ada dapat lu punya entry..ada org forward sama wa...tapi dalam tu dia sebut la lu punya blog ni...wa rasa mamat tu dapat macam tu jugak kot

Wong Ah Beng said...

nev..
Wa punya statcounter jugak mencatatkan statistik yang agak luar biasa minggu lepas. Ada peningkatan olang membaca wa punya blog. Wa halus bertelima kasih kepada sesapa jua yg telah meng-massmail wa punya article (and also the link/reference to wa punya blogspace) tersebut :)

Akram said...

wong, link wa rasa tarak salah, tapi mengkopi paste itu agak salah, kerana wa punya blog pun sudah ada orang buat mirror.

minnie said...

I online masa office hour *wink*. I can email you the codes. Gimme your email, promise, won't spam you. *grin*

minnie said...

got it..from your profile.

Wong Ah Beng said...

akram..
Itu tandanya lu adalah fofular jua. Kelana itu olang mulah hati kasik mirror sama lu.sekilanya lu talak fofular olang pun talak mau baca.. so u be proud mah fwenn :)

minnie_me..
non-office hour in your...office then..*wink* ;>

minnie_me again..
there u go..No spamming yah. Spanking is allowed tho :)

nev said...

ah beng..pasni lu mesti jadi the most popular talking cat in the world....:P

Tucin Siam said...

Mamat Kuantan ... ermm kalau ngkau baca comment ni..aku pesan, tabahkan hati ngkau kuatkan semangat.. bidang ni memang penuh dengan onak duri dan cabaran...pedulikan semua kata-kata nista orang...tak caya tanya sharipah aini... kewl jerk walaupun kena saman... aku percaya suatu hari nanti ngkau akan berjaya juga menjadi seorang 'pemblogger' tegar atau paling tidak pun separa tegar sebagaimana yg ngkau impi dan hajatkan selama hayat ngkau...rajin-rajinlah ngkau buat latihan..research n study rajin-rajin belajar dari contoh yg ada dan rajin-rajin lah 'menyonglap' karya-karya 'pemblogger' tegar yg sedia ada dalam pasaran antarabangsa mahupun domestic dimasa-masa hadapan.... untuk kesan dan produktiviti yg lebih efektif dan efisyen... silalah berkunjung ke pusat-pusat jualan cd n vcd vetak rompak untuk belajar marketing strategy dari pencetak rompak tegar yang ada disana dan telah lama berjaya menguasai bidang ini...kalau tak tau nak cari kat mana...cuba pi jalan petaling...wisma yakin ke.Both place adalah lokasi yang agak strategik 4 your 1st lesson...ikut nasihat aku nih.. kalau tak ikut aku tumbuk peghut ngkau.... tau?
selamat maju jaya...selamat 'mempenetrate the market...'
piece world!

Anonymous said...

rr tanye bule?
sape mamat kuantan ni..
hehe sory la aku bkn pemblogger hehe..
arini baru dpt tau ahbeng ni pnye blog..
kool story, weird idea..

ohh i lost my eyes...sory..=)

Tucin Siam said...

saper mamat kuantan? jangan tanya pelissshh jangan tanyer.. pelishh!!! no! no! aku pilu! aku pilu! aku nangih! aku nangih! huwaarrghhhhhhhhhhhhhh

Wong Ah Beng said...

nev..
Tak syiok laa..jikalau fofular pun talak boleh dapat duit..talak untung :(

tucing siam..
Jangan tumbuk pelut olang..talak baik maa.. Kita mesti idup sejahtela aman daman lukun tetangga.. :)

anony..
Cool story + Weird idea = ?

tucing siam..
uhh..lu tucing siam yang emo..
lilex bladerrr...hehe..come share my iams.

Tucin Siam said...

"herlowww blader.. wa bukan emo.. wa lomentik! ada faham? hati wa suci dan murni.. wa manyak sensitip...hati wa mudah tersentuh... wa memenuhi ciri-ciri tucin jantan yg menjadi kegilaan tucin pelempuan"

Tucin Siam said...

" Wa bukan tumbuk peghut kasi dia mampuih... wa tumbok penghut kasi ok dia punya pencernaan maa.. talak baik ka wa? talak ka, ada? lu ciakap! lu ciakap! Wa tumbok lu punya peghut sikalang! "

Wong Ah Beng said...

tucing ciam..
ahah yaa..setuju..pelumpuan amat menggemari lelaki yang mempunyai cili2 lomentik dan berjiwa sensitip. Lespek maa lespek!
:D

tucing ciam again..
sila jangan tumbuk wa punya pelut kelana pelut wa sekalang adalah penuh kekinyangan. Dikuatiri jikalau lu tumbuk nanti wa berak on the spot berterabor susah lu mau cuci pula :>

Anonymous said...

cool story+weird idea=wongahbeng kuase 2..
hehe..
kuase tuh kalo nk ltk byk2 lg pn wa talak marah pnya..keke..

Taiko said...

Ah Beng! aku dapat posting kau ni pun tru email. Sebab tu aku jumpa blog kau ni. Aku nak suntut bontot kau 3 kali dengan siku aku sebab blog kau rating 5 star macam citer blue lah. Stim aku baca.

Anonymous said...

manyak cial ini olang...tapi wa banyal suke...abang wo heng siang ni oo....


Kiss my asss!!